tirsdag 15. desember 2015

Snø kos og leik på Fjellsetra


Mormor har bursdag! Hipp hurra!! :-D Så korleis vil ho feire dagen tru? Mor snakket med mormor, og planen vart å møtes på Fjellsetra, lage bål og ta middagen ute i snøen. Mor syns at det er en super ide! Ikkje akkurat snø her i lavlandet, men oppe ved skitrekket så er der masse snø. Lillemann syns også det er en veldig god ide, masse snø må være heilt supert! Dermed så vart det bursdag i snøen på en gjeng på 6 stykker, og ikkje minst, masse barnslig leik! :-D :-D

Lillemann sitt klar på snowraceren sin, mens FrøkenH skal dra. Mor og mormor kjem etter. Planen er enkel denne kvelden, finne den kosligste plassen blant snø og trær, dumpe rett ned og faktisk berre eksistere :-)

Lillemann er kjempe fornøgd, for så masse snø er det ikkje heime! Han vil hoppe masse! Og så fint med all snøen på trea, riktig vinteridyll.Bursdags dama mormor har med ved, og setter straks i gang med å fyre opp. Mor og FrøkenH graver sitteplasser. Alt rumpeakebrett kan brukes til.Trur lillemann kjem til å bli ganske så full i snø, for han kryper rundt og er bulldoser.

Trur det er en som fekk virkelig snø glede, for det er en som kryper både over og under det som mulig er.

Så fort mormor fekk fyr på bålet, var mor frampå og hadde på kjelen. Godt og varmt å drikke på en kald kveld <34 stykker som har det ganske så bra her, venter på dei 2 siste som skal komme.Bålet må brenne litt ned før mormor kan ha på formen med kyllingklubber og poteter i folie. Dermed så drar mor fram ventepølser ;-)


Mmmmmmm! Lillemann forsyner seg rett ifra pakken, kald. Den mor grilla var ikkje kald nok.

FrøkenH ville også ha ei, og mor sluker siste biten av si. Forrett kaller mor det :-P
Kjeks, tomatsuppe og toddy. Ikkje verste på en tirsdags kveld.
Hovedretten, kyllingklubber! Mormor berre deiser heile grei på bålet, som no er passelig flatt. Praktisk med mat som ligger i folieform fra før av :-)
Dei 2 andre har også komt. Ikkje akkurat vanlig bursdagsfeiring dette når man har siste året før fyller 60, men det er sånn mormor er. Trur nok det er dette som både mor og Søstern har arvet etter mormor, uteglede! Men utrulig koselig da.Kokte poteter i folie og kylling. Enkelt, men absolutt utmerket!


Søstern ved bålet og passer middag.
Forett, pølse og tomatsuppe. Hovdrett, kyllingklubber og poteter. Dessert, marsmallows, sjokolde og kakemenn. Klage på menyen? Ikkje denne gjengen her! :-D

Lillemann vart sittende still litt for lenge, og begynte å bli kald. Søstern og han stikker da i løypa mor lagde, for å få litt bevegelse. Lillemann berre elsker å leike med tanta si <3Mor hadde med seg ute arbeidslampa si og hang den opp i treet. Praktisk! Og den lille plassen er akkurat passe belyst. Berre å lade den opp att når kjem heim, til neste utetur.Så begynner lillemann å gå fremst, og Søstern etter. Han styrer kor gå, og gjentar som et mantra "Her, her, her, her..." mens dei går.


Så henger FrøkenH seg på toget! Begynner å utarte seg dette her ?
Kakedama får heller stå og ta seg et varmt toddybad (mor litt misunnelig på den  varmen der), for mor må sjekke ut kva gjengen driver med.
Mormor har også hengt seg på! Og når lillemann er fremst og tog, så må alle vognene berre følge etter, også krype under små tunneler :-P
Bursdags dama måtte også pent krype!! :-D :-D
Mor kunne ikkje annet enn å le der ho er siste vogna på toget! Heile gjengen er vogner på toget til lillemann! Fører til både latter, kryping, veisperrer og gøy! Kven skulle tru at dette faktisk er et bursdags selskap til mormor? Velkommen til den lekne familien ;-)Vil du være med på morroa, så er det berre å henge på! Til slutt så var det en sliten lillemann som trengte drikke påfyll, for det tar på å være tog for alle sammen så lenge.Dei nygifte <3 romantiske forhold med snø tunge trær i skogen, måne, bål og leik.Lillemann berre kikker på dei to der, og leiker videre.Han har al for masse å utforske enn å henge seg opp i kva dei styrer med.Mor benytter sjansen til å få pakket sammen i tilfelle lillemann blir full i snø og må heim att. Så har ho tid til fri leik ho også ;-)


Dermed så forsvinner mor tilbake i skogen, og mormor begynner å pakke sitt. Koselig plass, ikkje sant?
Mor og Søstern finner mange koselige plasser under snøtunge greiner. Kva ho gjer på no? Mor tør ikkje spørre.... men hadde vært artig å rista i den greina der no :-P


Men om du ikkje skjønner galskapen, join den! Og faktisk, veldig behagelig å ligge der. Ender med å fantasere om sovepose under der. Så lenge ikkje smelter da, eller vind. Kan da bli en meget kald opplevelse, men tenk for et syn å sove til, og så våkne opp til da.


Ikkje så veldig seirøse dei to søstrene her når det gjelder snø og leik...

Og mor og Søstern kan leike seg like godt som små barn! Og latter er den beste forn for trim!Har det ikkje meir morro enn det man lager sjøl heller :-DFrøkenH kjem også svinsende inn i skogen, lurer vel på kva som foregår her.

Lillemann syns det er kjempe stas med Søstern som kryper under trær som han, tross ho er en del større. Blir noen hyl på han når ho dukker uventet opp :-)


Litt vel snøtunge trær til å klatre særlig høgt i, men lavt hengende fungerer også fint for mor.


Rulling ned grøftekanter fungerer også fint med snø, og kven ruller lengst? Mor tipper lillemann.

"Mor, sjå da! Eg skal trille langt!" og så snurrer han fort rundt ned, full i snø. Neste innkjøp, ny heildress til lillemann. Han der er høgt og lavt, og snø kjem inn alle veier frykter mor. Men han er like tørr og varm.


Ja da, er barnslige, men det bryter ut full snøballkrig! Skyldige? Nå, ja, trur det var mor som kastet den første, men det snakker vi ikkje så høgt om :-P
2 timer med bål, leik, snøballkrig, mat osv og lillemann begynner å bli ganske så rød i kinna. Trur han har brukt opp alt av siste energien også, og mor ser snøen i ansiktet smelter! Det er en lattermild gjeng som vender nasen tilbake til bilene i -3 grader. Men måtte berre ut og nyte snøen før pluss gradene kjem no. Og alltid like kjekt å være ilag sånn som dette. Mormor er et år eldre, men en ting skal ho ha, like barnslig som resten av gjengen! :-D
Gratulere så masse med dagen mormor, du er absolutt gull verdt <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar