torsdag 3. desember 2015

Tidsklemme-kveldsmat ute i en fei!


Tidsklemme, et ord mange virkelig føler nesten daglig. Alt rundt deg hyler om kjøre hit, hente der, ordne der, være med på det der, og du har kun gitt tid til rådighet før døgnet er over. Helst skal du  trene, spise rett, ta 5 minutter med knipeøvelser, gå eller bevege deg 30 minutter, og alt annet sånn som eksperter hevder du har tid til å gjere, "tar kun 5-10 min, alle har tid til det." Er ganske så sikker på at hadde man gjordt dei få minuttene alle ekspertene sier man har tid til, så må døgnet forlenges med 12 timer til. Mor kjenne tidspresset sjøl, og føler ikkje rekker over det som burde rekke over heller. Første prioritet, kjøre ungene til det dei skal på, så gjere det som gjeres skal i huset. Så kjem det med å faktisk være ute, frisk luft, være på tur. Om den klesvasken kan stå til dagen etter eller mot slutten av kvelden, så får den gjere det. Må man vaske til helga? Nei, det er jo i helga man roter mest. Derfor blir vasking og støvsuging tatt etter behov, eller når helga er mot slutten. Lillemann elsker å være ute, det er ingen hemmelighet, mor også. Så når lillemann kjem med at han vil på tur, så prøver mor å få det til. Han ville spise ute med mat på bål. Sjøl om desember, så er det null snø, regner, og blåser. Mor tenker fort, ikkje bål, kor er det i le no? Mor tenker kortreist, for masse av gleden er berre det å faktisk spise maten ute, ikkje inne heime. Elva! Der har mor og lillemann endt opp før pga vind, og der går bra no. Pakker sammen telt, underlag, ønsket mat, drikke, hodelykter, og så er det ut.
Mor klarte å få presset inn kveldsmat tur i tidsklemma, men det var marginalt også. Etter jobb er det å hente lillemann i barnehagen, denne dagen også levere Bror på jobb, handle, før heim og lage middag. Og ja, klarte å miste eine vindusviskeren midt i rundkjøringa også. berre sånn poff var den av og lå i veibana. Etter stoppet og gikk for å redde den, var 2 meter unna, så kom det en bil og kjørte over den. Flott det i regnbygene. Så var det å pakke til kveldsmat, hive alt i bilen og kle på lillemann. Så hente kamerat av Bror til trening, plukke opp Bror på jobb, for kjøre til trening der Syste ventet for å bli tatt med heim. Levere ho heime, for så dra ut på tur. Tidsklemme? Neida :-P Men no er mor og lillemann klare, endelig! Lillemann sjekker ut sin nye han fekk til bursdagen sin.


Elva er stor og bråker masse! Lillemann husker sist var her for mat, og husker at han da drakk av elva. Både mor og lillemann var enige at denne dagen skulle man ikkje drikke av den.


Elva renner i en smal dal ned i en dump, og der låg det att et tynt flekkvis lag med snø! Knasende kjekk lyd :-D så gikk der og knaset store biter.

Stopp på den lille veien. Mor ser der er sti på andre siden, og legger en slagplan ilag med lillemann. Skal prøve å komme over tru? Lillemann syns det, er eventyr jo! Og dermed hadde mor sekk på ryggen, underlag og gapahukteltet i eine handa, og lillemann hengende som en sekk i den andre. Og med et hopp, er dei over.


No viste det seg at stoppet fort her også, og no var det elv på begge sider av stien. Er på en slags øy tru? Lillemann trur det, og leiker seg i den lille elva mens mor setter opp gapahukteltet.
Fram med ønsket kveldsmat, havregrynsgraut med kanel og sukker! Mor har kokt opp målt mengde vatn etter pakken, tatt med skål og skei, og en liten boks med ferdigblandet kanel og sukker. Vips, så har du kveldsmat. Kjapt og enkelt.
Mor hadde med diverse lykter også, og lyslenker. Lillemann syns lyslenka med snømanner på er finest, og leiker seg. vart riktig koselig dette til slutt, enkelt også.Er jo snart jul, så snømennene får kose seg litt ute også.


Har tatt med 2 bøker også, og lillemann legger alt til sånn som han vil ha det, og viser mor. Koselig? spør han mor og smiler :-) Tidsklemme, gå og legg deg, no er det kosetid. Pustetid for mor og lillemann.4 minutter tok det fra begynte å lage til,  til den er klar for å spises.

Lillemann surrer lyslenken rundt seg, og gjemmer boksen med bryteren på. Skal liksom trylle av og på lyset. Magi er jo så gøy!Lillemann spiser maten, mens mor prøver etter beste evne å lese opp ned. Bra mor har lest den før og veit kva som står der....
Fornøgd gut, og det er dette som gjer at du faktisk setter litt ekstra til og klemmer inn sånn tid. Og det er verdt det!Koselig da å sitte og lese i lyset ifra hodelykta.
Ikkje no mor, er opptatt! Mor forsøker å få med lillemann heim. Han syns at det er varmt og godt i koseteppet, har bøker og er mett, og har ingen hast med å komme heim. Beklager lillemann, men leggetiden din var for 15 minutter siden.Han oppdaget at han faktisk var sliten i det han gikk ut av teltet så mor fekk pakket det sammen. Har berre ikkje hatt tid til å kjenne etter. Praten gikk uten stopp heile korte veien til bilen. Over elva også, hengende på mor. Om så dette kun var en kort gåtur, var ute i 1 time, så var det en fornøgd gut som dro heim, og sloknet som et lys i senga Må ikkje alltid dra langt og lenge for å være på tur, dette her er ofte nok det. Tenk om mor hadde kuttet ut alle inneklemte småturene? Da hadde det blitt lite tur. Mange tenker for avansert, tenk heller lett og kjapt, om så under treet i hagen. Det er ofte småturene som gjer at ungene orker dei lengre turene. Og dei små turene skaper et avbrekk i kvardagen, litt kvardagslykke. Mor hadde aldri kunne tenkt seg  vært dei foruten <3
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar