søndag 25. oktober 2015

Tur nr 150! Bål i fjøra


Mor og lillemann er med å teller turer via instagram som mange andre. Dei fleste går for målet 100 turer i løpet av et år, det samme gjor duoen også. Mor og lillemann har vært veldig aktive dette året, og har faktisk passert 100 turer for ei stund siden :-P Og etter opptelling så er det faktisk tur nr 150 mor og lillemann er på vei til no :-) Lillemann har mast litt på telt og bål ei stund, han er veldig glad i det gapahukteltet. Dermed så pakker mor med teltet, sitteunderlag, litt snacks for middag er akkurat spist, drikke, ved og selvfølgelig tur kaninen Snurre Sprett. Dermed er det å rusle ned gjennom nabolaget til fjøra.

Mor og lillemann var først innom naboguttane, for å spørre om dei ville være med, men der var døra låst og alle vekk. Dermed vart det kun dei to denne kvelden. Går nok fint, og lillemann har på vadere, har med bøtta, spade og hoven. Mor rekner med han ikkje får brukt alt uansett.
Lillemann er litt oppglødd, han gle seg til å tenne opp bål og sitte i teltet. Kjem seg ikkje fort nok ned!Det er rett uti vatnet.... bra han har vadere. Men trur nok at den jakka burde på innsiden av vadebuksa.Snurre Sprett er også med, i ny bæreveske. Mor har brukt en bag hittil, eller buret, men no fått bedre og sikrere veske. Mor ser nasen som snuser ivrig, mange lukter på en gang.Mor er rask med å få på selen og bandet, litt kos, og dermed kan han springe avgårde :-)

Bestevenner på tur i fjøra <3
Snurre Sprett stikker ikkje langt, finner seg en grasflekk rett ved, og der blir han. Han liker å holde seg litt  nærheten.


Mor har fått opp teltet, og akkurat fått fyr på bålet. Og så fort der er antydning til ild, så kjem lillemann og omtrent benker seg ved bålet. Askeladd....

Vart riktig koselig i fjøra dette :-) Lillemann er opptatt av bålet, alle tingene han tok med seg ligg urørt ved teltet, som mor trudde.Snurre Sprett har vært med på båltur før han, og er ikkje redd bålet. Held fornuftig avstand, men han like selskap.

Koselig når dei to her finner tonen og slapper av :-) Snurre Sprett forsvinner nesten i gråfargen i steinene, så her er det berre å passe på han.Snurre Sprett hopper sin vei, og mor og lillemann sitter tett ilag ved bålet og griller marsmallows. Kjelen er på til kakao også <3

En bekymra lillemann ser at floa fremdeles stiger, og snart tar bålet. Lillemann lurer på om bålet kjem til å flyte??Meget klissete, men farlig godt! Snart er det marsmallows mellom alle fingrene, kinnene kvite, og munnen smiler om enn kvit :-D


Vinden tar seg opp, og bålet flammer ekstra! Høststormene er her så absolutt, og småregn. Mor krysser fingrene for at bålet varer lenge nok til at vatnet koker opp.


Jepp! :-D og så kjem bølgene ifra en passerende båt og får bålet til å frese.Må sjekke til Snurre Sprett, sjøl om ser ørene hans vifter i graset. Han liker at noen kjem bort og koser litt på han også, og han hopper mor i møte.Bålet slokner sakte, og mor og lillemann setter seg inn i teltet og prater. Litt rester fra lørdags godteriet er heilt perfekt :-)
Blåtimen....Lillemann lurer på alle lysene, kva dei er. Og mor forteller og hus, historie om folk som er ute og går tur, gatelykter som glade lyser på dei som er ute, om bilene som kanskje skal avsted å besøke noen osv. Masse man kan snakke om berre man se lys.
Mor hopper ut på noen steiner, lillemann ser spent på om mor ikkje faller uti. Han sier han kan da redde mor, for han har vadere på :-D Mor jobber med å være ute med lillemann når det er mørkt, for han ikkje skal bli redd mørkret når vinteren kjem. Sånn som dette er berre koselig. Til slutt kom sjøen og faktisk spiste opp bålet med et stort fres!Kjekt og praktisk lys. Liten og kompakt og da fungere som lommelykt, vrir og da spretter den opp, og blir lampe :-)

Da var det tid for traktoren. Leiker blir mei spennende i mørkret.

Heim no lillemann?? Hallo? Kan du svare? Nesten som et bingo spill dette, når dett han tru? Lillemann syns at det å gå langt ut i vatnet er veldig kjekt, spesielt siden det er store steiner i botnen som er en balansekunst å gå på! Og i mørkret er det et sjansespill om han snubler eller ikkje. Han er fullstendig klar over det, og små ler der han stabber avgårde i mørkret.


Inn på land for å juble litt, og så ut att. Mor berre pakker sammen teltet, og venter på et hyl fra en våt gutt.
Snurre Sprett syns også at lyset var interessant, og kom for å sjekke ut. Begynner å bli vel mørkt for å finne att han også om han stikker, så best å få han inn i bæreveska si.


Lillemann holdt balansen, kun våt på jakke ermene. Han har nemlig plukka flytende ved ifra bålet. På vei heim, men trengte en pust i bratte bakken. Brukt opp alle kreftene sine på leik han, og er klar for kveldsmat. Han var litt misfornøgd med at han ikkje skulle sove i teltet, for det var jo berre soveposene som manglet. Vinden tok seg enda meir opp, og mor forklarte at det hadde blitt lite søvn på han den natta. Men mor lovte at ved neste anledning med fint vær så skulle det bli telttur :-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar