onsdag 16. september 2015

Lillemann og Snurre Sprett på kveldsmat tur


2 dager i uka så leverer mor gutta på tae kwon do trening på kvelden. Denne kvelden så tok mor det å levere i kombinasjon med å gå til Fauske kambane 179moh med lillemann og Snurre Sprett for kveldsmat. Mor pakka lett sekk med kveldsmat til både lillemann og Snurre Sprett, drikke, litt snacks og og piknikteppe. Det er så pass kort dit, at gå skulle lillemann gjere sjøl. En skikkelig lavterskeltur for å berre komme seg ut litt.

Stien går rett bak et hus, men så går den inn i skogen. Lillemann er for en gang skyld ivrig på å gå sjøl. Kanskje fordi han ikkje ser noen bæremeis, og mor har sagt at det er kort tur kun for å spise kveldsmaten?


Snurre Sprett er også med, oppi den ubrukte veska som akkurat rommer han. Har lagt en stor isboks oppi for å stive av, pluss en halv handduk nedi, så gras til mat og tidsfordriv. Snurre Sprett syns at den reima var veldig interessant, og visp så hadde han gnagd den over. Ja ha, da var det berre å bære veska i hendene. Mor trur ho må få sydd seg ei praktisk veske, et  bitte lite bærebur/bæreveske til hund koster flesk!Stien her er veldig idyllisk, og trea er som en tunnel. Lillemann syns her er koselig, og husker sist var her, da med trøtraktor.


Koser seg på tur og har mors hele og fulle oppmerksomhet. Snakker om alt mulig, alt mellom himmel og jord, og også inni jorda.


3 stykker på tur, og måtte ha en kose stopp. Mor skal få kos, Snurre Sprett skal få kos.

En fin kveld der du kjenner at det er høst i lufta. Mor håper på en lang fin høst, men ser på værmeldingene at regnet er på vei. Syns det har vært nok regn dette året her. Lillemann peker på ei sky "Sjå, der er ei regnsky! Syns den kan reise sin vei, vil ikkje ha meir regn." Tydelig at det er en som er enig med mor.


Et tre full av kjuker er umulig å berre passere. Lillemann klatrer fort opp for å finne dei beste kjukene.Han plukker en, så plukker mor en. Da er han fornøgd, og skal ha dei med heim. Mor spør om han skal ha hjelp ned? "Klare sjøl" kom det fort.


Og sjøl vart det, tross han ikkje kjente bakken dei siste 4 cm og nesten bad om hjelp.
Han skulle vise vei også, for kunne være ulv der eller rev, for veit aldri kva som er ute i skogen. Han er stor og sterk og skulle sparke dei om dei kom for å ta kaninen. Her er det store sterke gutten som skal beskytte den lille dvergkaninen.Velkommen inn, omtrent sånn føle det når du ser grinda i alle fall. Er ikkje ofte du ser kvitmalte grinder lengre.

Framme! Og mor setter ned kaninen for å finne selen. Skal på med sele og band, så kan den å springe litt rundt. Lettere å fange den med et band på slep ;-)

Lillemann vart still et øyeblikk, for ser jo så masse der i fra! Mor skulle gitt masse for å visst kva han tenker på, korleis han oppfatter det han ser. Flott å sjå utover Sykkylven i det minste.
Snurre Sprett har fått mat og drikke i 2 små bokser. Han følger med på kva lillemann gjer, og spiser kveldsmaten sin fint. Gode manerer på den kaninen.


Mor legger ut teppet og tar fram maten. Lillemann velger pålegg sjøl, og han syns at dette her vart veldig koselig. Sånn vil han i morgen også. Men da Sessvatnet, bål, pølse og marsmallows. Selvfølgelig vil du det, helst fleire gonger i uka om du får :-P


Minstemann koser seg med sin mat....
Lillemann koser seg med sin. Sånne små porsjoner med pålegg er geniale å ha med på tur. Får velge pålegg sjøl, or endrer fort meining i forhold til valget heime ved kjøkkenbenken. Og så plommer ifra treet heime i hagen.


En kanin hopper fort! Så det er berre å passe på og følge etter. Den kaninen der lider ingen nød, det er sikkert. Den får springe rundt og trimme heime i den store hagen, så ute i skogen etterpå. Har det ganske så fritt egentlig.Der spring den sin vei!! Og så skifter den retning og springer så fort at du knapt rekker å hoppe opp og etter. Men rart med det, for den stopper på en viss avstand, og kjem tilbake. Og kjem du etter, så springer den til deg, før stikker igjen.


Hei du, det der er ikkje dine plommer! Snurre Sprett tar seg noen biter av plommene, og mor lurer på om den blir dårlig av det. Det står at kaniner ikkje skal ha meir en et par cm gulrot av og til, ikkje frukt eller annet. Kun høy, gras og kjedelige pellets. Ja ja, den fekk no i seg noe frukt no da, og såg ut til å like det, for kom for meir etterpå.
Lillemann leiker spiderman og skal ned på kanten. Mor ber han stoppe der og komme opp att. Han er så glad i berg!


Begynner å bli skymt, og lillemann lurer på kvifor det er så masse lys der ute, og på alle veiene. Han lurer på alle fjella der borte, og om han har vært oppå dei. Noen lillemann, noen av dei har du faktisk vært på, og mor må peike ut.

Han hevder at han skal opp på eit av dei no med en gang, og mor hente bæremeisa.  Ikkje sant mor, helst no med en gang?

Lillemann er flink med å springe etter Snurre Sprett og passe på den. Lager tunneler så den kan springe gjennom, og passer på den ikkje forsvinner under ei stor rot som er der. Siden lillemann ikkje har mindre søsken, så har han godt av å lære seg å passe på kaninen, den er tross alt mindre og treng hjelp.


Tru kva den tenker på der den speider utover?
Det blir fort mørkt no, og mor syns det var på tide å dra tilbake til bilen. Lillemann syns sjøl at det begynte å bli mørkt, så halvveis tilbake så vart det litt vel mørkt. Mo skal finne fram hodelykta.

Dermed er lillemann sjefen, og mor kjem etter med Snurre Sprett på innsiden av jakka. Det var litt skummelt å gå sånn i mørkret, men mor forsikra at det var helt trygt. Mørketiden er på vei i full fart dessverre, så er berre å venne lillemann til mørkret med det samme. Hjelper godt med godt lys som omtrent lyser opp heile stien, da blir det ikkje like skummelt. Meir skummelt er det at mor sier at no er det rett heim, og rett på badet å pusse tenner ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar