fredag 2. oktober 2015

Kveldsmat i mørkret


Høststormene har begynt, kveldene er mørke, og den evige hosten som aldri gir seg med lillemann. Ikkje aktuelt å dra lillemann på en ås engang i sånn vind som er ute no og host hark, men ut vil både han og mor. Heller ikkje lett med en trang timeplan med kjøringer til treninger på dei to eldste heller. Merkes godt den tidsklemmen når man har 3 barn aleine i 5 uker av gangen. Men der er seine tidsklemme hull som egner seg til kveldsmat i mørkret! Så mor fann en plass langs ei elv, ned i ei dump, og der var ikkje vind. Leverer gutta på trening, henter gapahuk teltet, koker opp vatn til nudler, og tar med dessert. Liten svipptur med bilen på 2 minutter, og dermed er det klart for en kveldsmat tur i mørkret på mor og lillemann :-)

Lillemann klar, klar med monstertruck bilen, og geværet. Han skal på jakt skjønner du, masse hjort her i skogen, og den kan han og mor spise. Og så skal han passe på mor i tilfelle der er ulv og tiger. Mors lille men store vokter :-)


Går litt langs elva. Den er meir spennende i mørkret enn  dagslys. Litt vanskeligere å sjå alt som flyter forbi av løv når det er mørkt, men kan mor dikter opp historie om en liten grashoppe på et blad i fossende vatn. Sjølvsagt ender historien godt med at lillemann redder den i fra elva ;-)

Mors jeger går fremst og passer på med geværet....


"Stopp!!" roper lillemann og rekker ut handa. Her var det stopp på stien, elva har ødelagt den. Bra å ha en som passer på!

Mor liker det der gapahukteltet berre meir og meir :-) Så raskt å få opp, og det står sjøl uten å måtte bruke plugger. Skulle hatt et lett telt som står sjøl for overnatting med lillemann aleine. Et mor orker å bære pluss oppakning. Helsport har fleire lightweight telt, men dei koster :-P Lov å drømme! Lillemann koser seg no når teltet er oppe, og er veldig klar for kveldsmat.Ikkje så verst å få servert varme nudler ifra termokopp i telt heller :-) Litt rot å spise det, men får gå for i kveld.Inni mellom spisingen så var det godt å legge seg ned og kose. Aller helst ville lillemann ligge der med sovepose, og kunne ikkje skjønne at mor ikkje hadde tatt med. Han var klar for overnatting han ;-)Et lite problem, lillemann vart tørst! Og når han er tørst, da skal han ha med en gang. Mor hadde glemt å ta med drikke til han, krise! Lillemann hadde løsningen sjøl, elva jo :-D Dermed hadde han på seg skoene igjen (kan jo ikkje ha på seg sko i telt hevder han) og ut i mørkret for å drikke.
Litt klabb å komme seg ned til elva, men etter litt så krøp lillemann utpå en stein og drakk litt. Heldige vi er som har rent vatn i elvene våre, er ingen selvfølge.
Var ikkje så lett å drikke ifra den steinen han hadde, og prøver en annen. Gir ikkje opp med det første, og det var litt kjekt å drikke ifra elva på den måten :-)
Lykta stod på inne i teltet, og lillemann triumferer når han fann teltet før mor.Litt snacks skader ikkje. Eplebiter og kvar sin nystekte muffins. Mmmm... lillemann har gledet seg til desserten! Han og mor har akkurat laget dem.2 glade muffins spisende telt folk :-D

Lillemann har alltid noe spennende å fortelle, og er midt i ei historie om monster truck bilen sin og redde verden.

Lillemann er trøtt, og over leggetid, han vil heim siden han ikkje hadde sovepose. Kjapt å slå sammen teltet, og pakke sammen. Lillemann vandrer tilbake til bilen med lykta i handa og syns at kveldsmaten var super!
Skal ikkje så masse til for å glede dei små, mat i sekken, koseteppe og et lite telt. Ofte så er det dei små ting og avstikkere som blir dei store gledene i kvardagen :-)

2 kommentarer:

 1. Så koselig!! Dere er så flinke på å komme dere ut. Håper jeg også får en camp nå snart.

  Ha ei herlig turhelg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Prøver å komme oss ut Jill tross tidsklemme og vær. Om så blir små turer, så er litt bedre enn ingenting ;-) Vi venter på anledning til camp vi også, berre været kan bli på vår side.

   Håpe du og får ei herlig turhelg <3

   Slett