mandag 17. august 2015

Telt og fisketur til kjente Svartevatnet 1023moh, Eidsdal


Sambo er ifra Eidsdalen, rettere sagt ifra Eide ved Eidsvatnet. Kvar gong mor er der inne, så ser mor automatisk opp mot Eidsheia, og ønsker seg opp dit. Der oppe ligger 2 gode fiskevatn, Svartevatnet 1023moh, og kjente Oaldsvatnet 1173moh. Men så er det den berømte kalde, sure og våte sunnmørske sommeren, der snøen jo aldri smelter oppi fjella. Sambo hadde et ønske, og det var å fiske på barndomsvatnet Oaldsvatnet. Mor har vært der oppe kun en gang før, og da var mor gravid i 6. måned med lillemann. Tiden der sambo skal dra på jobb igjen tikker, isen på Oaldsvatnet smelter ikkje. Men en telt og fisketur til Svartevatnet er absolutt ikkje å forakte det heller :-) Mange har vært der med god fangst, og sambo hoppet rundt seg sjøl i forventning. Så var det bære eller briste, pakker sekk, meis, telt og soveposer. Svartevatnet, se opp! :-DDette er det mor er vant med å sjå, opp Eidsheia med dei 3 elvene, så gå bak til venstre, og teltet skal settes opp nesten ved foten av Indreeidshornet 1562moh. Går her og veit det blir en tung tur opp og bak dit.

Starter på rasteplassen ved Eidsvatnet. Veien til hyttene, og du finner skilt der, og litt til så finner du plassen for å kjøpe fiskekort. Det er fiskekort for begge vatna. Husk at pengene går til at dei setter ut fisk i vatna, og uten penger, ingen meir fisk.Ingen lovende start når lillemann nekter å starte å gå. Håper inderlig han vil gå litt opp i siden. Det er utpå dagen også, så han vil ha kvile stund.


Du passerer hyttene og over ei bred bru over elva. Stien er masse brukt så du har ingen problem med å følge den.Til slutt så ville lillemann gå sjøl, heldigvis! Og han starter traktormotoren sin, er i gang :-)Stolt når han klarer sjøl :-)Dagen starta ikkje med lovende vær, men lar noen solglimt lyse opp så vidt.

Første pause, steinen på blåbærhaugen. Jobber med at han skal gå sjøl, og setter korte mål. Får heller ta sin tid.

Skal tross alt opp heile her, og er bratt nok, om du skal ha over 15kg ekstra på ryggen også.Mor og lillemann starter først, og skynder seg for å komme ør sambo. Lillemann små kniser når han ser sambo står att på blåbærhaugen :-)


Når d kjem et stykke opp, så ser du ei bru over elva til høgre. Skiltet også, og det er stien til Skusetsætra. Der har mor, sambo og lillemann vært.Litt sol fekk gjengen, tross fryktet meir regn. Lillemann går på et stykke til, og har startet traktormotoren sin igjen. Han har jo traktorspor på skoene sine, så han er god!
Neste mål er nådd! Store steiner er lette å sjå, og dermed lette å sette som mål. Velfortjent pause!
Belønningen for kvart nådde mål, er en seigemann. Lillemann er veldig glad i seigemenn, og fungerer ypperlig som belønning ;-)Litt meir oppmuntring, og lillemann går litt til.
Flott å sjå ned til Eidsvatnet på vei opp. Mor syns fjella rundt her er så flotte å sjå til, spesielt rekka til Skårene.

Gamle setra er rundt om her. Viser kun litt stein her og der ifra stien dessverre, men mor har ikkje tid denne gongen til å sjekke ut resten.Hatt fleire stopp med belønninger, og lillemann skal imponere. Fyker plutselig etter litt sutring og påstår at han er sliten, så den energien trur mor er meget selektiv :-P


Siste målet! Og den var tung. No er han sliten, og var under oppbakking at han kom seg opp. men flink!Tok maks 10 steg til, og da erklærte han seg tom, tross seigemenn. Opp i meisa med han.


Traff på en dame som sambo kjente til, om mens pratet med henne, så sovnet han. Er en del folk på tur denne dagen, og stien opp til Eidsheia er masse brukt. Da får mor stå or resten av veien opp...


Elvene er store enda, så er spent på vassføringa over vadestedet. Mulig må lengre opp for å komme over, og mor håper ho ikkje blir gjennomvåt. Mor ser no akkurat hyttetaket der oppe. Det står faktisk ei hytte her oppe, på kanten. Men den er låst. Hadde vært noe å hatt den et par dager og gått på toppene her oppe :-PStien flate heldigvis litt ut siste biten til vadestedet. Er enda et stykke til å gå, men ikkje så bratt. Som du ser, tydelig sti så ingen fare her å gå.
Pustepause og nyte utsikta. Lillemann søv tungt i meisa, og mor kjenner at sovende vekt virker tyngre enn våken vekt. Han har det i alle fall godt oppi der. Mor vog faktisk meisa før avgang, over 12kg, pluss lillemann på sine 15kg, og litt småting til oppi. Så tru meg, går ikkje fort opp! Vekta føles i bratta. Men skal opp, og akkurat på det området er mor sta. Har ho bestemt seg for at ho skal opp, så kjem ho seg opp. Men er nok støle lår når komt fram.Lengre oppe, og mor berre må kikke ned før utsikta til Eidsvatnet forsvinner. En regnbue gjer sin entre og ender i vatnet.Du mangler absolutt ikkje turmål om du er her oppe! Mor kunne tenkt seg mange av turmåla du har her, men det er prioriteringer og tid, og det at mor må ha med lillemann. Noen turer blir for tunge med han, eller for lange. Fjella ligg der dei til lillemann blir så stor at mor kan dra aleine.
Tar av stien til Svartevatnet. Må over elva, og ser Indreeidshornet 1562moh stikke opp. Svartevatnet ligg inntil det fjellet.
Temmelig kald vind her oppe, og vart advart før gikk opp ifra folk som har vært der. Noen faktisk snudde pga for lite klær. På med regntrekket for å beskytte lillemann mot den iskalde vinden.
Så masse snø som her er att! Kven skulle tru det i august?? Ikkje mor, og ikkje sambo heller som er oppvokst her.Vadestedet var umulig å forsere, så opp ca 100m til for å prøve. Sambo over først. Bra hopp som må til, og både mor og sambo er litt betenkte med at mor skal over med lillemann. Alternativet er å vekke lillemann og få han over, men mor trur han berre skal få sove.Mor prøver å sjå oppover om der er bedre plasser å gå over, men ser dårlig ut.
Og mens sambo tar av seg sekken, og hiver uti et par steiner ved bredden, så kvinner mor seg opp til å hoppe. Hoppe med sekk er ikkje berre berre, og mor på sine 60kg og meisa på 27kg, så er mor ganske så spent. Mor ser ned elva, lite lyst til å bli våt. Sambo kom halvveis over igjen, og hadde handa klar når mor hoppa. Det gikk bra, men hadde hjertet litt i halsen.
Nonshaugen 1344moh ligger no bak mor, og den står på ønskelista for området her. Er ikkje bra å gå her, mor får stadig lyst på nye plasser! Inni hodet sitt legger mor planer for kor gå allerede. Gå derifra, over dit, bort der og så har du toppen. Om sambo får tid til jakt og snøen ikkje har komt til oktober, da skal mor opp att hit! da skal den toppen til pers! Mormor og morfar har sagt ja til å ha lillemann ei helg i oktober. Glede!! :-DLitt til venstre dukker Tretindanibba 1528moh opp også. Den ligg rett ved Oaldsvatnet og er mors mål nr 1 her oppe. Den har mor hatt lyst til å gå siden ho var her gravid i 6. måned og var her. En kar med hund som mor og sambo møtte no, han hadde vært opp der denne dagen. heldige mann!Sambo på vei over noe myr, finne att stien. Strake retning Svartevatnet.
Stien går egentlig nærmere hytta der nede, men kryssa jo elva lengre oppe, men kjem inn att på stien om litt. For ei plassering av ei hytte da! Litt innpå kanten med den utsikta. Der ser du ned til Eidsvatnet, og ned Eidsdalen.
Funnet stien, og den er meget god å følge. Den er merka også. Fjellet du ser der er Vardegga 1453moh. Nedenfor den ligg Svartevatnet, og bakom ligg Oaldsvatnet.
Sur vind, men mor trakker på. Ser at det nærmer seg, og mor kjenner at ho blir glad ved synet der framme. Lillemann har våknet litt, men fann ut at sove litt til ikkje var så verst, og sovnet igjen.Og kva er det som skjer på Skårene? Det er jo sol! Er det mulig? en kan jo ta seg en svingom hit den sola. Her er det surt og kaldt.


Mor ser at der er smeltet snø til å kunne gå opp på fremste delen der og kikke ned til Oaldsvatnet. Mor virkelig klør i føttene etter å  gå opp dit og sjå! Er så spent på kor masse snø og is det faktisk er att på vatnet, for det var jo hovedmålet å dra dit å telte. 240 høgdemeter opp dit da, tru kor lang tid mor hadde brukt opp?


Svartevatnet!!! Endelig!! :-D :-D Like flott som mor husker det, 4 år tilbake. Innmari kald vind! Og lillemann er våken. Mor har brukt vindjakka si rundt føttene til lillemann, og surret det til. Prøver å beskytte han mot den kalde vinden her. Med du store kor flott det er å komme opp! Indreeidshornet ruver i enden. Det fjellet kjem mor til å kikke opp på i et døgn no, Planen for teltet er inn til den snøflekken til venstre. Er et stykke att å gå. Men er i det minste oppe! :-D


Sambo går først, mor nyter synet av vatnet og prater med lillemann. Forklarer han at snart er framme, skal berre til en plass med litt mindre vind.3 stk som er veldig klar for å få opp teltet og litt mat :-)


Lillemann er faktisk ganske så våken når det gjelder å få med seg planter, og han og mor ser på den friske fargen på busken der. Ikje grå som mor hadde forventa.
Det er overraskende en del is utpå vatnet enda. Mor trudde faktisk at det var isfritt her, men nei. Lillemann derimot syns at is på vatnet er stilig!Mor setter ned lillemann der sambo syns skal prøve å sette opp teltet. Mor hiver fleece jakka si over lillemann, og springer for å kikke etter en bedre plass.
Mor finner en bedre plass, men der hadde lillemann bestemt seg for at mor ikkje skal få gå aleine. Den navlestrengen er absolutt kort! Både lillemann og sambo kjem etter, sambo slepende på meisa, og lillemann i full fart til mor.Sambo pakker inn lillemann i liggeunderlagene, vinden er nådeløs her, og mor lar dei to sitte der å tulle, mens ho får opp teltet. I vind, utfordrende nok.


Ta da!!! Teltet er oppe! Ei utsikt mor godt kan bli vant med i kommende døgn :-P

Lillemann har jo sovet han, og er eventyrlysten. Mor måtte rope på han or å stoppe en gut på tur. Der var jo meir sti jo, og han ville sjå kor den endte. Fekk han til å snu, for må lage til soveplassene først, så lovte mor på tru og ære å bli med han etterpå. Får ikkje springe aleine her ved vatnet, er uaktuelt.


Sola kom aller nådigst med noen stråler på utvalgte plasser. Lillemann jubler over synet av litt sol, og mor jubler i ho også.
Da er nattens bolig klar. Skal bli godt å legge seg i kveld, det er sikkert.

Mor held løftet sitt til lillemann, og blir med på utforsking av stein. Stor stein som er delt i 2, og lillemann lurer på kven som er sterk nok til å dele den? Troll, lynet eller en annen stor stein?


Ut på et annet nes, nok bedre egnet å telte på, men er rett ned utenfor, og isflak. Der tør ikkje mor la lillemann springe aleine, derfor teltet står der det gjer. Tryggere. Men utforske plassen, det går fint.


Mor og lillemann, stadig på tur, stadig ute og utforsker :-)

Lillemann er imponert over størrelsen på isflaket, er større enn huset heime! Kaster masse stein på det, men år ikkje hull. Lillemann lurer på om det er pingviner her....

Om enn vinden er kald, så er lillemann godt kledd. Primaloftjakke og fleece i august, ja ja må man, så må man. Bruke vinden til å leike fly i er ikkje det verste når den først er der :-)

Sambo har kokt opp vatn, middagen er snart servert!
3 forskjellige retter og tok litt tid før lillemann fann ut kva han likte best, og gjorde beslag på mor sin torskegryte. Gjor godt med mat i magen, og skal no ut for å fiske.

Lillemann prøver seg på fiske, har dupp og makk.


Mens sambo og lillemann fisker, benytter mor sjansen til å stikke opp på kanten og får sjå ned til Eidsvatnet. Flott utsikt! Vil du sjå noe fint? Neste bilde takk ;-)


Der nede har du Eidsvatnet 425moh, til høgre ser du Svartevatnet 1023moh. Mor har kikket opp hit sååå mange gonger, no står ho her :-DNoe mor har fått beskjed ifra sambo, er at du aldri skal gå langs kanten av Eidsvatnet inntil fjellet. Det skjer at steiner dett ned. Og når mor står her oppe på kanten, så  har mor ingen problemer med å forstå det. Her står det fleire store steiner på vippen. Mor ser ned sidene også, og der ligg det steiner både her og der og klare for å skli ned fjellet.
Mor måtte avslutte kikkerunden sin, for lillemann begynte å rope på mor.

Litt artig å faktisk finne en plante rett under kanten til vatnet, en plante mor ikkje har sett her oppe, Rosenrot.
Ikkje så verst utsikt ifra teltåpningen :-D Kan fort bli vant med den utsikten der.

Om først skal ligge til fjells, så syns mor at dette her absolutt er en super plass å ligge. Mor elsker kontrastene til røffe fjell, vatn og litt snø og is.

Lillemann har absolutt ikkje noe imot isen han heller. Verre for mor som er ned i vatnet og plukker opp isbiter til han. Mor har med ullvotter til lillemann, men tenkte ikkje at ho skulle hatt det sjøl.

Sambo gjer seg klar for å otre litt. Men måtte gi seg med å begynne innerst, men gå forbi isen først. Han er så ivrig og gler seg til å få fiske her!


Et lite brak så både mor og lillemann hoppa, og så kjem et isflak seilende. Isen smelter og kjenner i biter. Begge vart stående å sjå på isflaket som raskt for med vinden.Lillemann har ikkje så stor tålmodighet med å stå å fiske med dupp, heller springe og leike seg. Lenge siden han har fått fisk, og dermed vanskelig å holde motivasjonen oppe. Men mor leiker heller med han, og springer rundt og er ly begge to :-)


Stor isbit er kjekk å kjøre traktor på. Rart at når det er sommer i følge kalenderen er det sommer i det minste) så er det stas med is og snø?
Mor også må kjøre traktor må du skjønne, og kjører kvar sin vei.Da prøver sambo å otre igjen, og lillemann følger spent med. Han har aldri sett noe sånt før, og vil sjå korleis det der fungerer. Mor krysser fingrene for fisk!Ender med mor og lillemann går heile vannkanten etter sambo for å sjå. Stien er jo flat her, så ingen klaging ifra lillemann.


Nydelig flott her oppe, og mor håper å få sett plassen her i høstfarger, for da er den faktisk berre heilt magisk!

Første fisk! Sambo jubler, og lillemann jubler. Blomster er vel noe fisk liker vel, undres lillemann på, og putter noen inn i munnen. En kar som akkurat gikk otret også, og hadde fått en del fisk han også. Han viste mor bilde fra Oladsvatnet, og han hadde forsøkt å otre i det lille åpne hullet som var der. Var is fremdeles langs kantene, og var ikkje store hullet som var åpent. Så Oaldsvatnet var ikkje noe tap denne gangen.

Sambo går fram og tilbake rundt halve vatnet, så like greitt at mor og lillemann venter her. Her er ved varden når du kjem opp til vatnet, sånn ca midt på.
Lillemann finner masse stein, og fortsetter å bygge på en tullevarde noen har startet på. Ser ut som det har vært unger ør her ;-) Men han har i det minste noe å gjere på.
Tar ikkje lange stunden før sambo roper igjen, og fisk nr2. Det var en fin fisk! Den der skal stekes i kveld, det er sikkert. Også den får gule smørblomster i munnen. Lillemann er god på garnityr da.
Enda en fisk! Og lillemann studerer fisken. Skarpe tenner, det er sikkert.


Begynte å bli mørkt, og mor tar med lillemann tilbake til teltet. Lovte dyrt og hellig på at han og mor skulle lage bane med is og stein til traktoren. Og det vart ganske så mørkt før mor måtte få en gut til å pusse tenner og i soveposen.


Mor får lillemann i soveposen mens sambo fortsetter å otre. Tar ikkje så lang tid før han sovner, 2 timer over leggetid. Ikkje mange gradene ute, så lua får være på. God natt lillemann, mor skal no gjere opp fisken og steike den.


Måtte kutte av hode og hale for å få plass i steikepanna. Det der skal bli godt! :-D Mor hadde med melblandig og krydder, og sambo er på vei tilbake. En strålende fornøgd sambo kjem inn, fått fleire fisk, inkludert en på 500gr. Og da smiler han fornøgd.

Natten var veldig vindfull så teltet ristet bra. Mor har sovet dårlig, sambo like så og han lå litt skjevt også. Lillemann, han har sovet som en stein. Sambo sto opp kl5, og stakk ut for å fiske meir, mor låg att og venta på at lillemann skulle våkne. Han våknet utkvilt, og berre lå stille og koste seg i soveposen sin.
Sambo satt i forteltet og venta på at lillemann skulle våkne han osgå. Men no som han var våken, så begynte sambo å småsynge! Trur det er en lykkelig fisker som sitte i forteltet :-D Han har fått meir fisk på morgenkvisten, og berre mor snakka med sambo, så svarte han i sang. Kan ikkje huske sist mor hørte han så glad som no! Ute blåser det enda, så tar frokosten inne i teltet. Kaldt, guffent og vindfullt. Herlig sommer.... men godt med frokost på senga da ;-) Lillemann leiker Lille larven Aldrimett og gjemmer seg i soveposen sin.
Sambo roper at mor måtte kikke ut, det er litt sol! Sol?? Mor kikker ut, og så absolutt! Mor er rask ut, for noe som har vært manko på denne sommeren, så er det sol. Og kjenner mor været rett, så er den sola flekkvis og kortvarig.Sambo i sang og halv dans. Mor kan ikkje annet enn å le heller, for en meir lykkelig fisker ska du leite lenge etter :-D


Flott med sol! Nesten trist å måtte pakke sammen no som det kom litt sol. Men den sure vinden gjer det ikkje trivelig heller.


Lillemann hjelper mor med å få ned teltet. Får holde det fast når vindkasta kjem. Hadde en litt merkelig opplevelse i det holdt på å pakke sammen. Kom 2 karer som også skulle fiske. Den ene karen kikker på mor, og spør om det er Mor og Lillemann. Jo, måtte mor svare. Tenk å møte på en som leser bloggen, og litt rart å bli gjenkjent oppi fjellheimen :-PHjelp og hjelp, gikk meir over i leik til slutt. Alt man kan late som med ei teltstang! Rakett, super fiskestang, når Twinkle twinkle little star som lillemann kaller stjernene.


Har tatt med en kjølepose for å ha fisken i, berre for å bevare den best mulig.Fangsten i posen, pluss hatt oppi is ifra vatnet. Har med 8 fisk, fekk 9  minus spist 1, og han mistet 4. Men sambo er fornøgd, veldig fornøgd, og det gleder mor masse :-)

Heimreise, og lillemann starter sjøl optimistisk. Sola skinner, og lillemann er glad. Sambo går langs vannkanten med oter i siste fiske forsøk.

Så masse meir vakkert det er med sol på landskapet! Fargene lyser opp, er ikkje så mørkt og trist. Berre sola varer... sjøl om mor ser at den er flekkvis og flytter på seg.


Mor og lillemann leiker seg framover med å kaste små kvister med blad på i elva. Springer etter, og må hjelpe til når den setter seg fast. Blir grei framdrift, og grei underholdning mens sambo fisker.

Ligner tusenfryd, men er kraftigere stilk. Mor og lillemann studerer alle blomstene som kjem i stien etter kvart. Ikkje så mange her oppe.


Lillemann bygde en liten bane til traktoren her kvelden før, og ville kjøre på den igjen. Men  vinden, den var så sterk og kald, at mor hentet banen og lagde til bak varden i le. Satt også opp sekken og meisa som levegg.


Bak veggen er det ok, men stikker du hodet opp, så har du hårføner! At en vind kan være så gjennomtrengende :-P

Aktivitet var å samle sammen alle forskjellige sorter med blomster og planter, og legge i hemmelige rommet i varden.Når mor må stoppe opp i vinden, så er det ikkje noe for lillemann å gå i sjøl. Vil ikkje skremme han med vinden heller. Setter han berre i meisa, noe han syns var greitt i denne vinden. Skummer til og med på bølgetoppene på  vatnet.

Med vinden i ryggen, setter sjøbein av og til i verste vindkasta, så er dette mors utsikt. Alle fjella her inne, alle dalene, alle turene som man kan gå her, er jo et eldorado for en turelsker!
"Sjå, masse!!" roper lillemann, "og rosa!" Mor stopper opp for at han skal få sjå.


Greplyngen er bitte bitte liten, og innmari søt. Lillemann kaller den for baby baby blomst, og trur at den må være vanskelig å plukke. Du ser i forhold til mors tommelfingernegl, ganske så liten :-)Mor ser opp retning til Solskaret. Nok en plass mor har lyst å gå. Masse snø enda, og mor kan ikkje fatte at det er mulig med så masse snø i august. Trist, rett og slett trist.


Mor og sambo kikker på skyggeflekkene som farer fort av sted. Skyene har virkelig fart denne dagen her, og det er som om landskapet har blinkende neonlys sånn som solflekkene danser rundt. Skulle hatt det på film.
Oi da!! Et vindkast så kraftig at sambo setter sjøbein og nesten farer. Bra han er sjømann og vant med å sette sjøbein ;-) Mor må stoppe opp fleire ganger ho også, rett og slett fordi vinden tar sånn tak i meisa. Meisa er på 27kg, sambo har en sekk på 23kg pluss fisk. Vind er ikkje akkurat hyggelig med gjengen.

En smule forblåst........
Hytta med den flotte utsikta. Du ser rett ned Eidsdalen og har alle fjella rundt.


Drikkepause, i reineste fjellvatnet du kan få. Og så smaker det så godt også.Der nede er elva som skal over også, og ser der går 4 stk som er på tur oppover.

Etter komt over elva med et hopp igjen, så følte mor det bedre. Mindre vind her nede, og lillemann vil ut å gå sjøl når mor spør. Her er fin sti, så er berre å la han gå.


Nokre sauer kom også vadende over elva, og den eine sauen hadde faktisk problemer, og fryktet at den skulle fare med elva. Men dei kom seg alle over, og lillemann prøver forsiktig å nærme seg dei i et håp om å få klappe en. Ingen suksess dessverre.Lillemann er ikkje så flink på å gå oppover, men nedover er han flink!Har som på vei opp, korte mål med belønning. Pause på en stor stein, og lillemann ligger og kikker på alt sammen. Mor ser han tenker og studerer, og sier knapt et ord. Han som alltid har noe å si.

Traff på masse folk på vei opp, telte dei etter kvart, og det vart pauser når stoppet opp og pratet med noen av dei, men likevel så måtte det pauser til på små målene. Av og til vart lillemann lei, og måtte oppmuntres litt. Gikk hardt utover M&M med mange farger som belønning.
Får endelig kle av litt, fått i meir sjokolade og oppmuntret litt til. Han ser enden av turen der nede, og mor syns at han har vært super flink til å gå! Tenk at han snart har gått ned heile Eidsheia sjøl! :-)


Pause....... studere litt røsslyngen og ta seg inn att litt. Han vil gjerne gå over brua sjøl, og mor lover at han skal få gå først.

Bålbærhaugen i sikte! Viktig å komme først!
Kor kom den energien ifra? Han springer jo opp bakken! han som nesten har gitt opp fleire ganger, og er sliten. Trur den energien er ganske så selektiv. Står nok på viljen.

Førstemann til elva! Eg skal først!!! Og en liten fjellprins fyker avsted. En fin fin telt og fisketur er over, og ser huset i skogen der borte. Lovt en fotballis ifra bestefar sin fryser som belønning. Vinden var en nedtur, men alt annet var en opptur. Svartevatnet innfridde, og mor er ikkje akkurat negativ til nok en tur dit en annen gang. Oladsvatnet står enda på ønskelista. Når sambo kjem att etter 5 uker på jobb kanskje? Jakt, fiske og fjelltur i en og samme tur, om da ikkje snøen har komt tilbake tidlig i oktober. En lykkelig sambo for fisket, en lykkelig liten som har vært på telttur, og en lykkelig mor som har vært på tur. 3 stk meget fornøgde kjem tilbake etter en vellykket tur :-)
Men skal du opp og fiske, så husk fiskekort! Det går til ny fisk. Ingen ny fisk, ikkje meir fisketur på deg ;-)


Turen er 3km en vei, du har litt bratt stigning til å begynne med opp heia, ca 589 høgdemeter. Men når du kjem opp heia, så er alt lettere. Berre ikkje start så hardt. God tur!7 kommentarer:

 1. Incredible! Thank you for the story and photos!

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Oi. Fin fangst. Så ut som en fin tur også! Alt på oter :? 
  Har ikke tilfeldigvis tips til andre greie fiskevann for en fersking? Alt fra Ålesund å innover i landet sånn ca :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ronni :-) Svartevatnet er flott å fiske i, oter denne gangen, men sett folk som har fisket med berre stang og fått en heil masse da også. Om du allerede er ved Svartevatnet og har løyst fiskekort, så gå over kanten opp til Oaldsvatnet også. Er du heldig i det vatnet, er fisken bra. Særlig bra fiskevatn ellers er vanskelig å tipse om, fiskestørrelsen varierer og har ikkje akkurat blitt overveldet enda. Tafjordfjella har mange flotte fiskevatn, og der kjøper du 1 fiskekort for heile området. Her i Sykkylven har vi fiskevatn, men ikkje sånn storfisk som mange trakter etter, masse smått. Dessverre få vatn å råde deg til....

   Slett
 4. Takk for god info. :D Kanskje det må bli mitt første fiske-telttur! Høres jo lovende ut, å ikke alt for mange høydemeter å gå.. (har litt dårlige hofter når sekken blir telttur-tung) Er ikke ute etter storingene, men gjerne god pannefisk :)
  Takk takk! Vet su hva det koster på dagspass/3 dagers e.l. der?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ronni :-) No som det er høst, er det perfekt for en tur opp dit, for da er all isen vekk. Svartevatnet ligg heilt inntil Indreeidshornet og nedi en dump, så sola tar ikkje godt der. Det er noen høgdemeter opp sånn sett, bratt, men det er no berre å ta tiden til hjelp, og heller nyte utsikten. Eg husker dessverre ikkje kor masse det var pr døgn, men det var meget overkommelig husker eg ;-)

   Håper du får tatt deg en tur dit, eg sjøl likte meg der, og bra fiske når forholda er der ;-)

   Slett
 5. Ble to netter i telt der for en ukes tid siden. :)
  Veldig flott plass, å ypperlige plasser for fisking. Slo opp telt på odden innfor der dere var. Fisket derimot var veeldig tregt. Så litt skuffende neste. Fisker i 13 timer ene dagen, å bare en 200gr å en 3300gr. Hehe. Men men, sånn er fiskelivet. Koster 100kr pr døgn

  :)

  SvarSlett