onsdag 20. mai 2015

Teltnatt i Kambedalen på mor og lillemann


Etter at mor dro den kjære trøtraktoren til lillemann opp til Kambedalen, så har lillemann spurt jamt om å dra tilbake. Enten med traktoren på slep, eller ligge i telt der, aller helst begge deler. Og siden mor og lillemann er aleine heime, og Bror og Syste ikkje kjem heim før tirsdag, så kvifor være heime når været ute er så flott? Og ikkje da berre ligge ute? Mor syklet til barnehagen, og spurte lillemann over gjerdet om dra på telttur til lille brua han vil til? En jublende liten, han skal på telttur!! Middagen innenbords, pakker fort, hopper litt trampoline, og dermed forlot mor og lillemann huset. Telttur!! :-D

Så fort mor satte lillemann ned på bakken, så var det full fart ned veien til lille brua og den etterlengta plassen. 


Han sprang rundt alle plassene, berre for å sjekke at alt er som han husket. Og så finne plass å sette teltet, for det er viktig. 

Mor kikker seg rundt på den idylliske plassen. Kor sette teltet så det ikkje blir varmt før legger seg, eller varmt om morgen, visst man da er så heldig å få morgensol da. Akkurat no er det lange kvelds skygger, men likevel god temperatur ute.


Mor stopper på brua og kikker. Elva er akkurat passelig til at det er trygt for en liten å leike seg i vannkanten, akkurat passelig grunn. Og området her er virkelig flott!


Lillemann forteller mor om da traktoren kom og kjørte over elva, og lurer på om den kjem i dag også?


Mor begynte å sette opp teltet mens lillemann leika. Men når han såg at mor hadde med en kjekk liten hammer for å få ned pluggane, da ville han også hjelpe til. Kjekt!


Mor har med en liten hendig sak, kombinert hammer, liten øks, mini sag osv. Mor har dratt på seg en senebetennelse i høgrehanda, og da er det å finne løsninger ;-)Lillemann gikk over til å hogge med øksa. Streng beskjed ifra mor med å bruke begge hendene på øksa, og stadig et overvåkende blikk over kva han gjer på.
Lillemann danser rundt teltet i rein lykkerus! Snakk om glede :-D


Ikkje verst teltplass dette, og mor gleder seg til å våkne opp her.
Lillemann inn mens mor lager til soveplassene. Forsikrer seg at det viktigste er med inn, som soveposen hans, og kjeksene han kjøpte på butikken.


"Sånn!" peiker lillemann, "Sånn mammut vann eg! Kjem pakke snart." Lillemann vann seg en mammut ifra speidersport for bildet av han klatrende i treet på traktoren sin, med bamsene sine hengende rundt, 17. mai dress og is i handa ;-) Han går og venter på at bamsen skal komme i posten.Treng ingen ord her :-D


Må no teste mor sin sovepose også, og synger for full hals.Lillemann springer rundt, og er heilt i hundre! Mor er glad for innfallet med telttur, for ser ut til å være riktig så glad liten her :-)


Lillemann?? Kva med å ta det litt med ro? "Ikkje tia!" roper han, og spring over brua igjen.Mor tar med lillemann, og ilag utforsker området langs elva, og ser om der er noe spennende å sjå her. Mor elsker kvitveisene som er over alt her, og kveldssola skaper sånn koselig stemning. Teltet står bak til venstre, ser det ikkje.Til mor <3Kjekt å legge kvitveis i elva, og sjå dei forsvinner nedover. Og dei dør jo ikkje no, for dei får jo massevis med vatn ;-)Et lite spennende bygg, kva er der tru?

Lillemann kikker inn. Det har vært en fjøs! Står båser der, men ser ut til å være lenge siden. Står stenger til gjerder osv, og lukker døra fint etter oss.


Stikker ned på en kant, og lillemann kikker seg rundt. Ser langt! Han vil opp både dit og hit han, følge stier. Litt seinere, lover mor.

Kjekt med tur er å finne masse forskjellig, og ta det med til teltplassen og koke mat på det. En stubbe vart det faste kjøkkenet. Trur det blir en 3 retters på mor denne kvelden ;-)
Mor tar den lovte turen, og skal opp dit du kjem på stien ifra Hjellesvingene, og mor dro traktoren til lillemann. Mor har stått der oppe mang en gang og kikket hit ned, og syns det har sett så idyllisk ut.

Nesten oppe og får utsikt. Er en virkelig fin kveld dette å være på tur på.


Ser no ned i Kambedalen, og teltet står der nede en plass.

Lillemann har gitt mor ekstra trim opp på haugen, satt oppå skuldrene heile veien opp.Må no bort på utkikken mot Sykkylven sentrum også. Og da skulle lillemann ned og klatre.
"Sjå mamma, dingle!" Mor kjenner at det knyter seg litt i magen når han dingler litt vel masse...
Utsikt mellom trea ut fjordene. Bildet utover Sykkylvsfjorden og Sykkylven sentrum, vart ødelagt dessverre. Men du får full utsikt ifra her.
For å motivere lillemann til å gå sjøl, så får mor han til å vise i stien kor han kjørte med traktoren sin ;-)
Og siden han var så godt i gang, så gikk han heile veien ned også, og skulle ikkje ha hjelp. Klare sjøl.

Nede i teltet og skifte på til tørt. han sklei litt på vei ned, og vart våt. Men ikkje verre enn berre ta av buksa og på med dressen. Kjøligere no også, så berre å kle på. Fyre opp engangsgrillen for å lage en kjapp kveldsmat, etter lillemann sitt ønske.


Bukse til tørk i kveldssola :-)


Sukk... det nærmeste mor kjem et bål på denne turen, flammene ifra en engangsgrill oppå bålplassen.
Store saftige fiskekaker ifra fiskebilen, og den standard pølsa. Den fiskekaka er snart et måltid i seg sjøl.
Kan snart ikkje bli meir fornøgd! Og som den pølse elskeren han er, så var det faktisk fiskekaka som vart spist ;-)Lillemann med litt dessert. Forskjellig melon i biter. Mor merker at han er trøtt, for han klatrer på mor, hopper og er litt overaktiv i sine herjinger med mor.
Liten stund på leike kjøkkenet sitt berre, sånn litt før leggetid.

På tur er det ingen problemer å få pusset tennene til lillemann, ikkje som heime nei. Og avtalen er som alltid, mor pusser litt først, så han etterpå. Og med tur-tannkosten så er det litt meir gøy, av en eller annen grunn.


Bleieskift, få ordnet soveposene igjen, og fått lillemann nedi. Synge nattasangen, så tok det ikkje mange minuttene før lillemann sov.


Mor sitter ute ei stund før ho også tar natt. Rydde opp litt ute, og ser på sola som forsvinner. Blir liksom ikkje mørkt på kvelden lengre, og hodelykt er ikkje nødvendig, sjøl om klokka er 23. Lillemann våknet berre en gang før mor la seg, han følte seg litt fast i soveposen, men sovnet så fort mor kom inn.

En liten i drømmeland... og så sovner mor også.


Det er allerede lyst ute, og lillemann held på å våkne. Mor ser klokka kun er 6.30, og skulle virkelig ønske at han hadde sovet litt til.
En som syns det er morsomt med fargen mor har! Han gjesper og lurer på kvifor mor er så rar farge? Tennene er oransje jo. Han åpner munnen sin, og lurer på om hans tenner også har sånn farge. Mor må forklare at det er fargen ifra teltduken som gjer det.
Mor ut og hente leiken til lillemann, og en tur på do. Ingen morgensol ute, men heller ikkje regn. En fin morgen faktisk, og ser lovende ut. Mor hører at lillemann roper, at han vil ligge lengre.

Morgen kos i teltet <3
Tok en halvtime før lillemann ville stå opp. Ut, og i full fart igjen.


Morgenstund er faktisk ikkje så ille :-D På tide med frokost i det grønne!

Aller helst ville lillemann steike, men er så ustabilt oppå en brenner. Men han forsøker seg da med si panne og sin mat, varme det sånn litt ;-) Utekokk i emning?


Morgensol!! :-D Litt lykke på morgenkvisten.
Og resten av melonen fra i går kveld. Mor er så glad ho hoppet i det og pakket og dro. Bedre å våkne her enn sitte i sofa heime.


Lillemann som synger for full hals ilag med fuglene. Og med litt leik og springing rundt området, så er der kanskje litt energi til en tur også. Mor tenker på å gå opp til Vassetra, og tar med bæremeisa. Berre pakke sammen leiren først.En virkelig flott morgen vart det, og en liten gjemmer seg, hopper rundt, leiker ved elva, og surrer rundt. Mor nyter omgivelsene mens ho kan.


Der var du! Gjemt seg under den ekstra brua. Men var der ikkje lenge, kravlende edderkopper er ikkje populære.

Ikkje hjelp å få til å pakke ned, men heilt greitt. Lillemann får nyte plassen mens han kan. Elva er så grunn at lillemann kan vasse over, om hadde hatt barnevaderene på. Perfekt elv å leike ved.
Kjekkeste med å pakke ned teltet, er å leike med stengene ;-) Har no tid til det også.
Mor sin tur å krype inn under reserve brua. Titt titt!
Lillemann over brua for siste gang for denne gang, og mor har pakket alt sammen, og satt klar bæremeisa. Den plassen her har mor lyst tilbake til å telte en gang til. Så kjekt å sjå lillemann som leiker seg, og det på en trygg plass. Og her er nok av ting å ta seg til med. Mor veit at det har gått hester her sommeren, å får sjå seinere om dei er her i år også. Om ikkje, da kjem nok mor og lillemann tilbake ;-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar