tirsdag 7. juli 2015

Frokost i regnet på vei til jobb og barnehage


Tirsdags morgen, og det regner ute. I dag også... Mor syns det er dystert med dei kalde dagene og regntunge skyene. Jo da var ei fin helg med varme og sol, men dei kalde og våte dagene har absolutt vært i stort fleirtall både i juni og mai. Mor og lillemann sykler ofte til barnehagen, og lillemann syns det er kjekt å sitte i sykkelvogna. Ikkje lange stykket til barnehagen, og du passerer en liten skog. Mor tenkte at det må da være mulig å gjere en morgen litt meir koselig enn dette dystre regnfulle her? Kva med å faktisk stoppe sykkelen og ta frokosten ute? Regn, ja, men ta med  det lille teltet kanskje? Som tenkt, så gjordt. Mor koker egg, tar med skiver og pålegg, fat, drikke, koseteppe, kosebamsen, telt og vekker lillemann.


Litt trøtt lillemann klar i sykkelvogna, men vil heller spise maten ute, enn inne på barnehagen. På med regnklær på både han og mor, og han påstod det nesten ikkje regna mer, Trur han var litt redd for at mor skulle avlyse heile ute-frokosten ;-)
Mor er ikkje akkurat noe morgenfugl, men det er jo lov å prøve :-) Lillemann sitter baki og synger, mens mor sykler. Hatt noen morgener sånn, men idag er det litt meir spesielt, når veit kosestund venter.
Mor stopper ved en liten att grodd avstikker opp til ei bitte lita eng.
Lillemann drar med seg kosedyna si, plukker noen smørblomster som mor skulle få.

Mor får opp det lille "fisketeltet" ganske så fort. Ikkje noe å stå ute etter i alle fall.
Lillemann er ganske så rask med å gå inn, smiler bredt og er veldig klar for mat :-)

Lillemann påstod oppi senga at han ikkje er sulten, ville ikkje ha mat, men det forandra seg fort uti teltet :-D Raskt ute med å sikre seg et egg!Lillemann skulle skåle med egg... så lenge han er fornøgd så ;-)
Pålegget er så masse meir spennende når det kjem i små porsjonsbokser! Mini prim er nytt for lillemann, og sikrer seg den.Spøkelse på teltduken!! :-O Lillemann ser noen store strå som dunker på duken i vinden. og dermed leiker mor og lillemann "Jakten på spøkelset" og hyler begge 2.Hunden Stand må også få mat. Da skjønner mor at lillemann begynner å bli mett. 1 kokt egg og ei halv skive, er vel bra nok til frokost ;-) Prater om alt mulig der inni teltet, om monster, regn, sol, spøkelse, reven og om himmelen. Alt en liten kan lure på altså :-P

En kjeks lillemann ønsket seg på butikken dagen før, og jublet da han fekk en som dessert.
Lillemann leika at kjeksen var en telefon, og plutselig så ringte den! Lillemann svarer: "Hallo? Nei, eg skal ikkje på tur," så smiler han og nesten ler "eg er på tur!" :-D Så tar han en bit av telefonen sin, ser på den og sier "Mmmmmm... du smaker godt!" og så ringer han til noen andre.


Pakket sammen mat og telt, og rusler tilbake til sykkelen. Mor har fått varslet jobb at mor blir noen minutter for seint på jobb denne morgenen. Har noen timer til gode, og syns at dette er absolutt verdt litt fri. Å stresse opp på en sånn morgen, ødelegg kosen. Siste biten til barnehagen satt lillemann i sykkelvogna og sang, mor syklet i regnet og vart temmelig våt i håret. Litt våte sko, og kjenner at skulle hatt ei bedre regnbukse, men kjenner at jakka duger i regnvær. En sprudlende liten kom stolt på barnehagen, og kunne fortelle at han hadde spist, og det ute i skogen i telt! Mor kom våt på jobb, men smilte bredere enn vanlig. Absolutt en god morgen, tross regn og litt vind. Gjere det beste ut av det, og dagen blir så masse bedre ;-) Frokost i det grønne frister absolutt til gjentagelse!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar