fredag 9. oktober 2015

Kompiser og Snurre Sprett til Sessvatna 168moh


Det er morgen og stille i huset. Tenåringene sover enda, men kva med at mor og lillemann tar seg en tur, og ber med Kompis og MissMa? Mate endene før dei drar sin veg? Lillemann er veldig enig, skal berre leike litt til. Men Snurre Sprett må være med, sier han, og trøtraktoren. Den er grei lillemann, og dermed pakker mor en lett sekk.


Møter MissMa og Kompis over Høgtun og parkere der øvst. Ut med trøtraktor, på med klatresele og hekte traktoren på. Snurre Sprett opp i bære bagen, og er klare for tur :-)


Kompis har blit så flink på sykkelen sin, så han skal sykle opp til vatnet. Treng litt dyttehjelp opp bakkene.Men på flatene, der suser han avsted! :-D
Kven skulle tru at dagen skulle bli så fin? Det var overskyet heile morgenen, no kikker faktisk sola fram!Sjå! Kjører traktor uten å holde! :-) Lillemann da, hendene på rattet ;-)
Mor må virkelig gå på for å holde følge med Kompis på sykkel. Ikkje like lett når han suser på 2 hjul. Snurre Sprett kikker nysgjerrig ut bagen, må jo følge med kva som skjer. Aller helst vil han ut og springe, or han merker at han er ute på tur!Møtte på en god gjeng som skulle ha dugnad på veien mellom vatna. Den er gjørmete og ganske så udugelig egentlig, og her var det graver, traktor og masse folk som skulle få fikset dette. Og hunden som var med, han var veldig nysgjerrig på Snurre Sprett. Dei to har hilst før, men skader aldri å snuse litt til ;-)
Samlet gjeng på vei etter dugnadsfolket. Vært jamt på tur denne gjengen her faktisk. Kvar helg i det siste.

Framme ved vatnet, og endene ligger i elveosen og venter allerede. Lillemann jubler, dei er her enda!

Begge gutta på steinene og hilser på endene. Dei er yndet mål for mange unger i området her, og har blitt bygdas kjæledegger. Smaker tvilsomt særlig vilt av dei her, som en dugnadskar sa, dei smaker sikkert loff :-)Mor får på en urolig Snurre Sprett selen og bandet sitt, og dermed setter han fart. Fri!!! :-DHan forsvinner opp bergkanten, og mor og MissMa frykter at han forsvinner inn i skogen og einekrattet. Mor håper ho slipper dit opp. Han slo seg ned i kanten, og tygde på noen einebusker.Guttene får skiver som mor og MissMa har med, og da har dei arbeid ei stund :-)
Mor har med lillemann sin nyeste pakke, ifra Barnas Turlag for aktiv fjellgåing. For kvar 5. DNT hytte et medlem av Barnas Turlag går, så får dei premie. Lillemann har no vært på 20 DNT hyttebesøk/overnattinger. Sitteunderlaget og matboksen er for dei 10 siste. Veldig stolt da han åpnet pakken sin :-D
Veien her går langs vatnet, og der står en benk. Perfekt plass å stoppe å ta en pause på. Og en veldig fin plass utsiktsmessig sett også.
For en gang skyld var det ikkje vanskelig å be lillemann om å sette seg, for han ville gjerne teste sitteunderlaget sitt. Pluss så var det jo den nye matboksen med. Sitt han stille lengre enn 20 sekunder tru? Faktisk! :-P
Mor plukket ned Snurre Sprett ifra berget, han og skulle å mat. Mor har alltid med en blå boks, og en liten dose kraftfor. Han berre elsker foret sitt! Han spiser og kikker nysgjerrig ut på endene ute på vatnet. Ukjente dyr dette for en stakkars liten kanin.
Mor har ikkje med drikkeskål, for tenkte at vatn var der nok av. Snurre Sprett hadde ikkje noe imot å drikke ifra vatnet, og såg ut til å kose seg der han stod.
Oi sann.... trur han fekk fornyet krefter etter mat og drikke, for det var litt av et tempo på han der han stakk bortover veien! Det er sånn at mor vurderte å springe etter, men han bruker aldri å stikke så langt unna, han bruker å stoppe opp etter viss avstand og snu.


Ingen problem, gutta springer etter og passer på den :-) Dei vart faktisk værende der borte for å leike.Uansett kor mange ganger mor er her, så klarer mor å sjå kor fint det er her. Sessvatnet er masse brukt av folk som tur i alle aldre, og du kan både sykle og trille hit. Allsidig tur for alle.


På stille dager så er her som et speil, og da er det nesten sånn at du ikkje veit kor du skal ta bilde for å få med deg heile inntrykket.

2 gode kompiser <3

Den 3. held litt avstand, men held seg i nærheten av gutta. Tryggest, og dessuten så var lyngen god å spise her.


Litt sunn snacks etter brødskiven. Vart vel helst mødrene som satt med det grønne, gutta var for opptatte. Var kun når dei stakk innom at dei for med en bit.
Kompis er glad i å sykle, og tar seg en runde inni mellom.


Kven er det som gjemmer seg for kven tru??
Mor og MissMa kikker ned i vatnet, for mor hadde lagt merke til det som ser ut som mark. MissMa forteller at Storebror hadde badet her, og kom opp att full i blodigler! MissMa måtte knipse av utallige av dei, inkludert mellom tær. Mor skal ikkje bade her...


Da skal mor gjere noe som mor sjelden gjer, fore endene! Er som regel alltid lillemann som står for den delen, men no leiker gutta godt ilag, så mor kan ta 3 minutter på en stein.
Når man er 3 år, da er det masse som foregår i et ungt sinn. Da skal dei finne sin plass som menneske, er klar over at dei er som en person med meininger, og skal tøye grenser. Også finne sin plass overfor dei rundt seg. Så der er noe uenigheter mellom dei to kompisene her inni mellom, men det bruker å løyse seg på et lite øyeblikk. Fordel å være to på samme alder og kan bryne seg på kvarandre. Visst en sei sånn, korleis reagerer den andre? Og på tur år dei anledning til masse testing.


Noe som både mor og MissMa la merke til, er at det vrimler av øyenstikkere no. Dei er over alt! men sitter sjelden stille lenge nok til å ta bilde som dette.1,2 og 3, hopp!! :-)


Mor nyter siste varme solstrålene, kanskje dei siste som er så varme denne høsten.
Kabang!! Lillemann er spiderman! Ikkje noe problemer med fantasien :-)

Kompis og Snurre Sprett. Snurre Sprett har funnet skivebitene, og forsyner seg. Det er sånn at kaniner ikkje skal ha brød noe særlig, så mor hanket han inn etter ei stund. Litt, greitt nok, men han hadde mest lyst til å spise opp alt sammen.


Vært her veldig lenge, og er berre å snu ned att. MissMa har skrevet seg inn i boka og kjem etter. Lillemann er klar på traktoren sin.
Så fine arbeidet til dugnadsfolket! Dette skal bli en fryd å gå på når er ferdig :-) Mor syns dei har vært riktig flinke.
Litt reparering må til midt på landeveien :-D


Meir reparering...... pass deg no lillemann så traktoren ikkje sluker deg!
Men ellers så går det fint å komme seg ned att og det er to ganske så enige kompiser. Dei har vært på en del turer ilag no, og dei jobber med å tilpasse seg kvarandre. Begge to har eldre søsken, så det å ha kvarandre er viktig, og godt. Og tar det 2-3 dager uten dei ser kvarandre, så spør dei etter den andre også :-) Så en tur i ny og ne, er berre godt for 2 kompiser :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar