onsdag 13. mai 2015

Tidsklemme tur på trøtraktor


Lillemann fekk en sånn svin tung trøtraktor til jul, en traktor han elsker. Og veldig glad når mor drar han på tur på den. Blitt fleire turer med den på slep, og lillemann blir ikkje lei. Kjekkest er når mor drar den i ulendt terreng, gjerne gjennom skogen på stier, og traktoren skal gjerne steile og nesten bikke over. For da er det stilig! 2 dager i uken kjører mor dei store gutta på trening, og kan da gå en veldig kort tur med lillemann, og ha med kveldsmat. Denne kvelden spør mor lillemann om traktoren skal på tur? Lillemann jubler! Selvfølgelig skal traktoren på tur! "Og mat, må ha med mat" er kravet.

Etter levert gutta på tae kwondo trening, så kjører mor til Fauske, og tar sikte på veien opp forbi Lassegjerdet. Bratt grusvei opp, og lillemann er klar. Tilhengeren måtte også få være med, kan jo hende han fann en stein eller to han berre måtte ha med.


Parkere ved brua og garasjen der. Går veien opp rett ved garasjen. Du går samme vei om du skal opp til Vassetra også, og kjem inn på veien rett overfor pausebenken.Måtte ta en stopp på dette området med massevis av bitte små gule blomster. Lillemann gliste fra øre til øre, for det var blomster over alt!
Å dra traktor med lillemann i bratt oppoverbakke på grus, er i seg sjøl tungt nok. Og da mor kom hit og såg bakken, så demrer minnet til mor.... denne bakken hadde mor nesten glemt! Ja ja, mor får bøye seg ekstra framover og legge tyngda på, tenke "God trim, god trim..." Bildet lyg en del, bratt som pokker. Berre å lene seg meget godt framover, og slepe seg fram. Mor var så paddeflat i dra stilling, at mor såg alle fargene på steinene på grusveien.Gjennom tretoppene så får du fin utsikt utover sentrum og Sykkylvsfjorden. "Sjå mamma" roper lillemann og peker, "fjellene der kan eg dra på tur!" Lillemann har visstnok tenkt seg på fjelltur.Litt sliten, og da kjekt å sitte på traktoren. Skal ikkje så langt denne kvelden, berre til en fin plass mor veit om, kose litt, leike litt, og spise kveldsmaten. Akkurat perfekt kort kveldstur med små på tur.

Mor ser rett bort på dette lille, sjarmerende huset ifra kjøkkenvinduet når ho spiser middag. Berre fjorden er i mellom. Lassegjerdet ligg så fint til på kanten, som i utkanten av en skog.


Og utsikten er virkelig noe for seg sjøl, tenk deg solnedganger her  :-)

Mor hører masse summing, og stopper opp. Ber lillemann være stille og lytte. Så hører han og summingen, kikker opp, og ser et hav av humler! Lillemann nesten faller bakover av å kikke opp.


En kjælen katt kjem springende og mjauer. Den vil ha kos, masse kos. Lillemann held heldigvis en viss avstand til nye dyr med det samme, og ser dei an i forhold til mor før han klapper dei. Ikkje at han er redd, men at han vil sjå an personligheten til dyret først, og ser at mor klapper den først trygt. Så klapper lillemann den også, mens mor fjerner et par flått ifra den lange pelsen.


Fra huset er det stopp på grusveien, og meir traktorvei tar over. Og heldigvis, så flater veien ut.Lillemann roper stopp, og drar i bremsen. Traktoren tenger en sjekk om alt er i orden, og kanskje reparere.
Et lite stykke, og tar av en avstikker til høgre, ned til elva. Lillemann er raskt av for å kaste stein. Han kikker seg rundt, smiler, og sier "Fint her mamma, her kan vi sove." Tydelig at han liker plassen.

Mor har alltid likt plassen her, er så fint og rolig her, og litt bortgjemt på en måte. En ting er sikkert, her blir det beitet og vedlikeholdt.

Det kjem en traktor, og mor og lillemann går litt til sides. En hoiende lillemann hopper opp og ned da traktoren kjører rett over elva! :-D Traktoren er sterk! Sånn skal hans traktor også gjer, meiner han. Mor må forklare at mor klarer ikkje gå over elva, og traktoren hans er litt vel liten.

Når ikkje kan gå over elva med traktor, så er brua grei å ha. Lillemann syns at traktoren også ska få komme over, og mor måtte hente den. Koselig bru da, med restene av ei gammel ei. Mor lurer på korleis den gamle såg ut.


Det er saga vekk noen trær så er litt meir åpent, og er stabla opp en bålplass. Her er det fint å spise mat, meiner lillemann, og er kan lavvoen være. Trur det er en liten som har valgt seg ut kommende leirplass :-PGår en sti videre, og mor syns å huske kor den ender ja. Om telter her, så er der sti for tur også. Perfekt!

Lillemann kjem plutselig på at traktoren står aleine, og springer i full fart tilbake. Stakkars traktor, den kan jo bli ensom.

Tilbake til elva, kaste meir stein, og pinne leiken. Så meiner han at det no er tid for mat, ved elvekanten.

Lillemann syns det er litt stas å ordne til maten sjøl ute, i alle fall det å klemme ut baconosten i mini tuben.
ved brua er ei bitte lita ekstra bru, sikkert når det er masse vatn i elva. veldig kjekk å krype inn i.

Og liten motivasjon til å spise opp skiva, berlinerbolle som han kjøpte på butikken, og fruktbiter. En jublende liten stappa i seg skiva, og gikk rett på desserten.
"Mmmmmmmm! Deilig!" og smiler fornøgd.


Litt frukt først, så spise ferdig på traktoren. Han er klar for heim. Vart ganske så hompetitten på vei ned, og hard bremsing på mor. Vart varm også på veien ned, bratte nedover bakker med traktor er ikkje berre berre det heller, så meir trim på mor, igjen. Kalles bonus ;-) Men største bonusen er når lillemann er ferdig med en tur, sier at han syns det var kjekt, og smiler når han legger seg. Da har mor fått til en fin tur for en liten <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar