tirsdag 13. oktober 2015

Barnslig glede med bål på Vellingsneset


Fint vær ute, kva finne på? Sambo skal vekk, lillemann og mor vil på tur. Mor ringer BrorR om dei er heime og vil bli med? Og det ville han, med heile familien :-) Lillemann jubler! han syns dei ungene er så kjekke å være på tur med, at han gleder seg. Han vil ha bål, trøtraktoren, fiske, telt, kaninen skal være med og heile pakka. Mor lager til fiskestanga og legger den i bilen, så får sjå om tar den med. Trøtraktoren skal være med, mor tar med gapahukteltet, berre sånn i tilfelle.
Møter gjengen ved parkeringsplassen på Kurset og går ut til Vellingsneset.Glad lillemann som skal på tur :-) Så glad for at det er alle 4 ungene som er med, og gleder seg til å leike på Vellingsneset med alle sammen :-) Mor har på klatreselen, og den fungerer utmerket til å dra lillemann, sånn at hendene er ledige til andre ting.

Ingen tvil om at det er høst på veien utover. Mor ser løvet som øker i mengde i hagen heime for kvar dag. Flotte farger da, men blir trist når alle bladene er borte ifra trea.

Med høsten så kjem det mengder av flott sopp! Mor kulle ønske ho var flinkere på sopp, kva spise eller ikkje. Den her, absolutt ikkje spise, og lillemann roper ut at det var sånn strutsen på tegnefilmen spiste, og vart rar.

MissM har med fotoapparatet sitt denne dagen, og er på jakt etter fine motiv :-)


Mor med lillemann på slep på traktoren, Snurre Sprett i en bag over skuldra, og BrorRog MissM bak. Dei 4 ungene har sprunget i forveien.
"Sjå mamma, hodeskallen til en dinosaur!" Hodeskallen er til en hjort, og det ligge 2 her, og har gjordt lenge. Men fantasien til lillemann er ikkje verre enn at han ser or seg dinosaurskalle, og det er en langhals også ;-) Lenge leve den frie fantasien til et barn :-D

Traktoren er parkert, og lillemann forsvinner fort ned stien for å finne dei andre ungene.


Alle hadde allerede komt ned på stranda, tatt av seg jakkene og luene og var i full leik i skogen.

Lillemann er sååå klar til å leike han også! Springer så fort han kan siste biten for å være med.

Snurre Sprett kikker nysgjerrig ut av bagen, snuser inn sjølukta, og lure nok på kor han er. Mor skal få på han sele og band fort, sånn at han kan kose seg, og å tent bålet.Ungene enser knapt dei voksne, dei har det for travelt med leiken. Lillemann er i fyr og flamme og har det kjempe kjekt! Tross alderen, så er han like inkludert som alle andre, så der er dei ungene her heilt supre <3


Glade barn, beste sort som finnes :-)


Og glad Snurre Sprett som fekk mat og vatn i turskålene sine ;-)Fint på Vellingsneset, og akkurat no er det fjøre også. Litt store steiner berre til å springe på, men kjekt å ha nok steiner til å kaste med.Bål er alltid så innmari koselig. flammene, fargen,varmen og det fascinerende dansen til flammene.

Snurre Sprett liker seg veldig godt her, for dei store steinen er gode for han å gå på, og mat mellom steinene ;-)Dette er det meste man såg til ungene, der dei sprang fram og tilbake mellom skogen og berga.
MissM hadde mange fine liggestillinger for å ta bilde av Snurre Sprett :-D Når man skal ta bilde av en liten dvergvedder, så må man ned på bakken :-DBrorR fann sitt å drive med, kvesse kniven for å pikke seinere. Men veldig kjekt å være på tur med han igjen, for var en periode han og mor var på tur en del. Mor savner litt den tiden.Mesteparten samlet rundt bålet, grei bålplass som er tillaget her. Det som er fint no som det er kaldere ute, er at mauren som held til under steinene og torven rundt om er lite aktiv no.

Mor en tur inn i skogen for å leite etter FrøkenA som hadde satt seg fast i berget. Ho altså, om noen skal klare å sette seg fast, så er de denne frøkna her :-DMor og FrøkenA studerer soppene som passeres. Fine er dei, så absolutt, men enige om å ikkje røre dei.

Grei kveldsmat, og så praktisk med mini ketchup flaske :-)Sultne etter masse springing og "skyting". Leike krig i skogen, eller noen gjemme seg. Gutta her 2 knakende kjekke gutter også :-)

Mor fått hanket inn lillemann, sitter still ei lita stund (wow!) Han syns dette her vart veldig kjekt og er heilt i hundre.Oppå berget er en større dam, en dam som alle ungene som er her leiker i. Ikkje akkurat noe reint vatn, for sjøen når ikkje hit opp ved flo. Men her er alltid froskeegg her, og fremdeles så er her rumpetroll.  Refleksjonene av 4 stykker som kikker ned i dammen på rumpetrollene som spiser på noen døde sjøstjerner. Noen har tydligvis vært her for ei stund siden og samlet opp sjøstjerner, og sluppet dei  dammen. Sjøstjerner vil ha saltvann, ikkje ferskvatn, så dei er døde. Men alle syns det var rart å sjå på rumpetrollene som spiser. Mor lurer meir på om rumpetrollene rekker å blir frosker før frosten kjem.

Mor setter på kjelen med vatn, vatn til kakao. Pølsene blir satt til grilling, mens ungene springer rundt. Har jo ikkje tid til å sitte stille ved bålet for å grille pølsa ;-)
Mor smiler for seg sjøl no. Syns det er så kjekt å sjå alle sammen leike fint ilag, hr det kjekt, og faktisk har det gøy ute. Mor hører på lillemann at han er veldig glad, og han prøver å gjere det samme som dei større. Mor trur det er en lillemann som kjem til å sovne fort denne kvelden.Ser du englelyset der ute? Sola bryter gjennom skylaget og lager lysstriper som englelys ute i fjorden. Noe mor ikkje får sett ifra huset sitt, men får nyte det her ute.


Snurre Sprett har stått i løpestreng oppe i skogkanten, og mor henter han for å kose litt. Han er mors lille koseklump <3 og han liker å ligge i halsgropa for kos også. Han har vært her før, men ser at han utforsker både området og lukter, så kjedelig er det nok aldri for denne dvergvedder kaninen.Gutta ville prøve å få ei pil til å brenne, for så å kyte den ut i vatnet. Men er ikkje så enkelt å få god fyr på pila, for den slokner så fort den blir tatt ut av bålet og får trekk på seg. Men dei skal ha for forsøket.
Skogen rett før fjøra er så fin og luftig. Hadde egentlig vært en fin plass å slått opp telt inni her. Men her er en del hjort, og dermed flått, så om telt så heller på bakken ved berga. Men oselig, det er skogen så absolutt, og veldig leike vennlig.

Noen begynner å bli litt slitne tru? FrøkenA legger seg langflat på bakken.
Snurre Sprett får lov til å springe litt rundt fritt, utforske litt. No har mor tid til å holde et halvt øye med han. Og gras område er jo alltid ekstra snadder.Greitt med mange, fleire som passer på også. FrøkenA vil så gjerne lære seg korleis løfte den opp riktig, men ikkje like lett når det er en kanin som ikkje er så glad i å bli løftet.


Mor litt ekstra skeptisk når kaninen nærmer seg bålet, BrorR snakker om grillet kanin. Dessverre du BrorR, her blir det ingen kaninstek på deg. Heldigvis har den vet til å holde seg på avstand sjøl.Inni mellom slagene så trekker lillemann seg litt for seg sjøl ved dammen for å leike. Da små synger han, tusler rundt, roter i vatnet, og det uendelige maset ifra mor om å spise opp den pølsa. Glemmer å spise skjønner du ;-)


Dette var standard synet denne dagen, sjå ungene berre fyker forbi, enten inn i skogen, eller ned på berga.Når mor skal hjelpe lillemann, så får Snurre Sprett berre et nytt fang og meir kos med MissM :-)
Sukk... den fleece jakka var rein, men Askeladden lillemann elsker å rote i bålet med tynn pinne, enten or å få fyr på den, eller rett og slett berre rote.Klokka er snart 19, og det begynner å skymes. Dessuten så skal gutta snart heim også. Berre å pakke sammen og gå tilbake. Lillemann skal selvfølgelig klatre i et tre, gjerne fleire tre langs stien.

Denne gangen så gikk alle ilag. Sikkert brukt opp energien på leik, for ingen orket å springe i forveien.


Oppe på "veien" så fekk gjengen selskap av en selskapssjuk katt. Ville ikkje bli klappet, men holdt ca 2 meters avstand, og sprang rundt og mjauet. Vel, FrøkenS fekk til å klappe den heilt mot slutten av veien, og da vart ho glad. Rart det der med dyr og barn :-)
En koselig dag har blitt kveld, og i bilen på vei heim var det ganske mørkt ute også. Lillemann satt bak  setet sitt og pratet i vei om alt dei har gjordt idag, kor kjekt han har hatt det, og at han ville på tur med dei igjen. Mor er enig med han, var veldig koselig å dra på tur med dei, og mor kjem til å spørre igjen om dei vil være med ;-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar