onsdag 18. november 2015

Ute-frokost før jobb og barnehage


Mor og lillemann bruker å sykle til barnehage og jobb, altså lillemann sitter i sykkelvogna, og mor sykler. Av og til så roper lillemann bak i sykkelvogna, og da må mor stoppe for å høre kva han sier. "Husker du at spiste mat her? " sier han og peker mote haugen. "Og så spiste vi der oppe også!" og peker opp i skogen. Jo, mor husker det godt ho, koselige morgner :-) Første gang i gapahukteltet og regn, andre gang på teppe i morgensola. "Eg vil spise frokost her no." kjem det ifra lillemann og smiler. Mor måtte forklare at har ikkje med noe å sitte på, ikkje frokost til mor og ho har allerede spist. Lillemann skjønte den, "I morgen." nikker lillemann. Mor lovte dagen etter om været var ok. Været var absolutt ikkje ok dei 4 dagene etterpå. Men så kom det fine meldinger for en morgen! Lovte lillemann at dagen etter, da frokost ute. Så kom frosten. Jippi... og mor sleit som berre det med å skifte til piggdekk på sykkelen (takk og pris for hjelpsomme tenåringsbarn).
Men sykkelen vart klar, etter 3 timer, 2 hull i slangen, og frustrasjon, og ja noen gloser som ikkje står i den fine norske ordboka. Dagen etter blir det frokost ute! Alt man gjer for å holde et løfte...


Mor rekker knapt å stoppe sykkelen i grøfta ved haugen før lillemann åpner opp, og er på vei ut av sykkelvogna. Gjett om det er en som er klar for frokost ute! Mor er ikkje like klar, 4 timers søvn etter lillemann har hostet store deler av natten. Men han ser ut til å ha glemt den korte natten.

Mor tar av seg hjelm og refleksvest, mens lillemann sjekker lyset og refleksene mor har bak på sykkelvogna. Gjelder å bli sett i mørkret, og spesielt her som kun er en smal vei, og ingen gangfelt og knapt med gatelys.
Tok litt kludring med å få opp teltet denne dagen, tydelig at mor er litt i ubalanse denne dagen :-P Men når det først var oppe, så var det en fornøgd lillemann som laget til alle lysene.


En som er glad i å sette på lys og bestemme kor dei skal stå :-)Lillemann, trur du at det er plass til maten din no med lyset oppå? Nå nei du, får finne ny plass til lyset.

Forskjellige små påleggsporsjoner gir meir valg mulighet på tur, og han plukker seg ut 2 forskjellige. Små bokser med leverpostei til små fingrer :-)


Så enkelt kan mat ute gjeres. Samme som til frokost heime, men smaker så masse bedre ute! Og små pakker med pålegg er jo så søte også.


Mor dumper ned ved siden av lillemann med skiva i handa. Alt gikk på tverke kvelden før, og forsov seg denne dagen, sykkelvognfeste var skjevt, kludret med teltet, og alt for lite søvn. Mor har avtalt på jobb at blir nok litt for sein denne morgenen her, og ser på lillemann. "Veit du vennen, " sier mor til lillemann, "ingenting har gått rett idag, men veit du, mor gir blaffen!" :-D Lillemann ser på mor, åpner teppet han sitter og koser seg i, og tilbyr mor en sitteplass. "Sitte ilag med meg du, og så gir vi baffen!" kjem det veslevoksent. Mor syns det forslaget veldig bra ut :-)

Tar til og med tid til å leike skumle spøkelser med lyktene! Ingen spøkelse tør å komme å tulle i dette teltet her!
Resten av frokosten går i fred og ro, litt tulling. Verdt å komme litt for seint på jobb denne dagen, dette er tid som senker blodtrykket :-)Lyset kjem fort no på denne tiden av morgenen, og det er veldig behagelig å sitte her og sjå dagen gryr.
Banan! Dessert, fornuftig dessert. Rakk ikkje koke noe egg siden mor forsov seg, men banan vart veldig godt mottatt. Lillemann lager et vindu, og kikker på mor.Sløvetid.... han koser i teppet, mens mor pakker sammen. Trur dette er en behagelig dag for en liten.
En som ikkje hadde lyst ut av teppet, var kaldt hevdet han. Er på tide med tykkere lue, ny dress siden han har vokst, og votter. Er ikkje akkurat varmt ute heller, regnet igår kveld og det har frosset til isbane på veien. Får no testet piggdekkene på sykkelen. Kva du ser på lillemann? "Sjå," peker han "himmelen er blå og rosa!"


Mor retter seg opp ifra pakkingen av teltet. Jo sannelig! Rosa og blå morgen himmel. Det kjem til å bli en flott dag.

Mor tar tak i lillemann, og bærer han tilbake til sykkelen i teppet. Lillemann smiler bredt i fanget til mor, og har det absolutt bra på alle måter. Er ikkje så langt å gå, berre fra veien og opp på haugen. Treng ikkje så langt, under et tre, bak en haug, eller på andre siden av autovernet. Skal ikkje lange stykket til før barn er fornøgde.


Og han her, han er veldig fornøgd! Godt og varmet, og fått ønsket sitt oppfylt med frokost på haugen.

"Klar lillemann?" spør mor. "Klar!" roper han ifra sykkelvogna, og så synger han resten av veien til barnehagen :-)
Frokost ute er egentlig ikkje noe hokus pokus. Er nok å dra litt tidligere og ta med maten. Om så et teppe å sitte på, et godt underlag, eller et kjapt popp opp telt. Det er det å gjere noe annet enn vanlige rutinene, ekstra kosen som gir gleden. Har du forsøkt å ta frokosten ute? Om ikkje, stopp bilen en plass på den vanlige veien om mulig, eller sykkelen, sett dokke ned en egnet plass, om så berre for å sjå bilene stresse forbi mens spiser frokost ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar