torsdag 29. oktober 2015

Full skog med Camp Skogstroll!


Det er ikkje alltid like lett å få organisert en tur med barnegruppa til mor, for der er jo dager der folk er opptatt, og få det til å passe alle, er en umulig oppgave. Nye har vist sin interesse til å være med, og der var unger som ikkje har fått prøvd verken netta og tauene, ei heller dyre bingoen. Dermed så inviterte mor til ny kveld i Eventyrskogen med klatring og dyre bingo. Og det vart full skog! 17 store og små :-D Glede!! :-D Camp Skogstroll i action!Mor måtte ut litt før alle andre og få opp dyrene i trea. Litt trist om ungene skulle få sjå kor dyrene hang før Dyre bingoen. Altså, med dyrene så meiner mor bamsene! Så prøver mor å få fyrt opp før resten kjem. Litt bom denne dagen, men gikk akkurat. Lillemann berre elsker bål, og må omtrent bæres vekk ifra bålet.

Nye medlemmer med denne kvelden, og yngste frøkna syns Snurre Sprett var veldig søt <3 Mor har hatt på han selen med band på slep, og festet blinkende lys i selen. Da ser mor kor han er når han får springe fritt, og alle andre ser han også så dei ikkje trakker på han. Mor og frøkna studerte kaninen, og mor forklarte litt om kva en kanin gjer, kva dei spiser, og kva akkurat han liker. Unger er så artige i denne alderen :-D
Lillemann rev seg endelig løs ifra bålet, og kom seg opp i tauene. Vise litt dei andre kva han kan, og få dei andre med på leiken :-)
Mor har ei litt større bålpanne og bruker bunn som bålplass. Her er det skogbunn og grannåler, så tryggest å ha over bakkenivå. Også med tanke på ungene at bålet er høgre oppe. Fuktig i bakken så brannfare er det ikkje. Vart veldig koselig rundt bålplassen til slutt.

Ja ja, lyset snurret rundt og havnet under magen på Snurre Sprett. Litt artig i mørkret med lyset, for er berre å kikke opp, og så ser du et hoppende og blinkende lys i skogbunnen!Ungene syns det er kjekt at der er en kanin som springer rundt dei, og den fekk masse kos og oppmerksomhet denne kvelden.MissMa med gutta er omtrent fast med, og er det ikkje barnegruppa, så er mor og ho med guttene ute på tur til stadig. Kjekt å ha gode venner :-)Da var alle komt, og mor måtte telle over. 1,2,3,4.... Oi! Det er faktisk 17 store og små her i skogen:-P Ikkje verst til en onsdags kveld. 3 nye barn med for første gang, og det kjem nye medlemmer til etter kvart. Mange jobber skift, turnus, andre organiserte lag barna er med på osv så alle kan ikkje samme dag, men 17 stykker er meget bra det. Og mot normalt, det er fleire fedre enn mødre! Starta som mor med barn på tur denne gruppa, og no er det like mange fedre med, veldig kjekt.Minste frøkna med pappa sin <3 ho syns det er litt skummelt med å være nært bålet, og fekk hjelp.


Henge-nettet er det absolutt mest populære nettet, og ungene elsker å hive seg oppi det. Denne frøkna her hadde bestemt at det var kun mor som skulle plukke henne ut og oppi :-P Vart noen barn som mor heiv oppi denne kveden, og foreldre skiftet på å stå her.
Til slutt så var mor også oppi! Om det var et sjakktrekk, kan diskuteres, for mor vart til slutt overfalt av 3 unger oppi der.

Tøffe frøken! Og når ho såg mor var oppi, da var ho sikker på at nettet holdt ho også.

Full aktivitet! Ikkje akkurat lavt lydnivå, og da er det som det skal være :-)

Ungene begynner å oppdage alle dyre bamsene oppi trea, og mor spør om dei ville ha dyre bingo med det samme. JAAA! vart svaret, og mor leitet fram arkene og kritt. For noen var dette nytt, og hadde kun hørt om det ifra dei andre ungene på barnehagen. Grei forklaring, og så forsvant dei ut i skogen med en forelder til hjelp.
Leiken er enkel, en tegning symboliserer et dyr som du finner i skogen. Kryss ut dei du finner, og når funnet alle, lever arket til mor, og få en liten premie :-)


Her er kanin bamsen som venter på at alle skal finne han. Mor enten knyter dei med nylontau, eller trykker dei fast mellom greiner. Men så pass høgt oppe at ungene ikkje plukker dei ned.

Mens noen leiter etter dyr, så slapper andre av ved bålet i fred og ro.

Mor har satt opp ei oppladbar arbeidslampe rett ved bålplassen, berre for å kunne sjå litt. Og så ser du lyktene til alle som leiter svirre rundt i området.


Det var et dyr som var for flink til å gjemme seg, det var edderkoppen! (Mor fann den heller ikkje....) Men ellers så fann alle sammen dyrene. Mor delte ut premier etter kvart som arkene kom tilbake, og så vart det tid ved bålet igjen. Noen forsvant til tauene.

Litt mat til Snurre Sprett også. Mor hadde med en bit gulrot som ungene fekk gi han, og så litt kraftfor. Han kjenner til lyden når mor har mat oppi turboksen hans, kakker på boksen, så kjem et lys hoppende! Kan ikkje skryte av at han er dressert, for dette går etter magen :-P Men han kan komme når du roper på han heime, og han er innom deg mens ute også, for kos og trygghet. Han stikker ikkje av, og held seg i nærheten.


Klatremus! Mor og ho her må alltid henge i et tre før kvelden er omme ;-) Denne kvelden intet unntak. Ho først, så mor. Man har ikkje meir gøy enn man lager sjøl, og mor henger gjerne oppi et tre, og grei unnskyldning å dra med seg en unge også...

Det vart en veldig vellykket kveld, og en smilende lillemann. Så kjekt at så mange vil være med når mor inviterer også, gjer at mor gleder seg til å invitere igjen. Neste gang blir det en annen plass, så man ikkje blir lei skogen her. Mor har hoppet i nett og blitt fanget av ungene, vært i tauene og blitt lagt i bakken av 3 unger, fått nuss på kinnet, fått klem, diskutert ting, spist pølse, og hatt en koselig kveld. Var noen som vart slitne på slutten. Lillemann sank sammen i sofa heime, han hadde jo tross alt våknet opp i telt denne morgenen, og det før barnehage! Men det får bli neste innlegg ;-)
Tusen takk til alle som kom, var utrulig kjekt å være ilag med dokke! :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar