onsdag 19. august 2015

Med mormor på telt og padletur


Mormor har snakka ei stund om at ho ville padle på Langenesvatnet, men vart ikkje noe av. Så en dag tenkte mor at no, no måtte mor gjere noe av dei padleønskene til mormor som aldri vart noe av. Så mor spurte sambo om han kunne legge lillemann den kvelden, og mor og mormor stikke og padle. Men i det mor ringte mormor, så overhørte lillemann ordet padle! "Eg og vil!!" kom det ifra lillemann. Mor forsøkte å forklare at mor og mormor skulle padle etter han hadde lagt seg. Ikkje aktuelt, han skulle være med. Ok, da får padle med en gang da, så han fekk være med. Mor fortalte at skulle padle kano på Langenesvatnet, der telta sist. "Telta sist? Eg vil telte! :-D :-D" jublet lillemann. Mor sukket, og lurte på når ho skulle lære å holde munn om sånne ord, og tok mobilen, ringte mormor "Du, skal vi oppgradere den padleturen til telttur også?" Mormor var veldig gjerne med på den planen også, og dermed var det å pakke, og kjøre opp til Langenesvatnet.
Lillemann med sekken sin med leiker og kosedyna si, padleåra si, og klar for telttur og padle. Mor lurer på om det en gang er mulig å dra på tur og han sier at han vil være heime? Ikkje alltid han vil på tur, og er dermed heime alle sammen, men om mor drar, så skal han være med. Er berre å innsjå, han er en mamma-gutt...


Kjem fram til vatnet, og dette vakre synet her møter mor på. For et nydelig syn! Blikkstille, sola som held på å gå ned og skaper svarte kontraster. Naturens vakre speil.
Mens mormor g lillemann venter med oppakningen, stikker mor og henter kanoen som ligger der. Det er så utrulig flott å sjå på, at du nesten glemmer å gjere det du skal. Hammarsettindane er berre heilt fantastisk rå å sjå på!
En stk fullastet kano! Og framme i baugen, der ligg Snurre Sprett. Han må jo også få bli med kano og telttur ;-)


Om så lillemann sitter feil vei og padler, så har det ingenting å si, han plasker meir enn han padler. Berre det å å delta som gjelder her :-)
Kanoen i retning Botnen som har vært fast teltplass her i det siste. Men der inne er det no så fullt av folk, lavvo, telt og båter, at denne gjengen her dropper inn dit. Er visst nok 7 grupper av folk der, og eine gruppa er på 10 personer. Så rekalkulering av planene, og sikter inn på gamle Langeneset. Det er neset du faktisk ser der inne til venstre, den grøne flekken. Der finner du fleire ruiner etter ei seter en gang, og den inste hytta her. Mor krysser fingrene for at der ikkje er noen på hytta no, for det er ikkje lov å telte nærmere enn 150m ifra bebodd hytte.


Mormor smiler, så da har ho det bra. Lillemann sier knapt et ord, og da er han opptatt, og har det bra :-D

Flott syn, ikkje sant? Mor blir aldri lei av å sjå opp dit.

I land og kikker etter leirplass. Lillemann studerer han også, vil jo være delaktig, og lærer.


Men det lillemann virkelig har lyst til, det er å vasse! Mor drar fram crocsene og shortsen, og da for han rett ut i vatnet :-) Kom noen fryeshyl, or er jo kaldt dette vatnet her.
Fått opp teltet, og dermed så er mormor også uti. Er det noen som er badenymfe  den familien der, så er det mormor.Dei går fram og tilbake, og mor må berre smile av dei to.


Ikkje verste plassen dette her vel? Så kan dei inne i Botnen berre ligge der inne ;-)
Lillemann i vatnet, mor på land. Han virkelig elsker å vasse her, og går fram og tilbake, så snur han berre, nesten uten et ord. Han koser seg virkelig!
En lykkelig liten gutt....

Mor lar dei være att i vatnet, og stikker i teltet for å  lage klar soveplassene. Er litt ulendt her, og mor bruker til og med redningsvestene til å bygge opp med! Berre mormor og lillemann får sove godt så. Mor har luftmadrass, skulle vel hatt ei til lillemann også til vinteren, og en vinterpose til han.
Så er det på tide å la Snurre Sprett slippe ut. Mor har med sele, band og løpetau til den. Lillemann vil hjelpe til, syns det er stas å ha med kaninen.


Å ha med noen sommer mindre enn lillemann, gjer at han må lære seg å ta hensyn, vise omsorg for, og faktisk dele mor med. Og at han ikkje alltid er først med ting, lære å vente. Så når han ikkje har mindre søsken, så skaffet mor seg ikkje en hund, men en  kanin ;-)


En tur på stranden :-) Ikkje flink å gå i band, hopper dit han sjøl vil, men det er vel mulig å lære vel?
Kveldsro og bål, er en ganske så behagelig kombinasjon <3Inn mot osen så stilner det også, og du ser skyene som speiler seg i vatnet. Er det mulig å få en solnedgang idag tru? Tviler.
Lett våt lillemann varmer seg ved bålet.Snurre Sprett har med seg drikkeskålen sin, og med fjellgras og buret sitt som skjul, så har han det veldig godt.

