tirsdag 1. september 2015

Teltnatt i hagen


Lillemann er glad i å telte, generelt er barn glad i det, for det er lunt og koselig, lite og intimt, og så er det kontakten man har når man ligger inne i et så lite område. Å telte er på en måte et lite eventyr. Mor hadde egentlig sett seg ut en plass der mor ser sola går ned, men lillemann hadde så veldig lyst til å telte i hagen. Av alle plasser. Og når han spør så pent, så er mor ikkje vanskelig å be. Dermed var det berre å vente til regnet ga seg, kle på seg, og få opp teltet. Heldigvis en stor hage med god plass, kunne hatt leir her med telt ;-)
Funnet leirplass i hagen under bjørketreet. Aller helst ville lillemann telte under dissestativet, men kom på at da hadde han kræsjet med teltet når han skulle disse :-P Sjørøverflagget er med, og selvfølgelig skal jo Snurre Sprett også være med, han er tross alt en turkanin.


Trur det kjekkeste med å slå opp telt, er teltstengene. Det får bli lillemann sin jobb.

Går fort å sette opp teltet, og lillemann sjekker kor stor plass der er, for kor masse får han med seg inn? Mor fryktet gjentagelse ifra sist hage telting, da han stappet forteltet fullt med traktorer, sykler og andre store ting. Heldigvis ville han at Snurre Sprett skulle ligge der, men skulle ha med seg masse leiker og bamser inn i sjølve teltet. Bra mor tok det store teltet, og ikkje det mindre :-DDet lillemann aller helst vil, er å flyge flyet sitt. Han og mor kaste! Snart lille venn, mor skal berre lage til soveplassene, så kan kaste fly.

Klart for ei natt i telt, og berre for lillemann å fylle opp. Først leike med flyet var grei beskjed.
Snurre Sprett skulle no også få plass i teltet, og mor henter reiseburet hans, og matskålen. Litt kos er også på sin plass. Kaninen spring egentlig fritt rundt den, har berre på seg sele og band, og dermed lettere å finne att, og lettere å få tak i.


Da har lillemann fylt opp 3 poser med leiker og bamser, men den største skulle han bære sjøl. Mor kjem fullastet med resten.
Fornøgd eller?? Og så gøy det er med så masse leike og bamser! Lillemann syns at å ligge i telt i hagen er heilt supert.

Snurre Sprett liker seg også i teltet, og spiser fornøgd, og hopper rundt inni det åpne forteltet. Blir faktisk den 4. teltnatten på kaninen, og den er berre 4 måneder gammel.
Kveldsmaten må jo spises ute. Ville ikkje ha bord eller noe, berre rett på graset. Den er jo grei vel?

Lillemann hiver innpå biter med skive, litt drikke, og triver med seg flyet. Kaste meir mor!Liten pause i flyleiken for å sjå på den vakre himmelen. Lillemann prøver å sette navn på alle fargene, og mor tenker stille inni seg kor flott det må være å fått sett den solnedgangen....


Rart det der kor lenge barn kan holde på med en enkel leik, uten å bli lei. Lillemann har fatet med kveldsmaten ved siden av, og kaster fly over teltet til mor. En bit no, en bit da. Kaste fly hit, kaste fly dit. Blir aldri lei jo, og det etter snart en halv time.

En liten tur rundt i hagen for å sjekke om noe er modent. Plommer er modne, og blir spist. Så springer han til epletreet.

Dei er absolutt ikkje modne. Han syns det er rart at dei ikkje blir modne samtidig som plommene, og mor må forklare. Mor lover et eple eller to så fort dei er modne til å spises.Lillemann springer plutselig avgårde, og kjem tilbake med brannhjelmen sin på. Mor kikker på han, og så kjem forklaringen: "Må ha på hjelm så det ikkje gjer vondt når flyet treffer han i hodet." At mor ikkje skjønte den da, ærlig talt altså. Og dermed så fortsetter lillemann med å spise biter av kveldsmaten, mens han og mor kaster fly over teltet.


Fleire som er sulten. Finner veien tilbake til teltet sjøl han og tar livet med ro.Etter mat så er det lovt dessert, pakke med grove kjeks, men artige figurer. Og litt kos før leggetid er viktig, roe litt ned så får sove.
Trur det er 30 bamser inne i teltet, og lillemann hopper rundt og har det veldig gøy :-)

Han har med seg lille paraplyen sin, i tilfelle det regner når han står opp. Plass til begge to der under meiner han, og syns kan dele den.

Kosestund i bamse haugen.
Vært inne og pusset tenner, begynner å bli mørkt, og lillemann skjønner at det er leggetid. Inn i teltet for å legge seg, frivillig.Skal innrømme, det tok virkelig sin tid før han sovnet. Mor måtte være morsk noen ganger for han ville ikkje ligge stille, plukket heile tiden på dei bamsene, og brukte faktisk en heil time på å sovne. Men sovnet til slutt midt i haugen av bamser. Da var det for mor å snike seg inn, ta en kjapp matbit, og legge seg.
Natten gikk sånn ok, tross forkjølet mor, og lillemann våknet en gang. Men kl 5, da kom dei magiske ordene ifra lillemann: "Mamma, eg må tisse...." Jepp, magiske ord så tidlig på morgenen, med 7 grader ute, og graset kliss vått i dugg. Mor rett og slett hadde på seg jakka, bar lillemann inn i soveposen sin, fekk han på do, og la begge to i senga til mor. Fekk da 1,5t til med søvn.
Av og til er det faktisk veldig kjekt å telte i sin egen hage, for det blir andre ting du gjer på når du er heime, men samtidig så føler du deg litt borte. Om du skjønner kva mor meiner. Og når du ligger i din egen hage, så er det lett å stå opp for å dra på jobb og barnehage også. Har du ikkje prøvd med ungene dine, så gjer det! Er et lite mikro eventyr, og du ser din egen hage på en annen måte om du berre prøver ;-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar