mandag 30. november 2015

Pannekaker på bål på Kambane 160moh


Søndag og første advent. Det er faktisk fint vær ute, og det må jo benyttes. Mor spør lillemann om skal spørre Søstern om ho vil være med på Kambane for bål og pannekaker? Lillemann syns det er en super ide, for det er lenge siden han har vært på tur med tanten sin. Bål er gøy uansett, men alltid kjekkere med selskap. Og når det gjelder pannekaker igjen, mor forsøkte å overtale han til annen mat, men nei. Pannekaker var det beste, og dermed var valget tatt.

En som er litt meir glad enn vanlig, søstern kom! :-D Sjekker ut gjørme og blad i stien. Tydelig vært en del vannføring i ukas siste styrtregn.

Kambane er en utrulig barnevennlig tur, under 1 km å gå til utsikten, og du har allerede flott utsikt.

Sånn som dette har mor aldri sett stien! Her har det vært litt av ei vannføring :-P Men er fremdeles veldig koselig sti.
Lillemann har god tid, skal pirke i bekken som har oppstått, rydde for lange greiner, og kikke på alt.Det er nøtter her, og mor forsøker å finne 3 nøtter til Askepott. Hadde jo vært stilig å sett kva som hadde skjedd ;-)
Lillemann såg nøttene og ropte: "Nøttene til Nøtteliten!" og kikket opp i trea. kanskje han var der? Dermed så plukket mor og Søstern en heil masse nøtter til lillemann.


For å sikre litt framdrift, så minner mor lillemann på det treet med alle kjukene på. Det som han alltid klatrer i og forsøker å plukke kjukene. Han må vise til tanta! Og dermed labber han viktig avgårde.Lillemann begir seg opp i treet, og både Søstern og mor tilbyr seg å hjelpe han opp. men nei, skal klare sjøl. Flink gutt, sånn skal det være!
Mens han klatrer, kikker mor på utikta. Ikkje noe å klage på å stå her en søndags ettermiddag. Ser heim, fjella som mor har blitt så glad i, og ser mulighetene her. Snakk om å bo midt i smørøyet om du er turglad!
Klatretreet eller rettere sagt kjuke-treet, er veldig fullt av kjuker! Du skal leite lenge etter et med meir akkurat her. Derfor lillemann er så glad i det.En overraska lillemann fekk løs en kjuke sjøl! Og dei som bruker å sitte så fast! Sein høst no, og dei er dermed temmelig våte, og løsner lett. Men så lenge lillemann vart glad så er alt vel :-)
Søstern åpner munnen, som for at lillemann skal putte den i munnen hennes. Men der vart det stopp, for lillemann er godt opplært til at sopp i naturen som ikkje kjenner til, skal ikkje i munnen. Dermed så får Søstern ei lekse om at man skal ikkje putte sopp i munnen, kan være giftig! Stolt mor :-) Noe som går inn ørene og blir der i alle fall, barn i 3-4 års alderen er flinke på selektiv hørsel. Søstern prøver på fleire gonger på om ho skal hjelpe han ned, men nei. Klarer sjøl.
Når du kjem til denne gamle låven, da skal du rett til venstre ned marka.Du passerer restene av det ned falne huset. Litt trist sånt også. Hus kjem, hus forsvinn. Der ligger dører, kjøleskap, komfyrrester, skap osv. Som om noen gikk ut døra, og så kollapset huset rett etterpå. Og ja, du skal følge stien du ser der, berre at lillemann og Søstern trakker på frosen snø for det knaser sånn :-DVåt seinhøst og våt sti her. Lillemann forsikrer seg at han velger rett sti, for der går en sti ned til et lite hus rett nedenfor. Han er vant med å gå på tur, og held seg på kanten av stien når den er våt. Noe som har tatt litt tid og terping, men no gjer han det uten at mor må minne han på det.


Den porten der har tusenvis passert. Mange unger som har hatt turer hit, derav lillemann også. Han har også lagt her i telt en vinternatt.


Heilt på egenhand så finner han seg en stubbe med det samme han kjem fram på kanten. Setter seg ned og ser utover bygda. Studerer, og ser på fjella. Lurer på kva som foregår inni hodet hans, kva er det en 4 åring tenker og lurer på når han ser utover sånn og kommenterer fjella. Kva oppfatter han? Hadde vært spennende å vite kva han tenker. Men mor lar han tenke i fred.

Men så er det full action. Han klatrer på den ned falne trerota som han har gjordt før, og er i sitt ess der :-) Mange ganger under med grotter og hemmelige rom.Men så fort det vart fyr på bålet, da var han kjapp! Han berre elsker bål! Kan holde på i en evighet om han får lov. Tenner på pinner, strå og berre koser seg. Heldigvis ikkje en som vil tenne på alt annet også, eller storfyre, men berre kose seg med det bålet. Egentlig ikkje så rart, han er snart oppvokst med bål ute han der ;-)


Mor tar ut Snurre Sprett, og legger han i fanget og tar på selen. Forventer at han vil hoppe avgårde for å utforske etter litt, men nei. Ville berre ha kos. Glemte mor å nevne det? Selvfølgelig er han også med på sånne turer som dette :-)
Kos er viktig også, skal ta seg tid til det på tur <3Men fått litt kos og mor setter han ned, da fyker han avgårde. Mor ser litt engstelig på at han går langt, er åpent her. Men så snur han, og kjem hoppende tilbake. Godt å vite at han held seg i området, da får han være fri.


Mor rigger seg til for pannekaker :-) Er ikkje noe komplisert å steike pannekaker på bålet. Du treng ei flaske med stor tut med pannekakerøre laga heime. Så ei flaske med flytende steikesmør, steikepanne, steikespade, fat, og en boks sukker for å strø oppå. Eller om du liker, ei flaske med sprutesylte av ønska sort.


Mor kikker etter Snurre Sprett, og han har funnet seg til rette i gangane under trerota som lillemann klatrer på. Berre mor får han ut derifra når skal heim att. Kjekt at han koser seg da og finner sine plasser.Dermed så klatrer lillemann og Snurre Sprett rundt rota ilag og kjem ut forskjellige plasser, og leiker faktisk ilag på en måte.

Mor forsøker seg på steiking. Ikkje like vellykka som sist, litt tynn røre. Skulle hatt i meir havregryn, problemet med havregryn i røre, er at er der for masse, revner pannekaka.

Men du, ikkje verste kjøkkenet dette. Slepp oppussing, fargene varierer heile tiden, bra med lys på dagtid osv. Litt lekk tak berre :-P


Lillemann og Snurre Sprett <3 funnet felles interesse i ganger.

Trur denne kaninen har det godt. Får no være fri på tur, har stort bur i hagen, pluss har hundebur på stua og spring fritt der også. Får masse kos og variert kost.

Spisetid for mor og lillemann, Søstern hadde allerede spist heime. Kos å sitte her med lillemann og fingermat :-) Maten gikk fort ned, og mor slapp faktisk minne han på å spise, berre at han måtte spise litt meir. hastverk med å klatre igjen :-)Grei plass dette da å være en søndag :-) Lillemann liker seg her, mor også. Trur må bli fleire bålturer hit i vinter.Det var en viss kanin som var aleine i rota ei god stund mens lillemann spiste, og dermed stakk han en lengre tur. Lillemann henta den inn att. Mor er litt redd for å ikkje finne den i mørket, og har hatt på den blinkende lys igjen.


Kakao og toddy er klar. Mor har tatt med ei lykt og et lys. Det er tross alt første advent idag, og da tennes et lys. Lettere sjokkert lillemann berre ser stille på mor og Søstern når synger:
Nå tenner vi det første lys
aleine må det stå
Vi venter på det lille barn
som i en krybbe lå
Husker litt fra barneskulen :-P Og lillemann var virkelig overraska!

Og på denne måten her så ønsker mor og lillemann alle ei god adventstid, og husk, gavene er ikkje det viktigste, det er faktisk dei som står deg nært <3


Om skapene på kjøkkenet skulle vært vaska ned, så får det heller være. Får meir att for dette her. gardinene er oppe, alle 12, julestjernene er oppe i vinduet, og juledukene er på bordet. Vaske får mor ta inni mellom.En som har det veldig bra i det minste. Klatrer, kryper, koser kaninen, og surrer rundt. Er visstnok en Ninja Turtle i dag, og hopper som en også.Mors lille søte turvenn og koseklump :-) Ser i det minste kor han er med sykkellyset på selen.Salige bål, kor du blafrer og fanger oppmerksomhet, men også gir en slags avslappet ro av å sitte å sjå på. Dansende flammer som gjer mor avslappa.
Heilt greitt dette en søndags ettermiddag. Bål, mat, lillemann som leiker seg, og venter på Søsterns sambo og sønn skal komme en tur.Like barn leker best?? :-D Lillemann og lyset ifra Snurre Sprett.

Mor holdt på å glemme boksen! Lillemann vært for opptatt til å komme på den sjøl også. Litt kos er lov da.

Til slutt kom karene, og det var rett bort til bålet. Lillemann syns det var utrulig kjekt å leike med denne karen, og dei var høgt og lavt på berga (til mors hjerteproblemer). Men kjekt hadde dei det!
Mor hadde ikkje akkurat planlagt at skulle være på tur i så mange timer, men det vart fleire timer dette :-) Heeeeilt greitt! Lillemann nektet å bruke hodelykt eller lommelykt, for han var Ninja Turtle og såg i mørket, hevdet han. Bra trening da, men skule ønske han kunne hatt det på seg og sett seg for.
Vart en utrulig koselig ettermiddag dette her, og lillemann kollapset på sofa heime. Mor er ikkje overrasket. Var kjekt å endelig være på tur med Søstern igjen, og bonus at dei to karene også kom. Og etter det mor skjønner, så la lillemann og Søstern planer seg i mellom, og mor rekner med at ho er inkludert, og det er ute relatert ;-) Er klar for fleire turer ilag vi <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar