søndag 22. november 2015

Lunsj på bålet i det vakre kvite


Mor og lillemann var på Kolda dagen før, da med snowracer, bål og middag på bålet. Allerede da hadde lillemann et ønske for dagen etter, Sessvatnet med snowracer, og bål igjen. Mor prøvde søndags morgen å friste med andre turmål, men han ville aller helst dit. Ja ha, da får det bli det da. Så mens tenåringene lå og sov enda, så pakket mor sekk, snowracer, måket bil for snø, og dro til Sessvatnet. Mor ønsket seg meir trim dagen før, og det kom fort i oppfyllelse ;-)

Starter som vanlig opp Høgtun på Ikornnes, og parkere der. Råfint når snøen ligg sånn som dette :-)

Fram med varm jakke, god-lua strikka av ei venninne, skibuksa på, for er tross alt minusgrader ute. Ikkje tenkt å fryse når sitter stille seinere. Lillemann er opptatt bak på snowraceren, mor lurer på kva han gjer på.

Aha! Han har laga til dragesnora som mortorsnor! Sånn som grasklipperen og snøfreser. Lillemann, klar over at motoren egentlig er framme? Men mor skal ikkje sei noe, i tilfelle han finn ut han skal ha ei snor på mor også :-PSom dagen før er han av snowraceren for å leike i snøen. Bra han beveger seg litt så han ikkje blir kald, og så blir det pustepause på mor.Studerer trea idag også, så høge dei er, så fulle i snø. Dei blir meir markante når dei er dekte med snø, og dermed lettere å sjå faktisk kor høge dei er :-)

Unnskyld meg, men kva gjer du der? Lillemann hoppet av snowraceren og stupte i grøfta. Ikkje akkurat en rolig passasjer, ei heller en rolig sjåfør. Han svinger stadig hit og dit og mor merker på balansen at ho blir dratt i alle retningene.
Så fin en litt kjedelig grusvei kan bli med et kvitt teppe :-) Ja da, mor er ikkje så glad i grusveier, beklager, men meir spennende å gå sti. Men når veien er sånn som dette, så er det veldig fint og vinterkoselig.

Mor som en gang ikkje likte vinter, men grudde seg kvart år. Er berre 5 år siden det, me har tatt litt tid og prøve ut nye ting for faktisk å finne vinterglede. Dermed så har mor en masse vinterglede å ta att! :-D50 måter å sitte på en snowracer...... dette er berre en av variantene.
Møtte ei hyggelig dame på veien, alltid kjekt å treffe på et smil :-) Da kom lillemann på at han ikkje hadde passert "bensinstasjonen" sin enda, altså benken. Den må han innom kvar gong han har et kjøretøy. Mor lurte på at siden det er ho som er motoren, om ho får påfyll? "Nei," kom det kjapt ifra lillemann "du har akkurat spist." Og dermed fylte han bensin på snowraceren. Mor vurderte å sette seg ned på benken og streike til ho og fekk bensin....
Lillemann ser opp på fjella, dei er så kvite og store! Om det går vei dit opp lurer han på? Mor stopper opp og snur seg. Lurer han virkelig på om det er en vei opp dit? Lillemann ser på mor, "Visst der er vei, så kan du dra meg opp på snowraceren" kjem det med et smil. Mor måtte le litt, jo fantasi har han, uten tvil. Mor måtte forklare at dit er det veldig bratt, så ingen vei. Lillemann ville virkelig dit opp, for han kom med løsning nr 2, bæremeisa! Mor gir herved opp, gjordt det noen ganger allerede, men no er han for stor. Beklager gut.Lillemann mistet ikkje motet, men satt bakpå og nynnet og sang. Så dukker det opp enda et hjortespor, og han hoppet uti grøfta for å sjekke om det virkelig var hjortespor. Han kjem tilbake, veldig sikker, og bekrefter, jo det var hjort.
Framme ved Sessvatnet, og det er is på! Lillemann vil utpå aller helst med en gang! Han skal skli som på skøyter! Stopp en heil du, det er absolutt uaktuelt no. Alt for tynn is og fremdeles ikkje frosset heilt. Må nok vente litt til.
Isen er ikje heilt blank heller, svakt brungul. Men det er like fint her oppe uansett årstid. Det er det som er så fint med denne plassen her, uansett så er det en aldeles nydelig plass som du kan komme til heile året.Lillemann sniker seg til å teste ut isen langs kanten, berre trakke litt på for å sjå om den knuser.


Er du ikkje litt enig med mor da? Er jo en veldig fin plass dette vel? Og så lett å komme til også, og barnevennlig tur.
Mor ville tenne bål på bålplassen ved begynnelsen av vatnet, men det ville ikkje lillemann. Han skulle til den faste plassen han, og labbet i vei. Denne turen her var hans ønske, så da skal han få den plassen han ville også.
Rett ut på brygga og dingle med beina. Beina traff vel heller isen, mor skjønte det trikset der du ;-)
Mor går utpå ilag med lillemann. Jo det er fint her. Tross uante turer opp hit så ser mor kor flott det er her enda <3
Mens mor lager til bålet og pakker ut litt, så er lillemann i full leik med snøen. Kaster den i lufta og koser seg :-) Han har vært flink med å koste vekk snøen av sittebenken også. Hjelpe til litt.Trur det er en som er glad for snøen kom! :-D

Litt dårlig ved, men vart fyr til slutt. Mor gleder seg til varm lunsj!


Setter fram alt. Skal sjå no.... stekepanne, stekespade, flytende margarin og flaska med havregryn-pannekakerøre. Mangler noe? Jo boksen med sukker! Mor henter opp hjerteboksen med sukker og 2 fat.
Stekespada fungerer fint som spade også syns lillemann og graver litt. Tja, er berre rein snø, så greitt nok.
Første pannekaka er på bålet, og lillemann tinger på den første!Han er nøye med at heile har fått sukker på seg, passe på at mor gjer det skikkelig. Han smiler stort og gler seg til pannekaka si.Lunsjtid! Han har bestilt pannekake siden dagen før og har venta lenge no. Trur den smakte som forventa også ;-)


2 fornøgde pannekake monster :-D Lillemann har allerede lagt sin hevd på den neste som ligger i pannen.Lillemann sin spesial, havregryn pannekake med mør på :-P


Da er det servert til mor også, til slutt. 2 pannekaker og mør, riktig snadder en søndags ettermiddag ute i snøen. Kjelen med vatn er også snart klar, da blir det dessert.
Dessert, kakao og julemanner som mor og lillemann baka dagen før. Denne dagen blir berre bedre og bedre! :-D
Sessvatnet i mor og lillemanns hjerte <3 en høgt elsket nærtur!
Lillemann vart litt kald av å ikkje ha på seg vottene så lenge, til tross for mor sine advarsler. Så mor var forberedt og hadde med et par pakker med fotvarmere. Greie å ha med i tilfelle kalde hender eller føtter. Mor puttet en inn i kvar vott, og dermed kom smilet på lillemann igjen. Mor har ei heil kasse sånne, kjekt å ha. Brukte en del av dei når lillemann satt i bæremeisa, blir så kald på føttene tross pose, ullsokker og sko som skal tåle -30. Sitt still og da er det gjordt. Sånne har holdt han varm mang en gang :-)

Da er det berre å tre på seg klatreselen igjen, og dra lillemann heim att. Tenåringene er oppe no, og da passer det fint å komme heim. Bra noen får sove :-P
Lykkeliten! :-D Fornøgd gut som fekk turen han ønsket seg.Turen ned gikk aldeles utmerket! Fint å sjå på alt det kvite, en syngende lillemann, litt nedover så går fort unna, og mette i magen. Når kom halvveis så var det akkurat litt bakke til at lillemann fekk renne, med litt skubbehjelp. Da var det en glad gutt da!


Og aller siste bakken, da satt mor også på! Og fekk fart! Lillemann hylte i fryd! Her kun litt fart, så da kan du tenke deg når det vart bra fart og mor også måtte holde på rattet ;-) :-D Full fart heim att!! Vel nede ved bilen var det en gut i fyr og flammer som følte seg uovervinnelig, glede omtrent lyste av han, og mor hadde en pratemaskin i bilen heile veien heim :-) Så tross litt selektiv hørsel på tur, litt kald i 10 minutter, så veit mor at lillemann er veldig fornøgd med turen, det står skrevet over heile smilet <3

2 kommentarer:

  1. Åååå så mye snø dere har da!!! Og for en kosedag! Så utrolig kjekt selskap - og godt han holder deg varm og trives på tur :D Herlig!! :))

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikkje så masse snø hos deg Eli? Var en snørik helg her, og er så glad for brukte tiden ute mens snøen enda var her, for no er den vekk. Han koser seg på tur han, og var veldig bestemt på kor han skulle også :-D har sine favorittplasser som han syns er gode å komme til.

      Slett