onsdag 17. juni 2015

Den siste Sysal tur, Vellingsneset


Mor er med i den Aktivitetsgruppa på sysalen på Ekornes. Været har absolutt ikkje vært av beste sort her på Nordvestlandet, og en felles grilltur har stått på vent lenge. Gruppa vart enige om at ved neste og beste anledning med fint vær, så var det å hoppe i det. Arrangementet vart satt opp, og oppmøte bestemt. Været slo til, og det såg ut til å bli en strålende kveld :-)Lillemann var i alle fall klar for tur, og gikk og trippa heime over å komme seg på tur. Og med traktoren sin med mor som motor, så var han fornøgd. Og så hadde han overtalt mor til å få ta med seg båten sin også. Den dingler ifra sekken til mor. Han husker sist han var på tur med sysaldamene, og ville gjerne en gang til, for det var så snille damer ;-)
Litt skuffende faktisk, oppmøtte vart mor og ei til i fra Aktivitetsgruppa, og ho som var primus motor for å starte gruppa, pluss dattera. Og så plukket vi opp ei som bor på strekninga til Vellingsneset, også hadde med seg dattera si. Men men, ingen problem om denne gjengen her skulle få en fin tur uansett :-)
Jentene sprang i forkant, og lillemann danner baktropp og hadde det ganske så kjekt med å sikte seg inn på kliss-klass og hompetitten på veien. Sang og nynnet, og sang isbilsangen. Han var traktorisbil!


Jentene vart funnet oppe i et stort tre, som visst nok er favoritttreet til ei av jentene.
Grusveien går over til å bli meir graskledd, og faktisk ganske så koselig å gå. Ikkje akkurat noe or ei barnevogn kanskje, men en traktor går.


Veldig godt skiltet ned til stien, et skilt og en varde, begge to med kvar sin hodeskalle på. Lillemann var ikkje fornøgd med mors fortøyning av traktoren, og sikrer den sjøl.
Stien ned er god, og du har ingen problem med å finne fram på den, tross ingen merking.

Baktroppen må no sjekke ut skrubbærblomsten, for den var jo litt søt. Mor husker at den vart kalla kaffeblomst da mor var lita pga pollenbærerne inni er svarte og ligner kaffegrut."En blomst til deg mamma" servert med det søteste smil og en klem <3 og en skogstjerne også.
Skogen ned er veldig koselig og fin, og er en veldig masse brukt tur for folk her ute. I år er det også en Fjøre til fjells kode her, og folk går snart mann av huse hit ut.


Passert over noen små berg og litt ned noe kliss, har tross alt regnet en del i det siste. Og da ser lillemann sjøen, og setter opp farten siste metrene. Han er framme! :-)Lillemann får båten sin, og forsvinner rett bort til dammen oppå berget. Og der vart han opptatt veldig lenge.


En gledelig overraskelse var at her var 2 damer til ifra sysalen som hadde komt ifra motsatt retning. Så kjekt at det vart fleire :-D Bålet er allerede i gang, og pølsepakker blir plukket fram både her og der. Fin bålplass her ute, berre synd den er nesten tatt over av masse små maur som bor under steinene der.


Sommerfølelse..... noe det har manglet her med 5-7 grader om morgonen i heile juni, og for det meste regn. I morgen skal det regne igjen, så er berre å nyte den varme sola, og at det faktisk er vinstille akkurat her. Så dei som ikkje vart med, dere gikk glipp av en super kveld med det beste været ;-)
Lillemann er opptatt for det meste, enten leike med båten, eller fiske med pinnen. Bra han koser seg :-)
Flott ute på Vellingsneset. Ligg akkurat på et hjørne der Hjørundfjorden, Storfjorden og Sulafjorden møtes. Fjellet der er Festøykollen 911moh.Lillemann er mett etter middagen enda, men tar gjerne noen marsmallows. Han skal ha sånn som mor, marsmallows med sjokolade inni.Om du ikkje har prøvd, så anbefales det virkelig! En bit av sjokoladeplata, spis halve biten, trykk resten ned i marsmallowsen. Virkelig ei godteri bombe :-P Obs, høg bli kvalm faktor.


Hunden ville også ha pølse, og lillemann fekk lov til  gi den en bit. Hunder er absolutt kjekkest når dei er fast i band syns lillemann. Han har heldigvis respekt for hunder, og held god avstand.Omtrent vindstille her og meget god stemning rundt bålet. En super dag å være på grilltur i fjøra på :-)


Mor og lillemann stikker ned til sjøkanten for å kaste stein, og faktisk finne ei lita krabbe blant steinene. Veldig artig å prøve å ta på den, og litt småskummelt. Vart noen hopp og sprett på lillemann og latter i forsøkene på å være tøff og ta på. Små ting som gir store gleder :-D

Men mest studert vart nok denne sorten av kukkelur/sneglehus. For dei vanlige, dei ser du ikkje bevege seg, mens den arten her, der ser du faktisk at den forflytter seg! Også i rykk og napp, at til og med lillemann pekte og ropte. Var bra fart for å være en snegle :-PTilbake til leikedammen på berget, Og kva såg lillemann ned i der? Jo, noen rompetroll hadde overlevd kulden likevel :-) Mor og lillemann forsøkte å telle, men dei svømte sånn rundt at ga opp.

Jentene styrte seg sjøl rundt om på stranda og på berget, tydelig at dei koste seg på tur.
Ikkje berre på sjølvaste Vellingsneset at der er fint, men også bergene rett ved er fine plasser. Ei lita steinstrand også inn vika her.

Men alt har en ende, også denne turen. Mor og lillemann er siste til å  forlate plassen, og inn i skogen bar det igjen.


"Sjå kor stort blad!!" Jepp, bladet er så stort at lillemann forsvinner bak det :-D
"Åma Aldri Mett!! Den har vært her og spist masse!" Lillemann elsker den boka, og alle hull i blader er laget av den åmen. For åmen treng masse mat slik at den kan bli en vakker sommerfugl.


Oi! Ramsløk! Her var masse av den også. Naturens kvitløk. Mor må sjekke om planten heime fremdeles er i live.


Tilbake oppe på veien, og en fornøgd lillemann setter seg på traktoren. Han har hatt det kjekt han, og syns at tur med mamma sin jobb er kjekt. Mor syns også at turene med sysalen har vært kjekke, men der er et men. Når der er over 160 damer på sysalen, og det ikkje er meir oppmøte på dei arrangerte turene enn dette, da blir Aktivitetsgruppa lagt ned. Etter en liten diskusjon, så kom fram til at det er meir arbeid med å få det til, enn det er verdt. 6 voksne, 2 barn og 1 hund på denne turen, der 2 av dei voksne tilhører Aktivitetsgruppa, og 1 er initiativtager, da blir det litt for lite. Så dette er dessverre siste turen som blir arrangert. Men tusen takk for dei turene som har vært, vært en glede kvar eineste tur :-)Vellingsneset:Turen er faktisk ikkje lengre enn 1km en vei, og er absolutt overkommelig for dei fleste små. Lærte en litt ny sti der man unngår både berget og det lille partiet som kan være litt vanskelig for dei aller minste barna å gå uten ei hand å halde seg i. Du går den vanlige stien, men når du kjem til første rotveltet, så går der en sti til venstre. Da kjem du att rett nedenfor berget ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar