lørdag 5. desember 2015

Bryllup på Hovdeåsen 369moh, Søstern og Svoger


Hovdeåsen er en kjær topp for mange, for familien til mor er intet unntak. Turen dit er av lillemann sin topp 3 også, og han er veldig glad i den turen med lita hytte på toppen. Men så har det seg sånn at Søstern og Svoger skulle gifte seg, i all stillhet. Vurderte enkelt på et kontor, eller ute. Etter litt fram og tilbake, så var valget mellom to plasser for å bli vigd ute, Sunndalen og Hovdeåsen. Da var valget lett, Hovdeåsen har ho er godt forhold til, er tross alt vokst opp ved foten av fjellet. Snakk om så lite som mulig også, kun med barna sine, foreldre, og søsken. Mor går under kategorien søsken og medsammensvoren, så mor fekk være med :-) Planen var enkel også, gifte seg i turklær, ikkje noe tilbehør, bære opp ved for bål, og fakkelbokser. Får no sjå på den Søstern..... ;-)

Det kommende ekteparet hadde tidligere på dagen båret opp fakkelboksene og ved, og mor skulle gjennomføre sine planer. Sluttet tidligere på jobb, og dro på shopping. Inn til blomsterhandler og bestilte en brudebukett. Når den skulle være ferdig, undret damen bak disken. "Helst fort," svarer mor "dei skal gifte seg klokka 16 idag." Dama kikket forundret på mor, trur det er første gang noen har bestilt brudebukett samme dagen. Enkel med røde roser og granbar. Ikkje om Søstern skal få tru at ho skal slippe så lett unna ;-) Lastet med brudebukett, stor flaske alkoholfri champagne, glass og et heilt plastnett med diverse julekuler. Her skal veien opp til Hovdeåsen pyntes!

Kven skulle tru dette er 4 desember? Ikkje mor, men sånn er det jo berre. Lykka er jo at det er oppholdsvær, og mor krysser fingrene for at det skal holde. Meldt sterk vind, med nedbør, igjen.Flotte med Hovdeåsen er jo utsikta. Inn til venstre er Hjørundfjorden, fantastisk fjord som no til og med Hurtigruta går inn.

Så har du Sula, Ålesund og Emblem der borte. Havet ser du bak der. Men ser du? Det er noen glimt av sol på fjella der bak! Oi oi oi! Er klar over det, mor har berre litt manko på sollys.

Håper folk som skal opp for bryllupet har gode sko, er is i stien og steinhard snø.
Hovdeåsen, vakre utsikta du gir <3 om du skal gifte deg ute, så er absolutt dette et ypperlig valg av dei 2. Stå her og få dette som sal, kan du da be om meir?
Mor gjemmer unna sekken med champagneflaska og glassene. Setter nettet med brudebuketten fint under, er godt innpakka i mors fleecejakke og et teppe. Rosene må ikkje fryse. Håpe berre ikkje brudeparet snoker her borte når dei går opp att.Den hytta veit lite om kva som sal skje snart :-) Om noen få timer står det et par der borte, og en prest. Spennende!! :-DMor syns at Hovdeåsen har vært en såpass del av denne familien, at at Søstern og Svoger gifter seg her, er heilt naturlig. Lurer på kor mange ganger i mors liv har ho stått her og speidet utover?
Mor har 30 minutter på seg før Søstern skal gå opp. Dermed er posene med diverse julekuler og engler i rødt og gull klare. Har du prøvd å pynte 1km med brudesti før? Ikkje mor. Så her er det all mors juletrepynt som skal fint spres utover, og forhåpentligvis gi paret et smil om munnen :-)Trall ala la la! Ei kule her, ei kule der.

Og litt meir der. Tur ikkje einebuskene her har vært pyntet noe særlig før.


Litt engler skader vel ikkje? Nei, trur ikkje det, og sprer litt englestøv også :-)

Stakkars stamme, ingenting grønt på deg. Her, stas deg opp med ei rød julekule, så føler du deg bedre. Bedre no?
Så var det å suse rett til barnehagen, heim og skifte på lillemann, ta med Syste og Snurre Sprett, og rett tilbake til Hovdeåsen igjen. Syste bærer Snurre Sprett, og lillemann syns det er kjekt at Syste blir med.


Vart dessverre ikkje mange meterne at han gikk sjøl, sier han er sliten av å være på julebord. Er nok han som ser det lettvinte i bæremeisa, og savner den litt. Med flaggene til topps, så er det rett opp, klar for en lykkelig ettermiddag :-) Humøret på gjengen er i alle fall veldig høgt!
Mormor og Syste i fint driv oppover.


En som syns at julekulene er spennende, lillemann! Skal ta på nesten alle, og speider etter dei. Mor har fått hørt at jentene til MissM fekk fart på seg, og glemte å tenke på sliten når hadde kuler å leite etter ;-)Det fine været er dessverre over, her kjem det meldte dårlige været. Krysser fingrene for at dei får ok vær under vielsen.2 blide på vei opp Hovdeåsen :-) gleder seg veldig til det som skal skje på toppen. Mor bar lillemann opp til "flata" ved store berget, og derifra ville han gå sjøl. Finne snø! Men først må han berre opp på berget.Han veit at det ikkje er så langt att, og mor forteller om bryllupet. Han skjønner ikkje heilt kva som skal foregå, annet enn at det er spesielt.


Hytta! Er en del her allerede.
Har allerede tent opp bålet, og held på med fakkelboksene. Skal ha et lysende kors på bakken, og resten på plassen.
Korset som lyser opp mot himmelen. Kirke med ubegrensa tak og panorama utsikt over Moder Natur. Kan det bli bedre?


Gutta koser seg med å sage ved til bålet, husker kvarandre fra Kambane og bål der.


Bål, levende, varmende og hører på en måte til utelivet. Hovdeåsen var en gang en viktig veteplass, så at signalet skal lyse på en sånn viktig dag, syns mor berre er rett og rimelig :-)


Snurre Sprett er med, sjølvsagt. Pyntet med samme sløyfe som den gjemte brudebuketten, og lys.
Begynner å bli samla alle no, spent gjeng som venter på at presten skal holde seremonien . Godt kledde dei aller fleste, vært ute en Nordvestlandsk dag før.Lillemann i sitt ess, ute med bål :-) Skjønner ikkje heilt kva det er som foregår, men han har aldri vært oppå her med så masse folk på en gang.Mor har vært uti buskene og henta buketten og satt klar champagnen. Mor håper berre at Søstern blir glad for villmarks buketten, men trur det går greitt. Ho aner ikkje om noe, heldigvis.

Veldig greitt at gutta har kvarandre, dei kryper under steiner, finner seg hus, og er opptatt.

Presten stiller seg opp, og mor sniker seg til Søstern og gir henne brudebuketten, lillemann turde ikkje. Var ei som vart både overraska og glad! Heldigvis. Og da som utebrudepar, begynner vielsen. Med en bekjent på saksofon, så var seremonien i gang. Presten snakker flott om det å kle seg, som turfolk, kle seg rett, kle seg for livet. Og som han sjøl sier, kan ikkje få bedre kirke enn dette, fritt til alt og verden, den frie naturen og den største salen du kan få.


Mest sporty prest du kan finne, og en full i humor og innlevelse. Perfekt for utebryllup (ellers også). Stiller i turdrakt, med prestebandet. Hodelykt for å lese, og er faktisk engasjerende i sin tale, som gikk rett heim. 2 tomler opp for Sykkylvens prest! :-D
Erklært for mann og kone og er dermed nygifte!! :-D <3 <3 Saksofonen avslutter det heile med en bryllupsmarsj, og alt er komplett. Mor får forloveren til å sprette korka, og servere brudeparet. Mor finner fram beger og skjenker resten. Tenk, no er Søstern frue, og Svoger ektemann! Jippi!! :-D


Alkoholfri champagne og brudebuketten. Røde roser, granbar og røde "bær", en ekte friluftsbukett :-) Så vart det en skål for brudeparet fra alle som var der. Også presten måtte få seg et glass og skåle.


Presenterer herved Herr og Fru, med friskus presten. Hipp hipp hurra!!!Gutta syns det var litt stas med bryllupet, og tross været tar seg opp i negativ forstand, så er dei like glade og hopper rundt. Det er god stemning på Hovdeåsen, en stemning du nesten kan ta og føle på. Folk er glade på brudeparets vegne, gratulerer og alle glade for å være med å dele dagen. Trur nok gutta kjenner følelsen dei og, for dei merker det på folk at det er noe spesielt dei har vært med på.Så fort presten forlot toppen, så kom været virkelig også. Berre å pakke sammen, dra luene ekstra langt ned, trosse regn og vind, og komme seg ned. Meir i le på vei ned, og finner tid til å leike litt også. Og det er samarbeid om å plukke julekuler på vei ned, så slipper mor opp for 3. gong.Mormor i ivrig pynt plukking :-) Vart en del å plukke opp att, og finner du ei kule, engel eller ei stjerne, så vet du korfor den den havnet der :-D

Koselig å gå i langt tog ned att. Flaggene fremdeles til topps, det vart jo en fantastisk vielse og begge sa JA! Tross vær og forhold, så er det en gjeng med utrulig godt humør :-DBryllup er slitsomt for en liten, nytt og spennende, annerledes, og han har jo vært på julebord i barnehagen også. Første gong på lenge han faktisk sover i bæremeisa, kanskje siste også? Har vært en fantastisk dag, mor har fått seg en ekte svoger, kan no kalle Søstern for frue, og alle hjerter gleder seg som det heter. Hovdeåsen har fått seg en ny erfaring, nye minner, og en utrulig opplevelse, bryllup! No betyr den enda meir for heile familien.
Har vært en kjempe flott opplevelse, så tusen takk til fru Søstern og ektemann Svoger for at mor, lillemann, Snurre Sprett og Syste fekk være med å dele den store dagen ilag med dokke. Har vært utrulig kjekt å være ilag med dokke, glad for å ha dokke i livet sitt.

 Måtte all hell og lykke følge dokke, og at framtiden blir fylt av glede og kjærlighet <3 Hipp hipp hurra!!!4 kommentarer:

 1. Du så utrolig fin opplevelse:)) gratulerer til din søster:)) og god advent i stugu:))

  SvarSlett
  Svar
  1. En heilt unik opplevelse Jill, er så glad for eg fekk være med på den <3
   God advent uti øya også :-)

   Slett