lørdag 25. juli 2015

Barnerikt på Fagrefjellet 466moh


Det fantastiske sunnmørske sommerværet (et tonn iron her) fortsetter, men skader ikkje å prøve seg på en tur likevel. Mormor ringte og lurte på om mor og lillemann skulle på en liten tur denne dagen. Ingen planer, svarte mor, men var absolutt åpen for å legge en plan ;-) Så mormor hørte med kidsa i Hatlemarka, og dei ville være med. Fargrefjellet er kort og grei tur i dei regn usikre tidene, pluss kidsa samler på Fjøre til fjells koder, der står en kode.Kjøre opp mot Sunndalen, og kjem til bommen til Sunndalen, følge veien videre til høgre til trafostasjonen. Så kjem du til en liten parkeringsplass til venstre. Så ser du skiltet over grøfta "Fagrefjellet 1km" Heile gjengen samlet: mor, lillemann, mormor, FrøkenA, FrøkenS og Marc.
Lillemann syns et er så kjekt at det er andre unger med på tur, spesielt unger som han kjenner, at han gjerne går sjøl. Marc er søskenbarn av lillemann, og jentene er bonus søskenbarn. Ale har han vært på fleire ture med før, og trivs godt ilag med dei. Så han starter traktor motoren sin, og går på!Marc vart gående ilag med mor og lillemann, noe lillemann syns er kjekt, for Marc ser han opp til.Våt sti, men ikkje att bilde av, for da leiker mor fly med lillemann, eller bærer han over. Men sjelden den veien her er heilt tørr, litt myr her og der. Og i dei flotte værdagene som er no, så drukner snart det meste.
Komt litt opp og ser mot Remerhornet/Rømerhornet 866moh til venstre, og Aurdalsnibba 1126moh. Melom dei to fjella ligg et vatn, som mor skal dra med seg sambo or å fiske på en dag.
Går kuer på beite her, og du finner kuspor over alt. Store dyr, og lager dype spor i den våte bakken.


Mormor i kliss klass opp siden. Mor ser regnet kjem truende ifra venstre. Det regnet da gjengen dro, og stoppet da parkerte bilene. Håper det er opplett nok til å rekke opp og ned.
Lillemann prøvde seg med at han ville opp i meisa, var sliten hevdet han. Mor lokket med at han snart var oppe, at Kompisen hadde gått opp og ned sjøl, og at han no var stor gutt. Lillemann fann ny driv, og satte inn et ekstra gir. Mor var heia gjeng ;-)Kva er det som skuer mitt øye?? Er det en anelse sollys som skinner der nede i dalen? Må være synsbedrag....Lillemann er veldig glad i å plukke blomster, og plukket en flekkmarihånd til mor. Han syns den er så fin, at den måtte få bli med på tur.
Lillemann med litt drahjelp opp siste kneika, og greitt med ei hand når det er litt glatt og sleipt.Lillemann venter på mor, og forklarer at han no snart er oppe, og gått heilt sjøl!
FrøkenS såg en varde, og fekk en stein med mormor så ho kunne legge en til på den.


Utsikt ned til Andestadvatnet ifra varden.Toppen!!! Lillemann ser jentene har komt opp, og ser varden sjøl. Han springer i full fart siste biten, og mor hører at han smiler der han springer.
Fornøgde barn på toppen :-D

Lillemann finner seg en utkikksplass, kidsa setter seg for å spise, mor kler på seg.
Lillemann fann en fjør som han leiker seg med i vinden. Like spennende kvar gong med fjør og vind, for den oppfører seg alltid annerledes.

Til å være en så kort tur, er utsikten ganske så flott. Ser ned til Aure, ser innløpet til Sykkylvsfjorden, og ser over Ålesund og til øyane der ute i havet.


Lillemann står ved toppskiltet, stråler som ei sol, og sier han er konge! Mestringsfølelse, så absolutt!


Lillemann hadde akkurat spist mat, og vart lovt belønning på toppen om han klarte å gå opp sjøl. Setter seg ilag med Marc og får boksen til mor med M&M sjokolade.


Mormor og mor kikker seg rundt, det regner omtrent alle plasser, bortsett fra på denne toppen her.Fin gjeng samlet, heldige med været akkurat no :-)


Lillemann er i hundre! Ungene driver å springer etter kvarandre, og lillemann er en av dei som springer mest!Og snart er han i full gang igjen.... du hører latter, hyl og glede, og registrere ungene som farer forbi deg :-)
Kor energien kom ifra? Mor mistenker all sjokoladen på alle sammen, eller innestengt energi? Siste teori, rein glede over å være ute? :-)

Nærmeste fjellet er Borgundkollen 782moh og stien begynner nede til venstre ved starten av fjellryggen. Mor har vært på Borgundkollen mange ganger, men aldri gått opp ifra denne siden.

Lykkelig lillemann <3

Mor måtte rope etter lillemann og FrøkenA at no skulle gjengen heim att. Lillemann var langt unna, og kom springende og smilende tilbake :-)Han syns det var så kjekt at dei andre skulle ta han, og Marc lot som han tok lillemann en gang til, og en leende lillemann er med på leiken.


Dermed roet lillemann seg ned, og jentene sprang i forveien. Lillemann spør ikkje en gang etter meisa, berre går ned ilag med resten.


Etter snirkla seg rundt det våte, leika litt gjemsel med jentene, snakket en heil masse alle sammen, så vart siste stopp ved ei lita maurtue. Eineste dyrene som vart observert på turen, tross sett mange spor etter kuer, og kumøkk. Kuene har funnet bedre beiteplasser enn akkurat her.
Nede til parkeringen igjen, og det begynner så smått å regne. Flaks med været! :-D 4 fornøgde unger, 2 fornøgde voksne. Rakk en tur midt mellom regnbygene, så kan snart ikkje forlange noe meir.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar