torsdag 15. oktober 2015

Barneguppa Camp Skogstroll i klatreskogen


I fjor startet mor opp ei egen barnegruppe, Camp Skogstroll. Startet den av fleire grunner, men først og fremst fordi det er så langt til nærmeste Barnas Turlag, og fordi der var fleire som spurte om å få bli med på tur. Så mor berre slo alle sammen ilag, og tok en felles tur. Her er alltids organisert lag og organisasjoner for aktiviteter, men sånn for tur er her ikkje. Litt arbeid er det, planlegging, avtale osv, men det er så absolutt verdt det! Det har vært litt stille med tur med gruppa, dels pga elendig sommervær så umulig å finne tid inni mellom været, men også fordi mor har prioritert å få gått dei ÅST/DNT hyttene med lillemann for å få den Røde nøkkel. Men no er hyttene tatt, og det jo bål sesong igjen, flåtten er litt roligere uti skogen pga lavere temperatur, og da er det passelig å starte med turer igjen. Så mor sendte melding til dei i gruppa, og avtalte ny tur :-)


Rett etter middag, og mor stikker en tur aleine til Eventyrskogen i full fart for å lage til. Setter opp bålpannen, lage klart til oppfyring, og ser over alle tauene. Der er balansetau, netting til å krype oppi, netting til å kltre oppover i, noe for små, noe for store. Er ikkje noe profesjonelt dette her, men enkelt.








Så knyter mor opp 13 forskjellige dyre-bamser.















Kvifor det undres du? Jo, mor har lovt ungene Dyre bingo! Er noe mor fann opp ifjor mens ho kikket på alle bamsene i huset, for dei må no kunne brukes til noe? Forklaring kjem litt seinere ;-) Men uansett, mor henger dei opp uten lillemann, eller så er leiken ødelagt for han, for da ser han kor alle er.









Så er mor rask heim, pakker siste rest, og tar med en spent lillemann. Han har gledd seg sånn til denne kvelden! :-D













Opp og teste mens venter på resten skal dukke opp. Glad gutt, såååå klar for å ha mange på besøk i skogen!








Men så fort mor fyrer opp bålet, da er han der med en gang. En ekte bål glad gut dette her.














Ungene kjem opp bakken, og lillemann klatrer opp i nettingen og ønsker dei velkommen på leike måte, som en åpen invitasjon: Kom leik med meg! :-D












Ungene var ikkje vanskelige å be, og det var rett opp i nettet.













MissMa kjem med Kompis, og Snurre Sprett! Kremt... mor pakket med sele, mat, skål osv til Snurre Sprett, men i farten på vei ut, så glemte mor å hente han ifra buret :-P Så en rask telefon til MissMa, som var så snill å plukke han opp. Takk snuppa <3













Snurre Sprett i farta!! Han liker seg virkelig ute, og han kan nærme seg bål, men når ørene blir varme under bålpanna, da stikker han :-)












Volum? Litt ja, men gøy volum! Når du hører frydes  hyl i fra unger, da koser mor seg :-)













Eldste frøkna for opp i det store nettet, og var en racer på å klatre opp.














Nettet er ganske så stort, og henger litt lengre oppe, og der trivdes ho veldig godt.












Snurre Sprett spratt mellom ungene, litt skeptisk, men også nysgjerrig. Han liker å ha selskap, så held seg i nærheten. Men han elsker å sprette rundt og spise gras, kvister, snu på steiner og kikke seg rundt. Ikkje noe vanlig bur liv på denne kaninen ;-)











Dei andre ungene ville også opp i det store nettet, og dei var utrulig flinke til å komme seg opp sjøl, uten noe hjelp ifra voksne.








Var helst dei voksne som samlet seg rundt bålet og startet grillingen. Grei samlingsplass, for du har oversikt over alle netta og tauene ifra bålet.













Mors barndomsvenninne og eldste frøkna. Frøkna her har ikkje vært med før, men ho hintet til mor at ho ville gjerne komme tilbake :-)









Koselig i Eventyrskogen. Mors barndoms leikeplass, og har tilbragt utallige timer i leik her. Egentlig veldig godt å være her med lillemann, sjå at han liker seg her, og andre unger som leiker seg sånn mor en gang gjor. For all del, mor klatrer gjerne i tre enda ho, men dytter også gjerne en unge opp i treet etterpå :-D







Lillemann og Kompis, henger sammen til stadig. Kjekt å sjå at dei finner på ting sjøl uten at voksne på fortelle dei kva dei kan finne på.

















Mor gjor som ho alltid gjer i dette treet, henger opp ned! Og spurte frøkna etterpå om ho ville. Om ho ville? Var egentlig et dumt spørsmål, for stod og hoppet og ville opp, og dermed løftet mor henne opp i treet :-)





God stemning rundt bålet :-) Unger kjem og går, noen klatrer, noen springer, noen er på slenga osv. Vi har med oss en far denne gangen, mor huket han på barnehagen, for sønnen er en venn av lillemann og hadde vært kjekt å hat han med. Sporty så stilte han opp på dagen! Guten var litt sjenert første 15 minuttene, men så var det gjodt. Her var nesten berre unger han kjente ifra barnehagen ifra før, og trur det var litt for masse leik her til at han kunne la være ;-)





Snurre Sprett fann seg til rette ved noen store grantrær, akkurat i kanten der ungene er. Dermed fekk han selskap, men kunne stå akkurat utenfor og sjå på dei. Og bakken under trea var fantastisk å springe på.















Mor leiter fann Dyre bingoen før det vart for mørkt ute. Har klart ark og fargekritt. Et dyr på arket betyr at der er et dyr av samme art hengende i et tre. Etter kvart som ungene finner dyret i skogen, så krysser dei av. Når alle er krysset ut, så er det tilbake for en liten premie :-)








Ei frøken som faktisk droppet den nygrilla marsmallowsen til fordel for Dyre bingo!













Snurre Sprett ville også være med på leiken, og kom springende. Prøvde å dra med seg et ark han og, men mor stoppet den ivrige kaninen. Fryktet at arket heller kunne blitt forsøkt spist som dessert. Og han har fått mat, for mor har med 2 små skåler til han med vann og for.











Lillemann og den ny vervet gutten til gruppa i dyp konsentrasjon med å krysse ut.











Går virkelig for seg skal mor love deg! Unger og voksne i alle retninger, på jakt etter dyrene. Mor hadde tatt med noen spesielle dyr også, for dei 2 frøknene har marsvin så mor fann fram den bamsen. Skal love deg det var fargerikt i trea akkurat denne kvelden :-P








En fornøgd Kompis som har funnet alle :-)
















Mor fekk inn ferdig utkryssa ark etter kvart, i bytte mot en Maoam. Artig å sjå forskjellen på måten ungene hadde valgt å krysse av på, for en nektet å tegne på sjølve dyra :-)











Lillemann er litt håpløs... han elsker å sitte ved bålet med en pinne og lage fyrverkeri som han kaller det. Mor må da heile tiden passe på at han ikkje gjer noe han ikkje skal, og at når pinnen brenner litt kort, at han må skifte den ut. Han er jo vokst opp med bål til stadighet, men ser ut til at han aldri blir lei av bål heller.








Begynner å bli så pass skymt at mor kan få problemer med å finne att Snurre Sprett, så hanker han inn. Får masse kos denne kaninen her, og mor roer seg ned med han i fanget.












Ungene er på ny runde med pølser igjen, og stemningen rundt bålet gjer mor varm om hjertet.






Heim? Noen som vil det? Ikkje enda :-P
Når mor ser sånt som dette her, en kveld som dette, det er da mor føler at ho har gjordt noe riktig. Unger og voksne som koser seg, unger som hyler i fryd, leiker seg, kan sitte still rundt bålet og prate ilag med dei andre ungene, springer hit og dit, det er da mors hjerte blir meget soft <3 Mor har hatt sånn dårlig samvittighet for ikkje hatt meir av denne gruppa i sommer, men ikkje strekt til verken tid eller vær. Og mange skulle enten hit eller dit, og vanskelig å samle. Ekstra kjekt er det at fekk nytt medlem denne kvelden, pluss et medlem til via instagram. Gruppa vokser, og det er kjempe kjekt!
Så tusen takk alle sammen som var med, var en kjempe kjekk kveld :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar