søndag 12. juli 2015

Med kano og daycruiser på Langenesvatenet 376moh


Det er feire, og ventetid på å reise til København med alle 4 kidsa. Ute er det faktisk tidvis sol, og uten regn! :-) Lillemann har fått en radiostyrt båt som belønning for sluttet helt med bleier. Et løfte var å få kjørt den store båten på et vatn, annet enn berre plaskebassenget på trappa. Styrtregn i byger har satt en stopper hittil, men idag, da klaffer alt! Pakker med redningsvester og drikke, og opp på Langenesvatnet.

Etter nesten kom fram til vatnet, og innsåg at padleårene lå att heime :-( Men etter en vendereis, og en padleåre til lillemann også, så er det en fornøgd lillemann som drar med seg padleåren sin, meget klar for en tur ut på vatnet :-)Før noen kano kom på vatnet, var båten til lillemann endelig sjøsatt :-) Ikkje like lett å holde seg ved vannkanten så rekkevidden til senderen virker.


Lillemann klapper kanoen, gleder seg til å padle igjen!

Og uten å måtte mase hull i hodet på mor og sambo or å få låne ei åre, så har han no sjøl ei. Han fekk raskt taket på det å padle, og hadde en iver som sjelden sees med lillemann.Kanoen flyte flott gjennom vatnet, og mor ser Botnen der låg i lavvo en helg de borte. Skimter faktisk vedskjulet også.

No kan lillemann kjøre båten sin i alle retninger! Og skulle den komme utenfor rekkevidde, så er det berre å padle etter :-P Mor er sikker på at dette er den først daycruiseren på Langenesvatnet noensinne :-D


Kor lykkelig er det mulig å være? Lillemann stråler der han sitter og styrer ifra kanoen. Får padle, og kjøre båten sin på et kjempe basseng.


Tar litt tid å få dreisen på styringen, men han får det til sånn noen lunde til slutt, og faktisk kjører ifra kanoen :-)
Følg den båten!!
Litt feilnavigering av lillemann, og båten havner bak kanoen. Full oppmerksomhet mot båten, mens mor er fremst i kanoen og styrer. 3 stk på padletur igjen.


å ha kjørt båten snart hlve vatnet, surret rundt, så er det på tide å snu igjen. Lillemann ville padle litt, og sambo tok over styringen av båten. Så det endte med mor og lillemann som padlet aleine, mens sambo koste seg med å kjøre båten :-D :-DEn fornøgd lillemann på land igjen, litt skuffet over ikkje ligge i telt denne gangen. Sånn midt utpå vatnet så ville han ligge i telt. Beklager lillemann, telt og soveposer er att heime. En annen gang.Liten pause på grillplassen er det tid til. Litt småmat og kos. Både mor og lillemann savner litt bål her no.
Siden sambo er innflytter, så har han ikkje sett så mange plasser og perler i her i Sykkylven. Siden er her oppe, og passerer setra Hindaholen, så vil mor ta han med til Stilla. Stilla er en litt større kulp i elva, og var kode der på Fjøre til fjells et år. Mor og lillemann har vært der et par ganger, da med start ifra Skålholten. Kortere sti ifra Hindaholen, og vil starte der.

Flott utsikt til Straumshornet 976 moh i fra Hindaholen.
Rett bak hyttene, til høgre, der går en sti bakover/nedover. Vått til å starte med, før et parti litt tørrere som her.

Lillemann vil faktisk gå sjøl også! Mor jubler. Men jubler ikkje like masse når han skal gå sjøl over dei meget våte partiene også, med sommersko.

Landskapet er litt furutrær og myr. så variert mellom tørt og vått.
Nok å studere for en liten her også. Farge på mose er ikkje alltid like lett å fastsette :-)Sambo over, med sommer sandaler, lett våt.Utsikt til Borgundkollen 782 moh og Gimsdalen.

Da ser mor Stilla. Stilla er en litt kulp på en måte i elva.I fra brua over elva ser du Stilla bedre. Da her var kode for Fjøre til fjells, var der fleire unger som badet her til høgre. Letteste plassen å komme til. Idyllisk plass da ;-)
Elva videre ned dalen.Lillemann ser elv, og dermed plukker han pinner for å kaste i elva, or å sjå dei forsvinne under brua og ned elva.

Følger stien langs kulpen, og ser bort mot badeplassen.
Meir vatne her no enn da mor var her sist. Fin plass akkurat her der vatnet fosser over kanten.
Skulle berre en kjapp tur, sånn avstikker for å vise sambo plassen. På vei tilbake, og lillemann hopper rett over en frosk. Mor ville ikkje fange den og skremme, heller studere den.

Lillemann plukket en norsk orkide, flekkmarihand som her er en del av akkurat her. Til deg mor <3
Oi da! Sambo har komt seg langt jo! Mor og lillemann heng litt etter.

Det er sikkert under 400m ira Hindaholen til Stilla, og tilbake så håpte lillemann på å få klappe ei ku. Kuene gikk litt unna og beitet da ankom, men no var dei en god del nærmere. Lillemann jubler! Kanskje han får klappe :-)


Sambo er raskt bort til bilen, der kuene selvfølgelig har flokket seg rundt bilen hans. Nysgjerrige kuer dette her.


Mor er vant med kuer, og fekk klappet et par. Lillemann fekk nesten til, før han rykker til seg handa der motet svikter litt. Han hjelper heller mor med å skremme vekk kuene så sambo får snudd bilen. kanskje  han er tøffere neste gong og heller klapper dei. Lillemann er fornøgd med dagen han, fått padlet, kjørt båten sin på stort vatn, vært på ekstra tur til Stilla, og møtt kuer. Han sovnet godt denne kvelden ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar