fredag 26. juni 2015

Garnfiske og bålkos Langenesvatnet 376moh.


Da mor tok med seg lillemann og sambo til Langeneset, så var sambo raskt ute med å tenke fiske. Er jo et fiskevatn, men mor har ikkje prøvd der oppe. Kom en hytteiger forbi, og fekk vite om fiskemulighetene. Der og da vart det bestemt at her skulle gjengen tilbake dagen etter og sette garn! Heilt greitt for mor, en tur på vatnet og sette garn er jo berre gøy! Dermed så forhørte mor seg med en arbeidskollega som har hytte der om garnregler osv. Han tilbydde å få låne båten hans som låg der, hyggelig kar, men det visste mor at han var ;-) Så på kvelden, var det opp i yr og sette garn.

Stille, veldig stille oppe ved Langenesvatnet. Magisk stille faktisk. Yr er vått, men tåkeheimen gjer landskapet mystisk. Men her er ikkje så stille om lit, da lager denne gjengen her nok bråk ;-)


Sambo på vei bort til båten som hytteieren var så snill å låne vekk. Skal bli spennende for lillemann å være med å sette garn. Han har vært med en gang før, men da var han så liten at han ikkje husker det.

Lillemann litt i ørsken. Han sovnet i bilen på vei opp, og har ikkje heilt unnet kontakt med verden enda. Men han vil i båten, treng berre litt kos først :-)


På med redningsvesten, og ut med båten. Surt ute, så hatt på lillemann ekstra klær under også. Ullklær, så fleece, og til slutt vindtett og vannavstøtende bukse og jakke. Kven skulle tru at det er over halvveis i juni og 10 grader?


Skydekket ligg temmelig lavt her oppe, ser knapt nok konturene av noe fjell her.
Når mor ser tilbake der startet å ro, så ser det ut til å lette litt. Lov å håpe da, lit vått og kaldt utpå her.
Lillemann følger nøye med mens sambo lager klar garnet. Mor skal ro, og sambo sette. Som viste seg å være en tabbe. Mor er absoutt ikkje flink til å ro, og ro beint i sidevind, og ro sakte, gikk galt. Så tok opp att garnet, og så byttet plass. Og det gikk masse bedre! Mor satte garn, mens sambo rodde.
Sette garn nr.2 og lillemann ser en stein som så vidt stikker opp, og roper ut at det er krokodille i vatnet! Han ser at det er en stein, men leiker at det er en krokodille. Mor er med på leiken, og kjem seg til slutt unna krokodilla. Mor ror denne gangen, med bedre resultat. Ser du krokodilla som så vidt stikker opp av vatnet?

Lillemann sitter godt i mors fang for å få litt varme. Sjøl om masse klær på, så fryser han litt. Akkurat sovet, og rått vær. Men fekk varmen i seg da han fekk ro litt han også. Og ja, han måtte mase for å få lov, for tenk om han mistet en åre :-/ Sta liten gutt dette, om det er noe han absolutt vil.
Mor og sambo ser inn i Botnen. Mor forteller om leirplassen der inne, til og med en utedo der, og grillplass. Ideen om å ligge i lavvo der er under planlegging ;-)

3 stk som så vender heim, etter satt garn, og merket dei. Så er det å gjette kor mange fisker som er i garnet neste dag :-)
Neste dag, og mor er ferdig på jobb. Tilbake til Langeneset, og har med den nyinnkjøpte kanoen :-D Endelig har det komt en kano i familien! Håper på mange kjekke turer i den der. Planen er å legge den att, og hente ned den lånte. Og så er Syste med også :-) Lovt henne grillmiddag.Først er det ut med robåten og hente garnet. Det kom et regnskyll, men lillemann ser ikkje ut det å ense det. Han har med litt lunsj, altså frukostblanding og kjeks.


Dei fleste hyttene her ser stelte ut og ser ut til å være i bruk. Denne her ser litt glemt ut, og tom ut. Tenk å hatt den da, og pusset på den.


Ligg noen hytter spredt langs vannkanten, og fjellet bak ser utrulig ruvende ut i forhold til den lille hytta.
Lillemann sitter og mater fiskene med frukostbalnding som har falt ut av matboksen. Kjekt tidsfordriv mens sambo ror ut til garna.
Sambo sikter seg inn på garnet og Syste gjer seg klar for å plukke opp kula og dra opp.


Hiv og hoi! :-D

Lillemann strekker hals og følger spent med. Han har hoiet for kvar fisk som har dukket opp, og smilet har vært på heile tiden :-D

Etter å ha dratt opp begge garna, så er lillemann nedi kassa og drar opp en fisk. Held den og hopper i båten. Snakk om å være glad liten på fisketur! :-)
Blir klissete på hendene av å ta på fisk, og lillemann henge ut av båten. Men kor tørke seg?? Jo, på mors bukse!

Ser ut som hyttedrømmen det der. Ved høge fjell, passelig hytte, og ved vatn. Hytteidyll!

Lillemann leiker fiskemunn :-P


Litt skydekke letter, og lillemann roper at han ser sol! Botnen ligg der, snart er gjengen der inne på tur. Kjem snart!


Eine fjellrekka som danner dalen her, er imponerende å sjå opp på. Gimsdalstinden 1007moh, Hammarsettindane, og Urfjellet 121267moh. Mor har vært på endetoppene, men ikkje i midten på Hammarsettindane, for skjønner at du bør kjenne stien opp.Passelig hytte! roper lillemann og peiker.
På land og lillemann setter straks i gang med å lage sjokoladekake. Får litt "hjelp" av Syste også, til lillemann si store glede.Dagens middag :-P Gjengen er kjempe sulten, så her blir det nok fort tomt!Bålkos på Langeneset <3 Grillplassen her er super kjekk.


Koselig med sånne rolige kvelder, bål og er ute. Ikkje minst at får med Syste ut også. Ho vil ikkje bli tatt bilde av, og det respekterer mor. Men utrulig kjekt å ha ho med <3

Lillemann har ikkje tid til å spise, han svinser rundt ved vannkanten, og det er jo alltid spennende med vatn.
Trur det blir mange pølser utover sommeren, berre sommeren kjem.Der har komt 2 unger til lavvoen som stod der, og eine gutten kjem ut. Kikker langt etter kvarandre, der dei springer rundt kvarandre på grillplassen. Ukjente, men litt sånn spennende også.
Som lovt, marsmallows. Trur at det må være det mest populære etter pølse.
Pakker sammen, og da er det på tide å sjøsette kanoen for første gong. Lillemann har venta lenge på dette! :-D

Glad gutt! Og han vil padle leeeenge ;-)


Og for et mas.... han skal absolutt padle han og. Får prøve litt til slutt, men har ikkje heilt taket på det.

Dette her kan mor virkelig venne seg til :-) Kjekt med kano, og lillemann hevder han ikkje skal i land før anna dag.
Liten som koser seg masse..... Henter den lånte kanoen, og bytter plass med den nye. No har gjengen muligheter til padle når anledningen byr seg.
Vel heime, og sambo plukker ut fiskene ifra garnet. Lillemann hopper rundt og finner seg en favorittfisk. Han bærer på den, klemmer den (ugh...) og hevder den er vennen hans. Nesten krig når fisken må puttes i pose og han ikkje får bære på den lengre. Fra å vær redd for å ta på fiskene ved andre fisketurer, til faktisk å bære og klemme på dei. Veldig kjekt at lillemann kose seg da, kjekt å ha med Syste også. Mor nyter dei stundene ho år ilag med dei, og gjemmer dei i minnet. Mor føler seg veldig heldig <3


2 kommentarer:

  1. Kommer marshmallows ETTER pølse?

    SvarSlett
    Svar
    1. Med lillemann så kjem oftest marsmallows faktisk etter pølse :-D Tru det eller ei ;-) Og er sambo med, så er pølse absolutt først på lista!

      Slett