Heldigvis så er det ingen på hytta denne kvelden, og gjengen kan ligge her. Er ikkje noe kjekt å forstyrre folk heller.


Koselig i vannkanten <3

Lillemann er veldig glad i bål, og venter spent på at maten skal bli ferdig. Han virkelig koser seg der han sitter. Kven trenger tv og data når man har dette?
Kaffekjele på, kylling og grillpølse. Lukta av bål og mat ilag er jo himmelsk!

Er litt kjølig på kvelden, da godt å krype inn i varm fleece og fanget til mor. Det er sånne stunder som dette at du kjenner den teite klisjeen at hjertet ditt er varmt. Sitte der med lille gullet i fanget, ute i det fri, godt selskap, og kjenner at du er lykkelig <3
Lillemann sin ekstra mat, berre for en forandring. Ha oppi varmt vatn, putt oppi noen pølsebiter, og vips har du heilt grei kveldsmat :-)


Mormor har noe smarte løsninger, blant annet en liten rest av ei såpe, pakka inn i en lite pose. Legg såpa i vannkanten på en fast plass, og vips så har du såpe og en diiiiger vask :-)Lillemann ba faktisk om å få legge seg, han sa han var trøtt. Pusset tenner, krøp ned i posen, lukket øynene, og faktisk sovnet uten å åpne dei igjen. Temmelig sliten han der denne dagen :-)
Dermed så var det for mor og mormor å sitte rundt bålet ei stund i stillhet, kun avbrutt av 2 fiskere som gikk forbi og stoppet, spise noen jordbær, og nyte stillheten ute.Det er atter en ny morgen, og mor har sovet dårlig, igjen. Det blåste opp denne natten, og teltet blafret godt, igjen. Sist på Svartevatnet også. Mor får rett og slett ikkje sov da, dessverre. Mormor, ho sov godt ho! Lillemann også. Kun våken 1 gang. Og når han våknet, var det en blid gut som berre ville ligge i soveposen og slappe av.


Mor har hørt på sauebjellene ei stund, dei har komt ned ifra fjellet og ned til teltplassen. Nysgjerrige som dei er, så undersøker dei alt. Kanoen vart grundig snuset på, også posene som lå oppi.
Dei måtte smake på leikene til lillemann som lå i vannkanten, før dei hoppet i redsel for kva dei hadde funnet. De sjekket ut teltet også, og mor. Redde som dei er, men berre måtte små spise på alt sammen.
Det strålende været som var meldt, slo ikkje heilt til. Det er vind ute, og kjem enkelte kast. Ikkje noe vits i å padle inn i Botene før drar heim. Men er jo veldig flott teltplass dette, og mor er glad ho våkner her.

Lillemann  er ikkje akkurat den som er raskest opp om morgonen, tross kan våkne ganske tidlig. Han er glad i å sløve i senga. Ville sjå sauene han også, men da han kikket ut teltåpningen, var dei borte. Så tilbake i soveposen.Snurre Sprett har sovet i buret sitt inne i forteltet. Tryggest der for en liten krabat.

Mor tar han med ut og setter han i band. Snuser inn luften, og så finner han seg nærmeste grastust.Å tenne bål ute i denne vinden er idioti, og det er tørt ute. Så like greitt å ta frokosten inne i teltet. Faktisk veldig koselig å sitte sånn, og mor sitter i åpningen, mens dei to andre inne. Mor får da kikke ut av og til og sjå til Snurre Sprett. Mormor og lillemann vart sittende å leike også, før kle på og ut.Der er fleire ruiner der etter ei seter som en gang var. Lillemann ville også sjå ruinene, og blir med.
Er vel over 4 ruiner her, sånn ca. Mor vart fortalt at dei hadde nevertak, og når ingen brukte dei lengre, så råtnet bygningene rett og slett opp.


Lillemann er stadig bort for å kose med kaninen. Tør fremdeles ikkje å ha den i fanget, for syns klørne er skarpe. Men kos år den, ingen problem :-)
Er kald vind, og lillemann likte det ikkje. Så mor flyttet leikene hans til bak båten ilag med Snurre Sprett, og hentet han vatn så han kunne lage "suppe". Kjekkeste var vel at Snurre Sprett faktisk spiste av suppen hans! Reint vatn og gras er jo livretten til Snurre Sprett ;-) Dermed kunne mor og mormor pakke litt i fred også.


Alt tilbake i kanoen, og kaninen i buret i baugen ilag med mor. Mor kikket inn, og den satt der og stelte seg. Ergo, den har det bra :-)


Kanoen er lagt på plass, er berre å gå tilbake til bilen. Lillemann husker denne plassen her, for spiste kveldsmat her en kveld. Han husker godt plassene han har vært på han, og utbryter ofte "Eg var her i går!" Alt som har hendt før, var "igår", om så var for 3 måneder siden.
Har vært en kjempe koselig tur, tatt sånn på sparket. Treng ikkje planlegge seg i hel, for er berre å pakke sammen det man trur man treng, og dra avgårde. Planlegg man for masse, så bruker turene å skjære seg. Mormor er veldig grei sånn, er berre å pipe på henne, og kan ho, så hopper ho fort og blir med. Mormor er berre herlig ho <3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar