fredag 28. august 2015

Vakre Sessvatnet 168moh med full pakkeLillemann har sine favorittplasser, og Sessvatnet er en av dei absolutte. Er nært der han bor, og er lett å stikke en tur. Du kan gå traktorveien, sykle, trille, jogge, dra trøtraktor osv. Altså, en tur for alle. No er det lenge siden sist var der, og har blitt lite turer pga lillemann har hatt sommerforkjølelse. Men etter levert Bror til trening, vil han opp på Sessvatnet. Ikkje berre gå dit, men vil ha trøtraktoren sin, ha bål, grille og ha med kaninen Snurre Sprett. Mor pakker i stor fart, for er seint allerede. Hiver med hengeren på traktoren og ved. Klar lillemann? "Klar!!" roper lillemann og kjem springende med skoene sine.
Parkerer bilen, og laster ut. Traktor, tilhenger, ved i hengeren, lillemann er klar, og Snurre Sprett i buret sitt.

Kjempe flott grusvei som mor og lillemann har gått utrulig mange ganger no.

Mor har fått på seg klatreselen, og forankret traktoren i en karabinkrok. Kjempe bra trim å dra opp bakken!


Men et lite stopp er nødvendig, må ta ansvar for alle på tur skjønner du ;-) Så plukker noen greiner.Snurre Sprett må jo få mat, og greiner er snadder mat for en liten dvergvedder.
Etter gått et godt stykke, så roper lillemann "Stopp!!" Benken er alltid bensinstasjon, og traktoren treng påfyll.
"Sjå, snø i fjellet" peker lillemann. Rart syns han, for er jo sommer, ikkje sant?


Sjekk det flyet der da! Det flyr så lavt at han ser fargene på det. Han mimrer tilbake til sommerferien da han var på ly til Danmark, det var litt spennende å flyge.
Full fart framover! Han skal ha fart, og mor prøver å dra på med det ho har. Ikkje den beste trekkhesten akkurat, men god trim så definitivt.

Sessvatnet! Lillemann måtte sjå om endene var der. Vatnet er jo så stille som speil.....Vakkert, så vakkert... mor blir aldri lei av dette synet her. Sett vatnet 100 gonger minst, men syns fremdeles at her er like fint kvar gong.Skopphornet speiler seg så fint i vatnet.

Dyppe sko i elva vart spennende, or å sjå kor langt ned han kunne vifte med føttene uten å bli våt, eller at mor stoppet han. Gøy!

Bålplassen er ikkje her, så er berre å forsette litt til. Lillemann ville bære Snurre Sprett, og gikk av gårde. Mor måtte stoppe han, for han rister en del i buret, det går ikkje. Men søt tanke da :-)
Heilt utrulig så stille! Rart egentlig her oppe, men enkelte kvelder du kjem opp, så har du sånne øyeblikk som dette.
Parkere traktor og av med klatreselen. Heilt supert å dra med en sånn sele, berre passe på å få den midt på hoftekanten og ikkje over magen.Lillemann ville på slenga med en gang, men mor sier han må vente til fått fyrt opp bålet, eller så blir det ikkje noe bål. Er snart leggetid på en liten. Bål først, så disse.

Endene har hørt ankomsten, og kjem for å sjekke ut om noen har med mat.
Snurre Sprett må jo også få komme ut, og mor åpner døra på buret. Får på den sele og band, og knytter den fast i buret, og setter den i graset. Bon appetit!Det kjem en gakkende flokk med ender og lander så vannspruten står på vatnet. Fleire som håper på mat. Og mor som glemte å skjære opp ei skive før dro...


Den lille båten var så søt! Lillemann har lyst til å ro, men mor ber han gå ut av båten, for er dei på hytta sin båt. Han vil ha sånn båt når han blir stor.Mor, ho koser med kaninen :-)


Endene flokker seg i håpet, mor teller faktisk 14 stk her, så tydelig at dei liker seg her på Sessvatnet.Lillemann syns det er stas å ha med kaninen på tur, den lager litt liv og selskap, og så er den så søt også <3

Mor har med pølsebrød til lillemann sine pølser, og han ofrer dei gjerne til endene. Mor lager biter i en pose, og en smilende lillemann springer ut på brygga. Endelig får endene mat!


Det er kliss vått ute, for har vært en del regn, men medbragt ved er fint sånn :-) Ingenting slår et bål på kvelden....Lillemann kjem stadig for påfyll i posen, og mor luer på når han skal grille den pølsa si? Ikkje tia, er svaret, han må mate.

Snurre Sprett hopper rundt, spiser gras, nipper i noen busker, og har det ganske så fint. Trur han ikkje tar noe skade av å være på tur, for han er sosial, han både spiser og steller seg i buret mens mor bærer, og han virker ganske så spretten når han er på nye plasser. Trur nok det er greitt å komme ut av buret av og til og skifte omgivelser ;-)


Røyk ifra bålet blander seg med dis ifra vatnet. Lillemann spiser pølsa si, for er lovt disse etterpå. Han syns at røyken ser skummel ut, som om troll skal komme, og så ler han.
Henge i slenge!! :-D Slenga farer utover vatnet, over endene, og lillemann hyler i fryd! Så masse glede denne slenga her har gitt både voksne og barn opp gjennom årene, det er mange.


Lillemann prøver aleine for første gang. Litt skummelt, og veldig kjekt! Ikkje så lenge, for er redd for å falle ned. Men mestringsfølelsen er til å ta og føle på etterpå :-)
Klokka har  passert leggetid :-( Uff da... så her er det berre å pakke sammen, slukke bålet, og komme seg heim. Mor har traktoren på slep, bråkete som berre det, og lillemann springer avgårde.


Noen som syns at å møte en kanin på tur er interessant :-D Snuse litt, men bryr seg nevneverdig ikkje meir. Sikkert ikkje kvar dag den møte på noe sånt på turveien sin.
Men at det er over leggetid på lillemann, det merkes godt. Han vil ha full fart, så vil ikkje likevel. Så full fart igjen, rett og slett veit ikkje. Mor skjønner at han er ferdig for dagen, og tar han rolig med heim. En trøtt, men smilende liten kikket på den store månen der oppe, og utbrøt "Den er nesten som en planet!" Jo du har rett lillemann, så stor som den er idag, så ser den ut som en planet, og undres for seg sjøl kva som surrer rundt i hodet på en 3 åring med himmel, planeter og stjerner. Men at dei skjønner meir enn det voksne trur, det er sikkert ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar