fredag 7. august 2015

På telttur på Overøye ilag med svoger og familie


Akkurat komt inn døra fra telt og kanotur ved Langenesvatnet 376moh, og skal berre vaske klær og pakke om. Har en avtale med sambo sin bror MrN og familie om å komme til Stordalen for en telttur. Kjekt for lillemann å møte sine søskenbarn, og dama til MrN, MissT, har 2 unger ho også. Skal ligge ved et tillaga badedam, grillplass, elver og bruer. Nytt anlegg dette, og aldri vært der før, så dette kan bli spennende! 3 voksne, 5 barn og 1 kanin, dette blir gøy! :-D





Etter fått forklart veien til plassen, så er dette synet som møter gjengen, en kunstig laga stor dam med lita flytebrygge midt uti, og unger i gummibåt. Ser lovende ut dette :-)






Litt i en skogkant står en stor gapahuk og oppmura grillplass. Står også boss bøtter mange plasser på området også, laget til av velforeninga her. Kjempe flott tiltak!









Mor sitter i gapahuken mens sambo kikker på området. Lillemann? Der er jo en liten bekk, så der står han selvfølgelig.








MrN hadde valgt teltplass lengre inn på området, og mor slår opp teltet mens lillemann graver.








Bålet klart, og en sulten lillemann vil ha mat med en gang. Han har sovet i bilen, og er dermed super klar for litt gøy!















Blir folksomt rundt bålet etter kvart :-) Koselig sånn med mange også. Lillemann litt sjenert, for kjenner dei jo ikkje, men han er frampå og syns det er kjekt at der er så mange unger.







Nattens bolig, så vidt fått pakket ned, så pakket opp att :-) Og Snurre Sprett er jo også med, selvfølgelig.






Fint her inne på Overøye, og der er 2 bruer til teltplassen. Er laget til midt mellom elver, så der er innløp og utløp til dammen. Og så er her fjell mor aldri har vært på! Så mor har lange blikk og lurer stadig på kva er bak der, kva er oppi der, og er der et vatn tru?














Da er teltet dei 4 ungene skal ligge i oppe også :-) Blir 3 telt denne natten også, og mor er imponert over å få 4 unger til å ligge ilag uten krøll :-)






Middagen er snart servert :-P

















Treng noe annet enn pølse og kjøttboller, så kylling og wok er virkelig godt.














Lillemann fekk en ferdig grillet marsmallows, klissete og god :-D











Liten mini leikeplass er det også her. Knytt opp diverse tau å klatre i, og et par disser også. Lillemann syns det er kjempe kjekt, og spesielt om noen av dei andre ungene går dit, da er han raskt etter.






Ikkje verste leirplassen dette :-) MrN hadde hørt med "eiger" før satte opp leiren.









Spesielt kjekt var gummibåten dei hadde med seg, og dei var stadig ned noen og rodde.









Kaffe tid :-)















Jentene var så snille å ta med lillemann i båten for en tur, og lillemann fekk på seg redningsvesten. Mor såg smilet som lyste på lang vei :-D












Ungene ute på flytebrygga, og det pissregner! Ingen tegn til at dei kjem i land. Har det vel for gøy. Til slutt er det dei voksne som roper at dei må komme i land og søke ly.








Mor er stadig bort å sjekker Snurre Sprett i skogkanten bak teltet. Han kan komme seg løs fra bandet, vikle seg fast, eller dyr som nærmer seg. Han lider ingen nød, og koser seg som berre en kanin kan gjere ute i skogen.













Mor har et tau liggende i meisa, i tilfelle et eller annet, og det fungere ypperlig som løpetau. ester berre bandet i tauet, og han har stor frihet til å rusle rundt som det passer seg :-)






Reiseburet står også tilgjengelig om han skulle bli redd, eller berre vil søke ly. Har man skaffet seg et dyr, så skal man passe på det også.








Skogen er også full av nedsagde trær og ved, Og en våt sko kunne trengt litt tørke :-P Oi, en sokk også! Ette kvart fekk den skoen selskap av fleire sokker utover kvelden.






Fiskestengene er også klare, for der hopper stadig små fisker i den kunstige dammen. Noen er også bak for å kikke til Snurre Sprett.








Fleire som syns det er kjekt med kanin.










MissT kom med en frosk, og eine frøkna var ikkje verre på det enn at ho fanget den igjen.














Søkte ly for regnet i gapahuken. Tente lys og vart rett så koselig der inne. Her har du virkelig plass til mange!





En av dei større gapahukene mor har vært i, og den går langt bak også.  Regnet gir seg etter ei stund, og alle tekker tilbake til teltplassen. Lillemann har sengetid.







Når lillemann e n d e l i g  sovnet, så var dei 4 større ungene også i sitt telt. Koselig rundt bålet dei 4 voksne mens ungene sov. Litt sein kveld, og fann senga da det kom meir regn. Men kjekk kveld, så absolutt :-)













Regnet meste av natta, men morgenen var fin og faktisk med sol!








Vått og trist telt.... mor håper det tørker litt om sola får tak i det.









To karer tilbake ifra elva etter morgenvask :-)















Han eldste av ungene var nede ved gummibåten igjen, og lillemann ville gjerne bli med på tur. Og det fekk han, så det var på att med redningsvesten, og ut på tur.









Kan noen være så snill å fjerne dei skyene? Sola forsvant igjen. Er det mulig å få en heil dag denne sommeren med sol, og ingen regndråper? Vær så snill?? Har det kjekt uansett her i leiren, men hadde vært enda kjekkere med sol, varme og unger som kan bade uten å fryse seg sjuke? Jentene var så vidt uti vatnet igår, og er uti idag også, men er en kald fornøyelse. I går var det noen andre unger som badet her også, men med våtdrakt på seg.



Mor henter Snurre Sprett ifra buret sitt inne i forteltet. Litt kos før han får komme seg en tur uti skogen igjen. Mor koser med Snurre Sprett både ør han får uti skogen, og før blir satt i reiseburet or natta. Og litt inni mellom når mor sjekker til også. Håper han en dag blir veldig tam og kan gå i band på småturer.








Lillemann syns det er stas å ha Snurre Sprett i band. Ikkje meir mas om hund i det minste :-P













Ikkje akkurat noe kustus på kaninen der, og den svirrer rundt akkurat som det passer seg. Er meir kaninen som har lillemann i band, enn at lillemann som styrer :-D :-D













Mor tar den med ut skogkanten, og den finner seg fort til rette, steller seg, og hopper rundt :-)














Sollys i skogen, frodig og grønn.












Rett bak teltet finner du flott natur, elva går rett bak og rundt deg, og du er omkranset av fjell i alle ender. Mor mimrer tilbake da gikk rundt i hyttefeltet på ski inn til Fokhaugstova. Fint her inne, og du har både bademuligheter, fiskemuligheter, og skispor rundt hytteveggen her som hytteeiger.










Det er ei slags øy midt i elva som er tilknytt plassen med ei bru. Utpå der går det noen sauer og beiter.















Mor og jentene går over brua for å sjå om det er mulig å klappe en sau.









Fin beiteplass da, det skal dei ha :-) Men ingen sau var særlig lysten på noen nærkontakt dessverre.









Frokost må en ha, og full aktivitet rundt bålet. Ungene kjem og går sånn som det passer, men maten går ned.









Snille FrøkenE tok med seg lillemann uti gummibåten, og det virker som om lillemann aldri blir lei av å sitte på i den.







Så mens lillemann er på båttur, så benytter mor sjansen.....








........... til å fiske! Dette her er nok en meir fiske med makk-plass, men mor prøver seg likevel med en sluk. Litt sånn rolig terapi og avslapping å stå der med fiskestanga også og berre kaste.













Lillemann og frøkenMH vært ute på flytebrygga, og mor ser det store smilet på lillemann som lyser :-) Er en absolutt lykkelig liten kar på tur!









Lykkelig kar uti skogen også når mor kjem med vatn og sjekker til. Skal sjå at dette blir en god tur kanin etter kvart ;-)











Mor syns at dette her har vært kjekt, og nesten litt vemodig å måtte pakke sammen også. Litt hard bakke, og graset har ikkje rukket å fått grodd her, men dette her kjem til å bli en super plass når ting år gro seg til. Et kjempe tilbud for hyttefolket her, og andre tilreisende.






Hyttene mot området Pusken. Fjellene fra høgre er Fokhaugtinden 1241moh, så har du Dyrdalen mellom den og neste fjellet Dyrdalstinden 1371moh.














Så masse fjell og daler, så masse som skulle vært undersøkt. Men fint er det absolutt her.









Litt for godt skjult, men der er en utedo tilknyttet plassen her. Står litt før parkeringsplassen, står Friluftsrådet for Ålesund og omland på den. Og den er åpen, og bak skogen finner du gapahuken.







Ungene har i det minste gøy! Om enn kaldt det der badet, så er det jo sommer. I alle fall en slags sommer. Lillemann vil være her masse, masse, masse :-)










Panorama yter ikkje heilt rett, men så du skal få en oversikt over området :-) Teltplassen for natten heilt oppe til venstre, den utgravde dammen bak skiltet, og heilt til høgre bak trea ligg gapahuken med grillplass.




Lillemann springer mor i møte, full fart over brua. Han har hatt det kjempe kjekt, og syns ungene var kjempe kjekke å være ilag med.








Berre å ta med Snurre Sprett, putte alt i bilen, og dra videre til Eidsdalen og Bestefar. Denne gang skal ikkje ligge i telt, men i huset. Planen er fisketur på Eidsvatnet, og en tur i Geiranger på Kvanndalssætra. Men har vært veldig koselig på denne turen, og tilbringe litt tid ilag med familie, blitt bedre kjent også. Og lillemann syns det er stas å treffe søskenbarna sine, pluss bonus søskenbarn. Kjekke unger som virkelig inkluderte lillemann, han dro derifra med et smil om munnen, og gjerne ville telte meir ilag med dei en annen dag :-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar