fredag 7. august 2015

Snurre Sprett på telt og kanotur, Langenesbotnen 376moh


Akkurat komt att ifra Skjåk, og det er ok værmeldinger her heime. Tilbragt en dag heime for å stelle med hus og hage, og vasket klær. Så er det ut på tur igjen :-) Planen er å dra både hit og dit, men familien har akkurat fått et nytt familiemedlem, Snurre Sprett! Snurre Sprett er en liten søt kanin, henta for 2 dager siden. Mor har hatt lyst å ha en kanin lenge, og så dukket en liten sjarmør opp. Planen er at Snurre Sprett skal bli med på tur, og i standen for å dra uten for en tur der man må gå et stykke, tok gjengen like gjerne en tur uten særlig bæring. Langenesbotnen ligg i enden av Langenesvatnet, og er 2,4km å padle. Da kan jo kaninen bli med! Lillemann i ekstase over at kaninen skal bli med på tur, så det er berre å pakke, og dra.
Ganske så stille på vatnet, og det lover godt for padleturen. Mor er litt spent på korleis kaninen kjem til å ta dette her. Den er snart 4 måneder gammel, og planen var å venne den til bil og tur tidlig.
Da Snurre Sprett, din første tur :-)
Fullastet kano, og mangler kun mor.


Med kaninen i baugen, så er det klar or en padletur, retning Botnen.
Glemte å ta med ekstra åre til lillemann.... mor låner vekk si et øyeblikk så han slutter å mase.
Mor ser at siste rest med snø i fjellsidene har smelta, endelig. Det er så flott med vatnet her, dei rå fjella som nesten seiler forbi deg når du padler.


Mor har kjøpt lillemann et sjørøverflagg, for sist var her så var endte det med skattejakt, og fann sjokoladepengene til sjørøverne. Mor har en plan klar for denne turen også ;-) No er lillemann også sjørøver, for han har jo flagget. Passerte en kano som hadde vært i Botnen, og der var 2 små barn som hadde lagt merke til sjørøverflagget :-D


Botnen i sikte! Ser på avstand at det er noen der, blir ikkje aleine der.


Lillemann spring rundt, glad for å være tilbake. Han husker sist var der, lavvo, fiske og skattejakt. Han liker seg der.

Mor slår opp ny teltet, kjøpt et større telt for å få plass til sambo også. Lillemann inn og sjekker størrelsen, og syns det er stas med stort telt som han kan springe inne i. Teltet er et Helsport Soldalen Familie 4, kjøpt pga god lufting for sommer bruk, og størrelsen.

Så fort mer er ferdig med å lage til soveplassene, er lillemann tilbake for å teste ut :-)Kommende telt kokk kjem ut med si spesial tur laget suppe! Mor er utnevnt til test smaker.... :-P


Lillemann har hatt i noe spesial kjøtt i suppa, et dyr med vinger som springer rundt på vatnet. Stor er den også, og mor trur det er dei samme løperene som sprang på vatnet sist var her, men no har fått vinger.Mor ordnet med telt og liggeplasser, sambo laget klart med bål og satt på vatn. Her blir det kakao og kaffe!

Da er det Snurre Sprett sin debut som tur kanin. Sambo setter på han selen, skal få gå i band ute og kose seg.Da er Snurre Sprett klar! Ikkje gamle karen som debuterer som tur kanin, men er faktisk på samme alder som da mor tok med lillemann i bæresele på sin første tur ;-)
Kaninen syns det var kjekt å være fri sånn, og spretter rundt i graset. Lillemann er bort og koser litt med jamne mellomrom.


Leirplassen <3 Den andre karen som er her, MrD, slår opp teltet sitt litt lengre bort.Noen har demt opp en liten bekk så det blir en fin leike dam. Lillemann er bort med båten sin, og dermed har han noe å gjere på :-)
Mor sjekker selen på Snurre Sprett, og benytter sjansen til litt kos også. Være litt ilag med den så den blir både kjent og vant med mor, og blir vant med å bli håndtert.
Til og med sola lar komme med noen solstråler etter ei stund. Ikkje akkurat bortskjemt med sol denne sommeren her :-/


Midt mellom fjell, ligger Langenesvatnet så fint til. Null dekning her på noen måte, ei tekstmelding på mobilen kan komme gjennom en gang i blant, men ellers er du uten noe. Ganske så behagelig egentlig.


Bak leiren ligger Koppen. Sist gikk gjengen opp dit, og du får fin utsikt ned til Velledalen, og alle fjelltoppane rundt der mot Vellesetra og Regndalen. MrD gikk raskt opp dit for å få dekning, men også for å sjekke utsikta.Sjørøver leirplass! Flagget er oppe, så ingen tvil kven som ligge her :-D

Sambo lager til dupp og flue på fiskestanga til lillemann, og han velger flue sjøl.
Et stille øyeblikk på vatnet. Håper at skyene forsvinner og gir en fin solnedgang i kveld.


Lillemann er litt her, litt der, vil aller helst at en av dei voksne er med for å leike med han. Så mor og lillemann sender ferge fram og tilbake i demninga.

Rolig og fredelig i Botnen. Sambo og MrD fisker inni mellom, en ny kano ankom Botnen med far og sønn på 4 år. Dei la seg i skogen. Så det blir 3 telt i Botnen denne natten :-)Lillemann liker å ta noen kast no og da, spesielt om andre også fisker. Blir berre noen kast, før han finner på noe annet. Så er det noen kast til.

Litt tverr og sutrete gut, og mor tar han med i teltet for å få han til å slappe av litt. Litt kos, og det vart rett over i tull og tøys :-)

Lillemann syns det er litt stas med MrD der, og så heter han det samme som lillemann sitt mellomnavn også, og det er jo stilig!

Maten er sikra! Og han viser sine egenskaper i hurtiggrilling :-DIngenting slår mat på bål <3

Og lillemann hjelper gjerne til med å røre i potetmosen han, berre mor slepper han til.Teltet til MrD, litt bortenfor, men tilbringer meste av tiden ved bålplassen. Hyggelig kar og kjekt selskap.


Plutselig så fløt det ei falske forbi! Og lillemann ser at det er noe inni! Han springer og roper, fyker langs vannkanten for å sjå kor den går i land. Den stopper ved storsteinen, og mor held lillemann i føttene, mens han åler seg ned steinen for å ta i flaska.
Fornøgd gut :-D
Skattekart!! Yess!! :-D :-DMor blir med lillemann og leser kartet. Fra stranda til teltet, til utedoen som står der, og så videre retning mot skogen.
Passere Snurre Sprett som koser seg ute med løpestreng, har buret som skjulested om den føler for det. Men den foretrekk ei grop i bakken den fann, og spretter rundt og virkelig koser seg :-)Mor og lillemann lar Snurre Sprett være i fred, for det er en skatt å finne! Og lillemann sjekker kartet, og meiner det er skogen der borte.To greiner i kryss markerte plassen. Lillemann ikkje heilt enig med at det var et kryss, men mor syns no han skulle sjekke ut likevel.
En skatt!! Og skattepenger! :-D Lillemann var 100% sikker på at gullmyntene var spiselige, for sjørøverpenger er alltid spiselige. Det må mor notere seg bak øret for neste skattejakt :-PTilbake i leiren, og det er tid for å nyte skatten sin. Og med sjørøverflagget ved sin side, er han sikker på at alle skjønner det er hans skatt.
Må no bort til Snurre Sprett sånn av og til for å kose med han. Er jo så spennende å få en kanin i familien også, noe å kose med, og dele tur med :-)
Og karene fisker.... sambo her, MrD på den store steinen. Ikkje rett vær for fiske med stang dessverre, og vatnet her er ikkje akkurat kjent for å være så bra med stang heller. Men man har jo alltids håpet.
Lillemann prøver seg også, gir ikkje opp han heller.


Etter fisking og litt leik, så er det leggetid på lillemann. Og mens mor og lillemann er i teltet, så hører han at kanoen blir dratt ut på vatnet. Mor lover å kikke ut teltet, og ta et bilde så han får sjå :-) Det er sambo og MrD som berre er ute og sjekker garnet til MrD.

Tar litt tid, men så sovner lillemann. Han liker godt å sove i sovepose no, tok noen turer å venne seg til det, men no jubler han kvar gong han skal på tur :-)


Mor, sambo, MrD samlet rundt kveldsbålet. Koselig sånn i kveldsmørkret når stillheten er meget merkbar og behagelig. Et bål er ekstra kjekt i godt selskap. Før mor finner sin sovepose, så må no det fiskes litt. For det meste så får mor ikkje fisket når lillemann er våken, han krever jo sitt også. Noen kast blir det før natta er uunngåelig. Får seinere vite av kjentfolk at fisket er best grytidlig på morgenen her. Ja ja, er jo kosen også å stå der med stanga i fred og ro også ;-)Natten har vært med litt vind, og regn. Vart ikkje akkurat en rolig natt, men en våken lillemann er rask med å komme på skatten sin :-P Noen som sa en gang at Morgenstund er gull i munn? Og i dette tilfellet, gullmynter! :-D

Litt vind ute, og det regner. Trist sunnmørsk sommer egentlig.Far og sønn drar ganske så tidlig, har en mor heime som skal på jobb. Men dei to fekk no bra med kvalitetstid ilag.


MrD skal dra inn garnet han satte dagen før, og lillemann er så spent, så spent på om der er fisk!Mor stikker og tar morgenstellet mens karene sjekker garn.

Snurre Sprett har tilbragt natten i buret, inne i forteltet. Han blir aldri forlatt ute aleine heller, for selen er vanskelig å tilpasse en så liten kanin, og der er tross alt rovdyr ute som kan ta han. No får han komme ut att og nyte friheten, og faktisk å være en delvis fri kanin. Var spesielt å sjå han i går kveld når det vart skymt ute, der han stod på bakbena og speidet og voktet. Han var nesten som en fri kanin der i graset :-)MrD har dratt opp heile garnet, 4 fine fisker til frokost blir det på han :-)

Sambo og lillemann leiker med 2 bitte små leike motorsykler mens mor ordner frokost.

Reste frokost, men ingen som klager ;-)


Mor sin tur å hente drikkevatn ifra elva. Går rundt enden, og til ei elv. Samme elv som henta vatn i sist låg her. Du ser leiren der borte, fint under fjellet.
MrD si tur å steike seg frokost på bålet. Mor skulle ønske det var mulig å få fisk på stang også, ikkje berre garn. Men det får være til neste tur. Og om du er i Botnen, så henger der garn inne i vedskjulet som du kan bruke.Dei gode "gamle" karene som steller plassen, kjem i båt med påfyll av ved, for å rydde og sjekke ut plassen. Eine karen tar med mor og viser en utrulig flott gapahuk som står i skogen her. Hadde aldri falt mor inn at det er en gapahuk her overhode. Godt gjemt.

Mor viser sambo, MrD og lillemann gapahuken etterpå. Stilig dør? Du må faktisk stige ned :-D
Tar tidlig vendereis gjengen her også, best å prøve seg over vatnet mens vinden er stille. Har blåst bra over vatnet, og ikkje sett så bra ut for heimreise. Vært litt småregn også, så benytte sjansen når den dukker opp. Kano fullastet, og klar for heimreise. Skal faktisk heim, pakke om, vaske noen klær, og så dra igjen for ny teltovernatting ;-)


MÅ virkelig huske egen åre til lillemann neste gang! Han vil jo så gjerne han også, og mor låner vekk sin et par ganger.
Typisk, drar, og da kjem finværet... solen skinner opp, vinden løyer litt. Har faktisk medvind, for en gang skyld. Fjellrekka stråler om kapp med sola.


Vart varmt og godt, og enden i sikte. Gått fort over vatnet denne gangen, og lillemann maser på å få padle meir. Er kjekt at han liker å padle kano, da kan det jo bli fleire turer med han.
Nesten   i land, og kuene går og beiter. Vært en fin tur tross litt vind og regn og null fisk, men det var tuen som var målet. Botnen er kjempe fin i campe på, spesielt om du har med barn. Du har strand, utedo, vedskjul med ved og du berre betaler i postkassen på vedskjulet. Der er grillplass og sitteplasser, garn om du vil fiske, så er en ypperlig plass. Berre synd at ikkje alle respektere plassen men berre ødelegg, og bruker opp veden uten å betale for seg. Plassen er et kjempe flott tilbud til alle, og håper at folk kan rydde etter seg. Og tusen takk til dei som bruker tid og penger på å lage til plassen for alle :-)
No skal denne gjengen her heim, vaske noen klær, pakke om, og dra videre til neste teltovernatting, ilag med familie på ny plass :-)


2 kommentarer:

  1. Artig lesing frå en fin tur! Hilsen Daniel aka MrD :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei hei du! :-D Bra du likte lesingen da MrD. Var veldig hyggelig å møte på deg, og faktisk tilbringe en god del av turen ilag med deg. Håper vi treffes på tur en annen dag også ;-)

      Slett