tirsdag 18. august 2015

Tur i fjøra med venner og Snurre Sprett

Sola viser seg på himmelen, og mor tenker på at en lillemann skulle fått duppet føttene sine i vatn. Mor huker inn MissMa, om noe planer? Dermed så vart en felles plan å dra ned til fjøra på Sætre, ta middagen på bålet, og berre la gutta få kose seg i fjørekanten. Heim og pakke sekk, en kjapp tur på butikken, og dermed var saken biff. Og ja, Snurre Sprett måtte jo også få bli med, han er jo turkaninen vår, og aldri vært til sjøen.
Lillemann skynder seg ned marka, dei andre er her allerede og har tent opp bålet.

Snurre Sprett kikker ut av buret sitt, ny plass, men han lukter gras!Mor laget til tau og sele, og etter litt kos så slapp en lykkelig Snurre Sprett ut på marka. "Noe godt her da?" undres Snurre Sprett og strekker hals.Gutta koser seg i fjøra og leiker med sanden og vatnet.
Prøv å få kontakt med dei to der du, ganske så vanskelig... blir to skitne og herlige unger det der :-)Storebror og MissMa starter heller grillingen mens dei to minste leiker seg.

Kjapp middag egentlig, men greitt i blant etter jobb sånn fort gjordt.
Koselig å sitte her nede ved fjøra, og så greitt å kunne la gutta styre seg sjøl.Ikkje nok med at mor og MissMa jobber ilag, og at gutta går i samme gruppe på barnehagen, men MissMa har faktisk samme sekk som mor! Og mor har den lille ketschupflaska, perfekt for tur, mens MissMa har sennepsflaska :-D Match made to be??Litt stas å ha med en kanin på tur også, og Storebror er opp og sjekker til kaninen. Mor sjekker også, for du ser den ikkje pga alt graset, ikkje anna enn når den står på bakføttene for å speide. Berre å følge bandet, og håpe at den står i enden.

"Sjå mamma, skitten!" Litt bekymra for korleis få spist no? Vatn og våtservietter redder det meste lille venn ;-)Pølse vart det på han, ingen fare. Og en sulten lillemann syns det er kjekt når alle 5 her er på tur ilag. Storebror er litt storebror for begge på tur. Lillemann låner litt, og det virker som Kompis ikkje har noe imot å dele på han heller :-)Tulle gutta hopper og leiker seg. Har så godt av å berre få være gutter ilag, tøyse og tulle og være litt klovner.Alle innom for å sjekke at Snurre Sprett faktisk er der. Storebror måtte passe på at gutta faktisk ikkje trakket på den i det høge graset.

Blir litt kos på denne kaninen denne dagen, litt oppmerksomhet skader den ikkje :-) Lillemann begynner å bli litt glad i det nye familiemedlemmet. Han syns ikkje det er noe kjekt å ha den i fanget, for syns klørne er litt skarpe, men han er veldig glad i å klappe den og klemme den forsiktig. Blir noen nusser på den også.Mor og lillemann lagde muffins før dro til fjørekanten, og som dessert var det godt med nystekte muffins :-)2 bestevenner :-)


Storebror får med seg lillemann uti vatnet. Og en nølende lillemann går etter. Mor sier at han berre kan bli våt, og lover at ho har tørr shorts med seg. Supert å berre ha på han crocs, kan bli våt og skitten uten noe problemer, og ikkje så vondt å gå på steinene heller.
Et frydeshyl ifra lillemann der han springer inn att, for bading har det blitt ingenting av i sommer på han. Så er det rett ut i gjen.

Kompis kjem også, og dermed er leiken i gang, og 2 gode venner har det kjekt ilag.


Mor tar rett og slett en pause og koser med Snurre Sprett. Ikkje ofte mor får en pause som dette, så er berre å sitte mens ho kan.

MissMa ville også låne Snurre Sprett litt, og den har absolutt ikkje noe imot å bli kost med :-) Kompis har lyst å holde, men tør ikkje, men får lyst på kanin han også no. en er jo så søt jo!

Få varmen igjen i gutta, og en fornøgd lillemann er på ny muffins runde. Nesten så mor bestille en sydentur, rett og slett for at han skal få oppleve varme og badestrender, og uhemma leik i vatnet.

Se opp for kaninen! Snurre Sprett hopper rundt, og under steinbordet, og finner seg noen føtter.  Her er det berre å trekke til seg tåfisene sine om du har dei kjært ;-)Mor flytter han til kløvermarka, og lar han nyte friheten litt til før må heim. Er tydelig at han trivs ute, og at han ikkje har noe imot å være med på tur.
Morroklumpen Kompis <3Trur den kaninen får meir enn nok oppmerksomhet ja :-) Bedre dette her enn å stå heime i buret aleine når resten er på tur. Den får no sett seg rundt, få ekstra kos, prøvd forskjellig gras, og får være en del av familien. Gutta syns det er kjekt å ha den med også, så mor får prøve å få tak i sånn handveske som du bruker på små hunder. Blir da lettere å ta den med på tur, og lettere å bære. Så har du ei sånn veske, mor er på leit ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar