fredag 15. mai 2015

Trollskogshytta i Straumgjerde


Det er kristihimmelfartsdag, og Bror, Syste og ei venninne på besøk ligg og søv enda. Mor og lillemann prøver å være stille så dei får sove, men er ikkje så lett. Og kvifor være inne, når alt gøy er ute? Lillemann vil på tur, helst tilbake til brua og elva der mor dro han opp på traktoren sist. Mor tenker på Brunstadsetra, for der er det lenge siden sist. Men så er no det kjekkere på tur når man er fleire. Mor får tak i MissMa, og joda, dei er gjerne med på tur, heile gjengen. Turmål, Trollskogshytta i Straumgjerde, for der har dei ikkje vært før, og er kort opp. Kan også gå til utkikken om ungene syns det er greitt. Ja en pluss ting til, der ligg ei stor fin hytte med grillplass som er åpen heile året. Da er det berre å hive med noen skiver og drikke i sekken, kle på, og hive seg i bilen :-)
Du kjøre opp til Slettegjerde i Straumgjerde, der du får fotballbana til venstre, og denne parkeringsplassen he når du kjem opp. Parker ved skiltene, gå gjennom grinda til høgre, og da får du skiltet sti opp til venstre.

Mor er glad ho har barnevadere på lillemann, sånn ho slepp å engste seg for søledammer.

Veldig aktiv maurtue dette her, myldrer så det blir svart. Den var sånn sist mor og lillemann var her også.MrB tar en pinne og år på noen maur, sånn at lillemann og Kompis får studert dei.

Storebror og MrB på nye veier :-)Er ikkje meir enn 300m opp til hytta, så lillemann går sjøl. Stor gutt, treng litt gåtrening også.Litt motivasjon trengtes på begge gutta, men til slutt så ser man hytta :-)


Gutta stakk rett til dissene som heng i utkanten av skogen, og glemt var alt om å gå sjøl, og sliten.
Hytta er ok stor, og er alltid åpen for alle. Stor plass inne med 3 bord og fleire benker. Lysestaker finn du også her. Veldig koselig plass dette.
Mor sniker seg ut, og rundt hytta. Leiker troll til guttene, som hyler og ler inne :-DOi da! Lillemann sjekker rekkverket, for det hagler ute! Været er ganske så ustabilt, men sånn er jo mai.Veldig greitt da å ha hytta å søke ly i, når det er sånn ute også. Været er vel ikkje største hindringa, berre å legge turene der etter ;-)


Mor får med seg gutta på jakt etter dei store steinane som er i skogen her. En tur oppå er vel obligatorisk for 2 klatregutter.


En stor stamme ligg akkurat på vippepunktet, og MrB vipper på Storebror for å teste ut stokken.Granskogen her er ganske så tett, men likevel veldig koselig. Ser kanskje litt mørk og skummel ut når kjem opp til skogen, men den er lysere enn ser ut til.Er nok ikkje dagen for å gå opp til utkikken for gutta idag, men fossen er så nært, at dit orker dei alltids å gå. Lillemann har med lille båten sin, og den er jo motivasjon i seg sjøl. Er berre gjennom skogen, og så noen få meter opp stien. Vips, så er du ved fossen og en benk der.

Mor er så glad i våren med spirende grøn farge, kvitveisen som blomstrer over alt, og fremdeles er skogen litt gjennomsiktig pga manglende blader.Mor og lillemann er først bort til fossen, og den bråker og skvetter vatn på en smilende lillemann.


Oi da som det regner små dråper ifra fossefallet! Og litt vind også, så lillemann myser og ler om kvarandre. Han er ikkje vant med fossefall, og syns at dette her er kjempe spennende!

Lillemann kikker opp, og peiker på der vatnet kjem ifra, og lurer på om det er en stort badebasseng der oppe, for det var jo så masse vatn :-)

MissMa og Kompis <3 Kjekke venner!

Lillemann kjem på båten sin, men kan ikkje berre sleppe den i elva, for masse vatn og for sterk strøm. Mor kikker seg rundt, og tar med lillemann over elva, og finner en liten strøm som er passelig. Lillemann sender båten, mor tar i mot litt lengre ned. Lillemann kunne nok stått sånn lenge, hadde det ikkje vært for at det er veldig kaldt vatn dette her. Syste har faktisk bada her!

Etter ei stund så snur gjengen ned att. Men lillemann og mor stikker litt nedover elva først, mens resten går til hytta for lunsj. det er laga til ei lita demning i elva, vanninntak for drikkevatn her. Veldig fin elv å sjå på, og lillemann syns at dette her var en veldig fin plass.Og så er det sååååå fint å kaste stein her! Blir noen skikkelige plask i vatnet, for er djup også. Vart stående ei stund for å sjå kor en fugl dro sin vei. Såg ut som en fossekall, og den forsvant inn i kanten ved vannfallet. Den vippa på stjerten, og borte var den.
Den glade vandrer :-D Bruer er så spennende å gå over, og sjå elva som fosser under.
Inn att i skogen og finne Kompis og hytta for litt mat.


Et tau kom liksom i veien før hytta, og da må en liten berre dingle litt, sånn for å vise kor sterk han er :-)


Kompis kunne ikkje være verre han, og kom springendes han også, sjå kven som kan henge høgst opp.Altanen er koselig å sitte å spise lunsj på. Lillemann er klar for litt mat han, og skal berre ha egget som mor hadde med. Han er veldig glad i å berre spise egget aleine, og dropper skiva si.

Skal no sei et været virkelig er skiftende, for her kjem jo sola også! No har her vært regn, hagl, snø, og no sol. Tar heile pakka når først skal ha det så skiftende.Der heng ei slenge ved grillplassen, og MrB tar sats og slenger seg uti det :-)


Kompis tar også sats.....

Lillemann kan jo ikkje være verre han heller, og syns at et her var gøy!


Og etter press om at alle skal jo prøve, så måtte jo mor også. Ingen problem, ei slenge er lett vel.

En sandunge er veldig kjekk, og snart er begge to fulle i sand.

Mens gutta leiker, plukker mor søppel rundt i området. Endte med mor fylte et heilt plastnett før ho var ferdig.Om det var litt motiverings problemer på vei opp, så var det ingenting i veien med farten på vei ned :-D

Det lyser oransje i einebuskene, og mor har sett sånt før. Rustsopp kalles det, og når det er tørt i lufta, så ser du det knapt på trea. Men når det regner, da sveller dei opp og kan bli ganske så lange, over 1 cm faktisk. Og når man føst er klar over dei, så ser du dei over heile skogen.Gutta er i det minste glade og lykkelige der dei spring, mens voksne rusler etter. Det hjelper på med frisk luft, og at dei skal ned på leikeplassen i Straumgjerde no. For det betyr meir leik, og meir ute ;-)Leikeplassen ligg nede ved elva og dammen dei har der. Ganske ny og fin leikeplass dette, og noe som falt gutta i smak.Og som falt mor i smak også....... aldri for gammel til å leike!


Var no ikkje noen som egentlig ville heim, men meir regn, middagstid setter en stopper for dagens tur. Noen timer i friskluft vart det denne dagen, og ilag med venner så er det masse meir kjekt. Lillemann satt i bilen, og ønskte seg på tur med en eineste gong han, men da ville han enten på telttur eller traktortur. Får sjå lillemann kva mor får til ;-)

Diverse bilder lånt av MissMa.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar