mandag 4. mai 2015

Middagen er best ute!


Mor har vært i Jotunheimen i 4 dager, uten lillemann. Randoneeski og lavvo, og en lillemann såg sovepose, lavvo og diverse turutstyr i bilen til mor da ho kom heim. Han har vært hos mormor og morfar, og var litt misunnelig på mor som har vært på tur. Dermed så lovte mor at dagen etter, etter barnehage og jobb, da skulle han og mor ut på tur. Mor allierte seg med MissMa og familien, og dermed skulle heile gjengen ta middagen på bål i fjøra. Har mor lovt tur, så skulle lillemann få tur :-)


Slitne gutter, og turen vart lagt enkelt til fjøra på Sætre, og avtalen vart MissMa skulle stå for middag, mor for desserten. Veldig grei avtale ;-) Lillemann på vei over marka og ned til Kompis og familien, veldig klar for en middag ute i frisk luft med leik.

Lillemann stoppet ikkje opp engang, rett ned til gutta i sjøkanten for leik. Fins det bedre venteplass for små gutter på middagen tru?
En lykkelig lillemann i sine barnevadere og kan vasse uti sjøen uten å bli våt! Mor syns dei der var verdt kvar ei krone :-D2 gutter som trivs best ute, og da gjerne ilag på tur.
Og det kjekke er jo å vise fram det man finner i fjøra av skjell, kukkelurer, tanglopper og andre spennende ting.Mors stekepanne, måtte vaskes rett ut av sekken ifra helga i Jotunheimen. Rakk så vidt å komme heim, før ut på tur igjen ;-)

Og kokken sjøl mor, syns det er heilt perfekt å ta middagen på bålet!

MrB og gutta leiter etter krabber, og enser knapt at det ropes at maten er klar. Opptatt eller??


Lillemann kom stolt med bøtta si og ei stor krabbe, og en liten fisk, Tangkvabbe. Er jo en fisk!
Mor hentet litt vatn i bøtta til fisken, og gutta sjekker at den fremdeles er der, og lever.
Koselig rundt steinbordet som er der :-) Kjøttboller, pølse, poteter, brunsos, en veldig grei middag ute i det fri.
Mor steiker neste runde kjøttboller, og lillemann stikker av i fjøra igjen. Halloen du! Spise litt meir av maten din! Sukk.... mor lurer på kven ho snakker til, for det er tydeligvis ikkje lillemann :-PÅ grille ei pølse hører liksom til, og alle 3 gutta berre måtte grille litt sjøl.Og som fast tilholdssted finner du dei to stokkendene her. Dei koste seg i munningen av lille elva, og brydde seg ikkje nevneverdig om gjengen rett ved.
Lillemann syns no andejakt er spennende han, og snakket om and til middag. Leikegeværet måtte være med på tur, og vart flittig brukt.

Tilbake til vatnet, og med litt sånn småredd for at Kompis skal gå for langt ut, for han har ikkje barnevadere, og vil gjere det som lillemann gjer han også.


Lillemann!! Mor syns no at no er han litt vel langt ute, jakka blir straks våt. En liten gut syns det er meget spennende å være så langt ut i vatnet, og ikkje bli våt! :-D Hmmm... kanskje mor også skulle hatt ei sånn bukse??Kompis vil leite meir etter krabber, og spør mor om hjelp med den store steinen. Stor stein må jo bety stor krabbe? Mor skjønner godt logikken ;-)
Og så var det dessert.... mor plukker fram 2 store sjokolader, kjeks, marsmallows og salte kringler. Noe for enhver smak.


Med kjeks i lomma, kringler i munnen, så måtte lillemann sjekke ut den der grønne mosen på steinene og vil ha med mor i fjøra og leite etter krabber og kukkelurer. Mor ber han være forsiktig, for det grønne der er veldig glatt.Mor tester ut marswallows med melkesjokolade inni. Og det smakte utmerket! Ideen vart kopiert, og snart var der mange marsmallows med sjokolade inni.
Kompis og MrB grillet også marsmallows, men også for å få opp litt varmen ved bålet. En varm ettermiddag begynner å bli kjølig.MissMa og MrB feirer sin 14 års dag ilag med bål og middag i fjøra. Gratulere med årsdagen dokke herlige 2 <3


2 gode kompiser i fortrulig prat <3 <3Der er ei lita bru rett ved, og gutta må no sjekke den ut. Mor dilter etter for å passe litt på.
Tja, skulle no passe på da, men endte med å krype under brua og leike trollet! "Hvem er det som tramper på min bru???!"

Tøffe gutter som skyter med geværene sine, heilt til mor hopper fram og skal ta dei!! Da springer dei fort! :-D

Etterpå var Storebror også litt troll.Kompis kom og dro i mor, skulle være toll litt til. Under brua igjen ei stund, og så sprang etter gutta. Men mor gjorde den tabben å slenge seg ned på marka, og dermed hoppet to trolljegere over mor, og dermed var leiken og kosen igang! Mor var meir hulder enn troll, med gras  håret etterpå. Men så gøy!


Mor tok opp en snegle og viste gutta følehornene på den, mønsteret på rygen, og slimet under. Begge to klappet sneglen etterpå, men passet på å ikkje røre under.
Ei tangloppe i mors hand vart grundig studert. Dei turde ikkje holde sjøl, for den sprellet sånn, men den var litt søt da.
Og mor lurte på kva MissMa og Storebror visste om kukkelurer? Om du kikker etter, så er toppen snurret i samme retning. Plukk noen i handa, og sjå etter. Ser du? Dei går likt! Tar du en kukkelur sør for ekvator, så snurrer den andre veien! Heilt sant ;-) Så er du i ei sånn suvenirbutikk eller dill dall butikk og kjøper skjell og kukkelurer til dekor, så ser du på snurren om den kjem ifra sør eller nord for ekvator :-)

Har no vært ute i noen timer no, og det er på tide å sleppe ut fisken og krabben ifra bøtta. Dei andre krabbene i Kompis si bøtte er allerede sluppet ut. Lillemann drister seg til å ta forsiktig på fisken, før mor tar og får den ut i sjøen att. Farvel fisk, kjem snart tilbake! vinker lillemann, og heile følget rusler opp att til bilene.  Guttene er tydelig slitne, så rett heim og i badekaret.
Men en ting er sikkert, middagen smaker bedre ute enn inne ved det kjedelige bordet, så dette her kan gjerne  gjentas ved neste anledning. Takk til MissMa for lånet av noen bilder.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar