mandag 22. juni 2015

Langenesvatnet 376moh, ei perle i Sykkylven


Etter at lillemann hadde et uhell og brann fingeren sin, så vart det en sein tur denne dagen. Og da gjerne en plass ved vatn som man kan grille kveldsmaten. Mor ville vise sambo Langenesvatnet, for han har ikkje vært der før. Mor syns det er så fint der oppe, men ikkje så ofte mor drar opp dit, for det er tross alt 50kr i bom kvar gong. Ikkje for å klage over bommen, for det er en lang grusvei, og koster å vedlikeholde, så skjønner prisen. Dei to jentene våre, Syste og Angel, valgt å bli med opp, i et håp om å å bade der. Så kjekt at dei vil være med på tur denne kvelden også, etter vært med dagen før :-)For å komme deg til Lanenesvatnet, så kjører du til Hydro stasjonen på Vik. Tar opp Blindheimsveien i samme avkjørsel som bensinstasjonen. Så kjem du til en bom, 20kr. Ta grusveien videre til venstre, så kjem du til neste bom, 30kr. Kjør til Brune, ta så av videre til venstre, og kjør til endes. Parker. Siste biten er sperret med kjetting, men går du 250m så er du på grillplassen."Springe fort!" roper lillemann, med mor småspringende etter med hendene fulle.

Det er kveld, og grillplassen er dessverre i skygge. Men når mor ser på fjellene, så ser mor at sola snar kjem på plassen. Men det skal det ha, dette vatnet her er aldeles nydelig <3


Lillemann sjekker ut området, og kommenterer at han husker å ha vært her før, da med onkel og gutta. Imponert over alle plassene lillemann husker å ha vært, så mange plasser som han har sett i årenes løp. Ikkje meir enn 3 år, men sett og vært mange plasser allerede.Mor og lillemann var ut på steinene i vatnet, kikke etter fisk. Lillemann vart stående litt lengre, og roper etter Syste om at han trur han ser fisk!Sola kom fort til plassen, og sambo har fått fyr på bålet på den oppbygde bålplassen, og en sulten sambo har allerede begynt på grillinga :-)
Mor skulle berre ned til elva og lage til et forlenga handtak til stekepannen, og vart stående å kikke på elva i staden for.
Grillplassen ved Langenesvatnet. Veldig kjekk plass med den oppmurte bålplassen, 2 benker og singel på området. Mor kjem snart! Berre datt vekk i litt tanker ved elva...Har med egen ved, men du kan "kjøpe" ved på plassen. Står klar ved der, pluss en postkasse du kan putte penger på for veden. Veldig praktisk, og hyggelig gjordt av hyttefolket her oppe. Og den gummibåten er Syste sin, vært uti vatnet og plasket.


Lillemann og Angel står og kikker på Syste som er ute og flyter i gummibåten igjen.

Beste måten å lokke Syste på land igjen, er varme kyllingvinger :-DLillemann gjer seg klar for å grille han også. Mester på hurtiggrilling, og slår til denne gangen også :-)Når du ser på andre siden av fjellet, er det denne rå fjellveggen her som er utsikten. Hammarsettindane. Slettes ikkje verst utsikt syns mor. Langeneset er på en måte klemt mellom 2 fjellrekker, Hammarsettindane, Gimsdalstinden 1007moh og Urfjellet 1267moh. Andre siden finn du Straumshornet 976moh, Dravlausnykjen 1056moh og Tretindane 922moh.


Mor hadde med båten til lillemann, og prøvde å lage til ei havn til båten med en stokk, så båten ikkje skulle forsvinne ned elva. Og lillemann glemmer å spise, igjen.


Lykkelig liten er så glad for å være her, leiker seg, og ekstra glad når Syste leiker med han og graver søle-sjokoladekake. Da er han ikkje tilsnakkendes ifra andre ei stund. Så leiker mor med han ei stund. Rart kor kjekt det skal være å øse bøtta full med vatn med berre ei spade. Å få han heim skal bli ei utfordring, det er sikkert.

Et hytteiger par har vært ute og satt garn. Ror over det stille vatnet, og mor tenker på kor fint det må være å padle no. Padle inn til Botnen en tur.


Ingen padletur denne kvelden, er seint. Mor og lillemann kaster siste runde med steiner, og så er det å si farvel med Langnesvatnet for denne gang. Sambo likte seg så godt her, at han kunne tenkt seg hytte her. Hadde ikkje vært verste plassen nei ;-) Den som hadde hatt hyttetomt så...
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar