onsdag 22. juli 2015

Fisketur på Eidsvatnet 425moh, Eidsdal


For å sei det enkelt, å komme ifra Danmark og 20 grader, så komme heim til 15 grader og regn og meget lavt skydekke, er virkelig en nedtur. Så her er det berre å kle på seg etter sommerværet på Nordvestlandet, og dra til Eidsdalen på fisketur. Kjekt at bonusdattera mi Angel også vart med, og lillemann sin onkel MrF :-)

Samlet gjeng på vei til dagens fiskeplass på Eidsvatnet. Bra gjeng, i ikkje akkurat bra vær, men har da håpet ;-)


Lillemann syns det var litt spennende å sjå på MrF som fluefisket, for er noe lillemann ikkje har sett før innen fisking. Han var litt fascinesert over den gule sen som svinga fram og tilbake i lufta.

Men så kjem lillemann på at han også skal fiske, og velger seg sjøl ut ifra boksen kva sluk han vil ha. Mor krysser fingre for at han ikkje setter sine små fingre fast i en krok.


Plopp! Joda, har litt dreisen på å kaste enda, men var faktisk litt flinkere ifjor, men da var han veldig masse på fisketur også :-)

Hunden Billy drev å grov og herjet ved en stein, men fekk ikkje tak i det nasen snuste på. Så mor løftet på steinen for å sjekke kva den lille hunden gjerne ville ha. En råtnende fisk! Ikkje rart hunden luktet det der :-D Lillemann måtte også sjekke, nysgjerrig som han er.


Fluefiskeren MrF i elveosen. Ser fisken vake, så håper å få napp. Ikkje berre lillemann som studerer snøret som svirrer i buer i luften, mor også, får å skjønne opplegget.


Søte lille Billy, litt fortvila over at han ikkje får springe rundt på egenhand. Masse lyd en den lille der, men veldig snill :-) Lillemann litt skeptisk pga all lyden, men syns at den er veldig søt og fin.


Lillemann har fisket ei stund no, men får ingen napp. Så han rusler litt rundt og sjekker ut dei andre og vannkanten. Veldig sleipe steiner her i regnet, så han må støttes om han flytter på seg. Må no sjekke om sambo får fisk også.Angel kaster som en helt, men får heller ingen fisk :-( Men veldig kjekt å ha ho med på tur da :-)


Barn og elver.... uslåelig kombinasjon!

MrF hadde vasset over elven etter fiskeplass, men er no tilbake. Lillemann syns den der gule sen er artig i luften, og spør mor om det er som lasso.

Lillemann fann meir makk, og fylte på MrF sin makkeboks. Kjekt å like litt i boksen, for der var jo så mange makker!Ingen fekk fisk.... dupp, makk, sluk, spinner, flue. Ingenting. Som sambo og MrF sier, absolutt feil vær for å få fisk no. Mor aner ikkje lokale forhold her, det er sambo og MrF som er vokst opp her. Får heller prøve neste gang når stikker innom Eidsdalen. Lillemann tar i alle fall fiskeveska til sambo, og alle gir seg. Angel er litt sulten, så skal lage bål og grille på røysa.


Lillemann gikk å snakket om bål og telt i København, og no endelig fekk han bål! :-D Her er det å passe på at han ikkje hiver all veden på bålet og kveler det ;-)
Litt yr, men her flater alle ut likevel. Venter berre på bålet skal ta skikkelig fyr sånn at pølsene kan hentes fram.


Lillemann leiker seg i vannkanten mens han venter, sambo, MrF og mor fisker.Sambo var uheldig og duppen med 2 fluer slitna. Prøver iherdig å fiske den inn att :-)

3 karer ved bålet og fiskepause.Mor har lange blikk opp til Eidsheia. Har sååå inderlig lyst til å berre gå opp dit. Drømmen er å gå gå til Oaldsvatnet 1173moh, fiske og telte der, men snøen forsvinn jo aldri! Faktisk skiføre der oppe :-(

Vakket over Eidsvatnet, retning Indreeide.


Lillemann fann en hemmelig vei, og går den ilag med mor for å leike litt skummelt.
Vær ingen hindring, koselig med endelig bål igjen, og pølse smaker aldri bedre enn grilla på et bål. Ikkje minst, koselig selskap.
En som har funnet marsmallowsen :-) Ikkje tid til å grille den, men rett inn.

Litt svartbrente marsmallows og at noen tar yr, hører vel til med sånn grilling.Og kva mor fann på en butikk? En mini ketschup flaske, perfekt for tur! :-D

I det gjengen gir seg, så har skyene gitt slipp på flotte Skårene 1829moh et lite øyeblikk. Null fisk, berre observert både i vatnet, og i hoppe. Prøvde alle former for fiske snart, men håpet er der til neste gang. Det er fiskekort på Eidsvatnet, men sambo er grunneiger så gjengen hadde ikkje behov for fiskekort. Om ikkje vart fisk, så var det en koselig tur, og vart jo bål og grilling ;-) Men til neste gang, så pass opp fisk, kjem tilbake! :-D

3 kommentarer:

 1. Flott rapport. Har aldri fisket Eidsvatnet så veldig kjekt å lese om at dere prøvde der:) Blir nok fisk neste gang:) Vet du om det er isfritt lenger oppe? Tenker da på Svartevatnet og Oaldsvatnet? Vurderer en tur dit snart...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anders :-) Eidsvatnet har veldig bra med fisk, om du treff rette været, berre husk fiskekort. Etter rapport ifra svoger, så er Svartevatnet isfritt, men du må langt opp or å krysse elva på litt skummel snø, og resten bakover er skiføre :-( Går og venter på Oaldsvatnet vi også, men der er det lite vits å prøve seg dessverre, is enda. Vi drar opp så fort der er isfritt, så da skal du nok alltids få beskjed ;-)

   Slett
  2. Supert. Kanskje jeg prøver Svartevatnet om ikke så lenge. Skal jo være fin fisk der også. Flott om du gir en lyd om dere tar turen til Oaldsvatnet. Snakkes:)

   Slett