torsdag 17. september 2015

Bål og beste venner


Mor står heime på stua og ser ut vinduet. Sola er vekk her, men på andre siden av fjorden er det sol på berga og i fjøra. Den som hadde vært der borte med bål! Mor kikker bort på lillemann, spør han om dei rett og slett skal stikke over fjorden og lage bål? Ringe MissMa om dei vil være med? "Jaaaaa!" roper liillemann. Dermed så var det å ringe MissMa, og skulle spørre. Det viste seg at ho satt med akkurat samme tankene, om mor ikkje kunne ringe for å finne på noe. Da var jo den saken grei da vel? Pakke sekk, lage pinnebrød deig, og ta med Snurre Sprett. Aursneset neste stopp!Du parkerer på Aursnes fergekai, og der er en fin liten vei inn mot skogen og berga. Nylig oppussa så her kan du trille og framkommelig for rullestol. Vært her mange ganger, men veldig kjekk plass å ha når gutta er slitne etter lang tur på barnehagen.

Kveldssola! Som mor savner å ha den der ho bor <3
Storebror har med seg en større radiostyrt bil, og raser rundt på veien. Spennende, men også nifs syns gutta, for den kjører så fort og lager litt hissig lyd.Kjem til grillplassen som mor ser ifra huset sitt, og kva trur du? Jo, trur du ikkje sola akkurat har forlatt plassen?! Neeeei!Men har absolutt ingen planer om å stikke heim, her er nok å finne på og fint å være uansett. Mor fyrer opp bål på den tillaga plassen.

Snurre Sprett er også med. Treng mosjon og litt tur han også :-)


MissMa har med tynt tau, og lager til 2 leikefiskestenger til gutta. Ingen savn at den ikkje kan fiske noe fisk, for det sørger fantasien for ;-)

Mor benytter sjansen til å kose litt med Snurre Sprett før tar på han selen sin.

Om ikkje har kveldssola rett på plassen, så er den der litt og gløder. Så fint å sitte her og sjå på bygda her ifra :-)
Mor lager til en løpestreng til Snurre Sprett, sånn slipper å springe etter den og passe så nøye på.
Mor hadde med seg fiskestanga si, og spurte Storebror om han ville låne og fiske? Det ville han. Bilen tom for batteri, og dei to kompisane var opptatt. Da hadde i alle fall Storebror noe å gjere på.2 gode kompiser som veit å kose seg i solnedgangen ;-)
Bålet begynner å ta skikkelig fyr no, og snart klar for å grille.2 gode venninner, ute på tur ilag, igjen! :-DMor fekk en telefon ifra Storebror, han satt fast med kroken utpå berga. Mor småspring utover berga. Han har virkelig vip plass til solnedgangen! Skjønner godt han står her i fred og ro med sånn utsikt. Mor kjenner at det syns ho også kunne vært kjekt :-P Unner Storebror noe kos også.

Like ved Storebror lå en litt vel stiv, men stor sjøstjerne. Mor trur den er død, men tar den med for å vise gutta den. Mor kikker på den, den ligner litt på sjøstjerna i Svampebob, gjer den ikkje??


Koselig tillaga her. Stranda er ryddet, kjørt til grov sand øverst, perfekt for unger å grave i med bøtte og spade. Satt en benk hit også no, og grillplpassen ved den store steinen er søt.


2 gutter som også vil lage til et "bål". Lager til med stein og ved, og later som om det brenner.

En stokk, den må jo brukes til noe? Tak, skal den visst nok være. Ja ha, berre fantasien som setter en stopper.
Og fantasi er der nok av, for lillemann griller nemlig pølsa si over "bålet" i ca 10 sekunder, og spiser den. Mor tilbydde seg å grille den litt på det ordentlige bålet, men han sa at den er ferdig grillet.


Snurre Sprett fekk en liten boks med vatn, men det var ikkje det han ville ha. I den boksen har han fått kraftfor i før, og viltre protester på at det var vatn. Så mor tømte ut vatnet, og hentet den lille posen med litt kraftfor i. Dermed vart Snurre Sprett også fornøgd.Mor hadde hastet sammen en liten deig, og er det noe mor er veldig glad i, så er det pinnebrød! Dette er ei litt søt deig, så mor ruller deigen i blanding med kanel og sukker utenpå.

Ahhhh..... dette er kveldsmaten sin det <3 Bål, pølse, pinnebrød, lillemann og gode venner.
Den store steinen var huset til gutta, om enn med litt skepsis at dei er oppå den når der er bål. Men dei leika seg fint og hadde det kjekt. Og så virket faktisk ørene på dei sånn noenlunde denne kvelden, så da gikk det greitt.Mor såg at der var vakre farger bak berget, og sprang den lille biten bort for å kikke. Ååååååå! Tenk å hatt sånn utsikt ifra stuevinduet! Mor hadde da sikkert vært limt til vinduet kvar solnedgang.


Gjengen ved bålet, et uoppmerksomt øyeblikk :-D
Gutta skal no alltid vise seg og teste krefter. Bære stort og tungt! Å så sterke dei er!

Siste varme ifra bålet, og siste innspurt på pinnebrød. Vart noe latter og styr over pinnebrød som datt ned ifra pinnene, noen litt svarte osv. Storebror tok premie i reaksjonsevne! Det er sikkert. Litt intern den der.
Det begynner å bli litt vel mørkt, leggetid er der, og gutta begynner å bli slitne og uenige. 3 hint berre der på å pakke sammen og dra heim. Praktisk tur når gutta er slitne, kjapp å dra til, og er en sånn hive-seg-rundt-tur. Mor og MissMa hadde samme tanke denne kvelden, og veldig kjekt å ha sånne venner å dra på tur med. Det er berre å dra heim, pusse tennene på gutta, og putte dei under dyna.
Tusen takk for nok en koselig kveld venner :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar