torsdag 7. mai 2015

Hinakken 432moh med sysalen


Mor er med i den Aktivitetsgruppa for sysalen, og været ute med sol og varme innbyr til nok et forsøk på tur. Alle damene på sysalen er inviterte, men er litt hardt å få med mange. Men uansett, var no til sammen 9
damer som møtte opp på Aurdalskulen for tur ilag i solskinnet. Og ja, lillemann da, i bæremeisa si. Han var veldig klar for tur! Uaktuelt at mor skulle dra uten han, like greitt, sambo er på sjøen for nye 5 uker, så dermed må mor ta han med uansett. Der er mange veier opp til Hinakken, mor har gått 3 forskjellige veier før, så dette blir 4 veien for mor og lillemann.
Damene møtes i krysset, og mor lurer på kor mange som faktisk møter opp, det er tross alt et strålende vær ute :-)


Etter litt ommøblering i bæremeisa, så er mor og lillemann også klare. Lillemann nekter solbriller, han påstår at han skal i skog, og der skinner ikkje sola. Mor tar med solbrillene uansett, han kan ombestemme seg.Går ikkje mange metrene på bilveien til høgre, før du kjem til avstikkeren opp.

Det er en veldig fin sti i nydelig kvitveis prakt! Og varmen, det her er virkelig en herlig vårdag :-)
Mor var ikkje så opplagt til tur idag, men når først ser sånt som dette, og damer som smiler rundt deg, da kan det ikkje bli annet enn en bra tur!Litt hit og dit ti å begynne med av stien, men går rett opp marka og du kjem til en sti i skogen, så til en vei.Her er plassen du går av veien, litt vanskelig å sjå, men der er et svakt oransje merke på et stort tre der.

Stien er god og tørr her i solsiden, så veldig kjekt å gå her.Og blir enda meir kvitveis skog. Lillemann skravler i vei, og mor bruker en god del pust på å snakke med han. Faktisk veldig koselig å gå sånn, skravle med lillemann om alt rundt seg, snakke om blomstene, og kva dei heiter. Lillemann kan kvitveis, og så er det den gule da som han like så godt.... han tenker, kudrops?? Nesten lillemann, nesten, kusymre.Joda, mor er temmelig rød i toppen. Ikkje nok med solbrent etter 4 dager i Jotunheimen, men så er ikkje lillemann akkurat liten lengre med sine 3,5 år og snart for stor for bæremeis. Men mor må trene for langturer i vår og sommer, så er berre å trakke på.

Lillemann skravler omtrent non stopp, og snakker om alle trea som har kræsja, fått vondt av å dette ned, eller lynet som har slått dei ned. Og så dukker det opp tre i stien, og lillemann jubler! For da må mor klatre over!Kjem inn i en veldig fin granskog, med grøn mose som dekker heile bakken <3


Kun et bitte lite parti som er vått, og tørst hund benytter anledningen til litt drikke. Er 3 hunder med denne turen her, og lillemann og mor går og pugger navnene på dei, Chicco, Lita og Beauty.
Snøøøøø!! Lillemann vil aller helst ut av bæremeisa og springe på snøen! Mor sier at der sikkert er litt snø på toppen også, og om han stopper her, så går alle videre uten. Mor lover om ikkje snø på toppen, så skal han g mor stoppe her på vei ned. Klart han skal få snø om der er ;-)


Mor kjenner at ho begynner å henge litt etter dei der framme, lårene vil ikkje gå fortere. Men så er no ikkje lillemann noe lettvekter lengre heller, men å gå sjøl med så mange ukjente, det var uaktuelt. Dessuten så påstår han at han er sliten, for han har vært på tur med barnehagen idag og gått langt. Han kjenner på mor, og mor er varm. "Sliten mamma?" spør han mens mor tar tak i et par trær og haler seg opp i stien. Dette her lover ikkje godt for 17 mai helga og langtur :-PEn som er glad i bæremeisa si, og som koser seg maks på tur denne kvelden :-) Men stakkars dama som gikk en del bak oss, ho måtte få gnagesår i ørene sånn som skravla gikk på lillemann og mor :-/Mor sliter litt med at lillemann vil holde seg fast i trær, og stopper av og til så lillemann får kjenne på trea som passerer. Kuler på trea er kjekke å ta på og kikke etter. Og ikkje minst kjuker!
Går raskt opp siden, og ser Sykkylvsfjorden mellom trea. For en flott dag å være på tur på! :-D Mor tar en pustestopp, og ser dei siste damene som kjem etter. Ikkje lenge att til toppen no.

Toppen!! Juhuuu! :-D Lillemann jubler også, og ser etter snø.
Ut av meisa, og omtrent sprang bort til nærmeste snøflekk :-D Lykke!!!Råtten snø, men lillemann er strålende fornøgd han :-)
Damene samles på toppen og studerer utsikt, andre turmål og stien videre ned til Lysholsetra som er en fjøletur her i Sykkylven på Fjøre til fjells.
Beauty er virkelig en fotomodell og poserer gjerne :-)
Mor tar med seg ei venninne bort til utsikten mot Ålesund, og lillemann vil være med han også. Ypperlig anledning til å sjekke ut resten av snøen, og så vil han også sjå langt.


Nydelig vakkert! <3 <3 Sykkylvsfjorden rett ned, Storfjorden til høgre. Ser faktisk rett bort til der mor og lillemann bor, og ser heilt ut til Ålesund og havet.

Mor og lillemann <3 og som lillemann sier sjøl der han gikk, mor er hans aller beste bestevenn <3
Fleire av gruppa som nyter utsikten. Mor ser der er litt snø enda på Sandvikshornet 876moh.

Lite blomster å kikke på oppå toppen, men noen gule q-tips er der.
Lillemann prøver å blåse dei som en løvetann, men det var ingen vits. Dei fungerte utmerket til å kile mor!
Utsikt ifra sjølve topp punktet og du ser rett på Sunnmørsalpene. Berre snøen smelter no så blir det mange turer du kan gå i dei fjella her :-PHinakken er ca 2 km opp, men utsikten er ikkje noe å klage på.

Lillemann er på jakt etter det lille godteriet han kjøpte i butikken, og mor lovte han skulle få på toppen. Skal få 2 no, men må spise ei skive før han får resten.

Resten av damen har gått til andre enden av toppen for å sjå på utsikten over Andestadvatnet og over til Ørskog der bak.
Og der nede, der ligger Lysholsetra. Der står en sånn fjøl. Ingen vits i å gå ned dit herifra, ligger litt snø her enda.Matpause! Og lillemann velger seg pålegg. Småbokser med pålegg er supre å ha på tur ;-)


Damene samlet for en felles pause og hygge :-) Koselig gjeng dette her, og praten går livlig. Lillemann finner et par ruer med kubæsj, tørket ifra ifjor, men så sprø og tørre at han driver å tar i dei for å knekke på dei. Og en setning som mor gjentok mang en gang: "Legg ifra deg kubæsjen lillemann"
Skrive seg inn i boka er viktig, og lillemann får tegne ei stjerne bak navnet sitt.

Vart sittende ei god stund på toppen, og lillemann spiste opp skiva si, og fekk belønningen for å ha nådd toppen. Mor tenkte å starte først, for lillemann liker å bli båret opp, for så gå ned sjøl. Og små føtter går ikkje fort i forhold til voksne.Mange spennende trær her, og for en liten er dei både en drage og et klatrestativ.

Lillemann er veldig flink til å gå sjøl nedover, men da at mor held han i handa, for et litt bratt for en liten å gå sjøl. I små parti så gikk han aleine, men mest ilag med mor.

Snøflekken! Og en liten springer fort avgårde :-)


En liten finner fort noe spennende å studere i skogen. Og lillemann han koser seg og kikker seg rundt.
Inne i granskogen igjen, og lillemann syns mosen er så fin! Så kjem det overraskende ifra lillemann: "Her kan vi lalle og sove i telt!" og legger seg ned på mosen der han skal sove i soveposen sin. På tide med en telttur kanskje?? Mor får finne en kveld veldig snart ;-)
Optimist??? :-D Mor ville ha han til å krype under, men det var uaktuelt! Men han måtte litt lengre oppe på stammen før han klarte å klatre over.

Mor sa til dei 2 damene som gikk ilag med oss, at dei berre kunne gå videre for lillemann kom til å bruke litt tid ned. han skal jo alltids få klatre litt, plukke litt greiner, løv og mose. Skog er jo spennende!


Og sånne stier som dette er virkelig berre heilt vidunderlig å vandre på, og lillemann springer avgårde. Mor og lillemann springer en del av stien ilag, og dermed går det unna nedover også, samtidig veldig gøy :-D
"Kjuke!!" Lillemann bråstopper for å plukke seg ei kjuke. Han ser etter dei heile tiden på tur, og denne gangen får mor løs en til han.

Nesten nede ifra sjølve åssiden, så var lillemann litt sliten, og mor berre hadde han oppi meisa. Han har jo nesten gått ned heile veien sjøl. Og dermed satte mor opp farten. Tross det mor hadde sagt, så ventet dei 2 damen på mor og lillemann, og lengre nede stod resten av gjengen også. Så alle gikk samlet ned markene og siste biten.
Trur dette må være av den beste dagen man kunne gått på tur, berre synd ikkje fleire vart med, dei gikk glipp av en veldig flott tur. Mor og lillemann er i alle fall veldig fornøgde :-) Lillemann var så glad han, at når han kom heim så skulle han rett på ny tur, med traktoren sin. Måtte faktisk lokke han inn, for sengetid var rett rundt hjørnet, og vise han at sola var på vei ned bak fjellet. Lillemann sin løsning på problemet? Han meinte at det berre var å gå opp på fjellet, for da såg du sola bak, og kunne gå tur likevel ;-)

Til damen på tur, tusen takk for en veldig fin tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar