tirsdag 17. november 2015

Søndagstur med bål og UTEN regn!!


Regn, og atter regn... sukk... vært lange dager der regn og vind har vært utrulig dominerende. Blitt lite utedager, for blåser jo vekk! Men våknet opp søndagen, og ser ut vinduet. Kva? Regner det ikkje?! Er det mulig? Da skal i alle fall ikkje mor sitte inne! Tipper lillemann ikkje er så vanskelig å be heller. Blitt kun småturer i nærområdet, i hagen og skogen rett ved, i full regnhabitt. Og det minner mor på at ho må skaffe seg bedre regnklær :-P  Så denne dagen her uten regn, den skulle nytes til det fulle. Mor spør lillemann og sambo om en tur til Sessvatnet med trøtraktor og bål? Og mor fekk et enstemmig ja! :-) Dermed så satte mor i sving med å pakke. Glede!


Sambo har siste turdag med mor og lillemann, i moren skal han ut på jobb igjen, og blir borte 4-5 uker. Da ekstra kjekt at han er med på tur :-) Han tar sekken, mens mor......

..............mor har på selen og drar lillemann på trøtraktoren ;-) Og ja, har kaninen Snurre Sprett i bæreveska si.
Veldig fin vei opp til Sessvatnet å både gå, trille og sykle. Ca 1,5km å gå til bålplassen.


Tross for er uti november, så er ikkje snøen lengre ned enn til Stavekollen 637moh og Skopphornet 1226moh der bak er kvitt. Brrr.... mor syns det er heilt greitt snøen er der oppe enda og ikkje her nede.Regnet har laget flotte store søledammer! Lillemann sikter seg inn på alle sammen, og mor må pent dra han i riktig  retning. Tunge bent i munnen no....

Søledammer er berre så stilig! "Kult!" roper lillemann, og sjekker dekkene sine i søledammen.


Sessvatnet ligg blant og stille, og Skopphornet speiler seg. Ikkje ei krusning i vatnet heller pga ender. Dei har nok forlatt kalde Norge og dratt sørover.
Tydelig at det har regnet en masse! Lillemann småhyler og springer over lille brua som snart ikkje kan ta meir vatn. For en fryd! Vatnet som fosser under føttene hans, og om det kjem litt til, så kjem det opp på brua!


Går litt til for å komme til brygga og bålplassen der. Mor ser over til der ho og lillemann lå i telt for ikkje så lenge siden. Ikkje store plassen, men akkurat passelig til et telt og bål. Dessverre en våt plass, men du store kor fint!
Lillemann syns det berre er kjekt at det er masse vatn han, steinene er som små øyer å hoppe på. Mor venter meir på et plask, for steinene er glatte. Men han må jo få lov også.
Lillemann!! Du har ikkje vadere på! Det der går galt på neste steg :-/ Han er så vant med å ha på vadere og kan gå heilt til livet i vatn, at han ikkje tenker seg om. Mor har regnsett til lillemann med fleece inni, perfekt for høstregn, så barnevaderene ligg att.Ved bålplassen så åpner mor bæreveska til Snurre Sprett, og han berre kikker ut. Tenker sikkert "Kor er eg no tru??" Tar seg et løvetannblad til, og tar livet med knusende ro. Han er så vant med å være på tur, at han stresser ikkje.Lillemann kikker inn til kaninen, og får seg en nase-nuss! Gode venner dei to der :-)


Mor kikker seg rundt. Heilt stille her. Ser noen farger borte på veien, folk på tur. Ingen ender, men der er noen få svaner heilt på andre siden av vatnet.
Lillemann springer fram og tilbake på den lille brygga, og koser seg. Han er veldig glad i denne plassen her, er ve en av hans topp 3 favorittplasser. Er noe med vatn, bålplass, ender, den kjente nærturen som han veit er der.
Sambo som tar seg av bålfyringen denne gangen. Mor sørger for lillemann og kaninen, må no ha noe å gjere han også ;-)

Mor trudde at Snurre Sprett ville være ivrig for å hoppe ned og undesøke området, men han ville heller ligge på fanget til mor og kose. Merkelig. Men litt kos er jo lov før mor har på han selen sin og band.

Lillemann ville grille pølse med en eineste gang, men bålet var ikkje akkurat varmt nok enda. Så mor og han tok seg en tur på slenga ilag. Etter litt så var han på slengetur aleine. Litt spennende når du år fart og dingler over vatnet!


Mor hektet kanne på et lite tre, tør ikkje la han springe heilt fritt her. Plutselig så stikker han utpå brygga og tar en svømmetur, eller noen på tur kjem med hunden. han stikker ikkje av, men tryggere å ha han nært når hunder passerer. Trur traff på 3-4 hunder berre denne turen.


Ligger et lavt naust rett ved, og båten er heilt full i vatn. Mor og lillemann leiter etter øsekaret for å øse den. Finner dessverre ingen.
Grille tid! Lillemann er og blir en pølseglad gutt. Mor skjønner ikkje at han ikkje blir lei, for det er jo ikkje få ganger iløpet av et år at han er ved et bål og griller. Men nei, pølse er standard. Arvelig belastet ifra sambo :-PLitt mat må jo Snurre Sprett også få. Og siden ingen ender der lengre, så får han en brødbit, og litt for. Dermed så er det en meget fornøgd kanin.


No koser mor seg <3 Bål, ute, vatn, og med sine. Perfekt søndag!


Barn og vatn, uslåelig kombinasjon! Mor jobber litt med å få han til å forstå at han har støvler, ikkje barnevaderene. Men han plasker i vei, og mor formaner stadig. Berre å gi opp, så får han berre bli våt.Svanene letter på andre siden av vatnet, og alle kikker opp. Så store dei er! Heilt kvite og lang hals. Synde dei ikkje er meir tamme og tør komme nærmere.


Det er mange som går forbi denne dagen, og mange som stopper opp og slår av en liten prat. Treff mange kjente, faktisk halve nabolaget! Og ei dame som mor spesielt hadde god kontakt med på jobb, og syns er knakende kjekk. Dama er no pensjonist og lever livet på tur rundt om kring. Sånn vil mor også ha det som pensjonist! Mange som stopper opp over kaninen også, og noen barn får klappe han. Mange som drar på smilebandet, men mor liker å gjere ting som ho har lyst til sjøl. Noen har hund, mor har kanin :-D
Lillemann får gleden av å slukke bålet i det gjengen skal dra, og fryder seg over en masse røyk! Og røyken blander seg med tåken som kjem sigende.Flott tåke som kjem også, sakte men sikkert dekker den det andre vatnet, og truer med å dekke dette vatnet her også.

Så magisk det er med tåke! Landskapet forvandles til blåtimen, og sløret legger seg over fjell og vatn.


Mor husker som lita at mormor sa det var trollet som kokte grøt, derfor tåke. I så fall så er det en diger dose grøt dette trollet her skal koke seg.Lillemann syns også at tåka er flott å sjå på. Han hopper på traktoren og henger på mor. Praktisk å ha mor som dra-motor! Sambo står att og prater med to hyggelige jegere, så berre rusler rolig og får nyte blåtimen og tåka.


                                      Magi....... <3Tåke er virkelig flott, ikkje sant? :-D Noe helt eget over dette her, og du blir berre stående å kikke og nyte.
Tåka dekker som ei stripe gjennom skogen mens går heim att, endrer liksom landskapet heilt. En fin dag med ei fin avslutning :-)Lillemann er fornøgd der han suser nedover på traktoren sin, mor også. Det gjor seg virkelig å endelig komme seg litt lengre ut etter så lang periode med regn og vind. Får håpe at vinteren kan by på flere sånne dager som dette :-)

Kart over kor du finner veien til Sessvatnet, ifra Høgtun siden ;-)


2 kommentarer:

 1. Det så ut som en kjempefin tur med mange flotte visuelle inntrykk.
  Å ikke hoppe i søledammer når man er en liten bajas er ikke noe alternativ. Hopp i vei, du lillemann!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tur til Sessvatnet slår aldri feil Maria :-) En innrtier av tur året rundt. Søledammer, joda han har fått hoppet en heil masse, men når vatnet kryper over støvlene, da er mor framme med peikefingern :-P neste tur så må vel barnevaderene på :-D

   Slett