mandag 28. desember 2015

Vakker dag på tur til Vassetra 480moh


Finværet fortsetter dagen etter, snakk om luksus! Snøen er her enda, dobbelt luksus :-D Og som vanlig på morgen og formiddag, så sover tenåringene enda. Så mor, lillemann og sambo tar seg en tur denne dagen også. Er meldt mildvær mot nyttårsaften, så da forsvinner nok snøen, så berre nyte mens man kan. Siden skal kjøre Syste til jobb seinere, så ingen langtur eller skitur. Vassetra er fint! Og ikkje minst, sambo har ikkje vært der før, mor jobber med å dra han med på plasser han ikkje har vært enda. Pakker sekk, bæremeis, mat til lunsj og Snurre Sprett.
Starter ifra Hjellane og over brua med bommen. Parkeringsplassen var full av biler, så tydelig at det er mange ute og nyte finværet.

Lillemann var ikkje heilt blid i starten, han registrerte at kjørte forbi veien til Kambane, og han ville plutselig dit. Og så ville han på ski likevel og ville ha pulk. Han vart hengende i bæremeisa og småprata med mor.
Sambo gikk først, og mor kjem på at han faktisk bærer Snurre Sprett, alltid mor som har han. Uvant situasjon, og lillemann peiker på bæreveska, Snurre Sprett!Men når kom til noen frosne søledammer, da ville lillemann ned for å trakke på dei.Litt varierende framdrift på lillemann, litt is her, litt is der, en stokk her, en pinne der, tegne litt til.
Lillemann er på skuldrene til sambo, og går så forbi et stort tre. "Sjå," roper han, "et stort klatretre! Det er et blekkspruttre også." Det er vel en grei beskrivelse vel?Men et lite problem, det er full stopp i framdriften! Kvifor? Jo, kjøretøyet har mistet sikten :-D Lillemann, du må ta vekk hendene dine så sambo ser kor han går.

Etter litt var han nede igjen. Meir is! Ned i grøfta med lillemann, måtte han være forsiktig der han aker på baken.

Enda større akeplass! :-D Mor guider lillemann kor han skal klatre opp for å komme på rett plass, så står mor nede og passer på for steiner. Blir bra fart! :-)Opp att på skuldrene fo siste biten opp til pausebenken. Mor setter Snurre Sprett på benken, og der foregår en eller annen form for samtale der.Ikkje verst til utsikt herifra heller :-) Ser faktisk heim att også! Så har du Sykkylvsfjorden til venstre, og Storfjorden til høgre, fjelmassivet midt i bildet er Skopphornet 1226moh.Lillemann er i snø leik han, skal lage kake av et slag blir mor forklart. Mor rekner med at ho får smake.


Lillemann springer avgårde, han skal sjekke ut isen i grøfta, og skli lit på den. En isdans, forklarer han, og han og mor snakker om Bambi og Trampe på tegnefilmen som var i jula.


Treffer på en hel masse folk på tur idag, og en passerer gjengen fleire ganger også, for han også treff på kjentfolk :-) Veksler på å bære lillemann, så no mor sin tur. Blir vondt for nakken til sambo for lillemann bøyer seg framover. Så no skal mor ta resten. Glad gutt faktisk som står i bæremeisa og roper. Han traff på ei ifra barnehagen som jobber der, og syns det var litt kjekt :-)

Flott lys på fjellene når det er snø, og så masse meir lyst det blir ute når snøen endelig kom. Hjelper på en heil masse i mørketiden.
Kjekt å gå tur når forholdene er som dette :-)
Sambo har aldri vært her oppe, og der borte er det første vatnet, Litlevatnet 474moh. Lite vatn, men søtt nok der det ligger mellom små hauger.

Gå sjøl no lillemann? Ikkje det? Han liker seg der baki, og vil være der litt til.
Der borte ligger Vassetra, og toppen bak er Sandvikhornet 876moh. Har vært på den toppen noen ganger med lillemann. Men ikkje idag, idag er det berre hit. Videre til toppen er det 3,4km til.Noe lillemann husker ifra Vassetra, er trollet på den første hytta. Måtte nesten bort for å berre sjå trollet, for å forsikre seg at han husker rett.
Går forbi alle hyttene, og går bak til utsikten. Du får full utsikt utover Storfjorden her oppe ifra. Tenk så mange som berre går til hyttene og skriv seg inn i boka, og berre snur ned att. Dei går jo glipp av det fineste med heile turen :-P Vassetra og Sætrevatnet 462moh til venstre.

Storfjorden går videre innover, og passerer Sjøholt og går til Stranda og Geiranger.


Dette er ei utsikt mor aldri blir lei av denne utsikten her <3 ser faktisk heilt ut til Godøya i det fjerne!

Mor. lillemann og Snurre Sprett, en kikk på utsikten, så berre snu og finne en plass med ly for å lage mat og drikke. Akkurat her er det litt vel kald vind.


Gikk forbi alle hyttene igjen, finne ly og en plass litt i fred. Fann en plass ved et stort tre, og vips så forsvant lillemann så fort mor slapp han ut av bæremeisa :-)Mor skal sleppe løs Snurre Sprett også, så han får litt uteliv og spise litt lyng. Berre få på den selen og bandet først.Mor fester han i bæremeisa, så kan han hoppe litt rundt sjøl. Her er ofte folk som går tur med hundene sine, og dei er ikkje i band. Så med band på kaninen har mor bedre kontroll om en hund skulle komme for nært. Advarer berre, stakkars hund om den kjem for nært Snurre Sprett altså!
Sambo fyrer opp brenneren, gjere klar for litt lunsj. Lillemann er litt kald sier han, og brenneren gir ifra seg masse varme. Dessuten så er lillemann alltid nært der det er flammer :-P

Snurre Sprett kikker langt etter en hund som kom litt nært.Testing, testing... sambo kjøpt seg brenner på netthandelen. Ser ut ti å fungere fint den.
1 egg på kvar, og lillemann hjelper til. Knuse eggeplommene er viktig syns han, og røre litt.Stekt egg på brødskive, og Rett i koppen suppe. Mor har meksikansk tomatsuppe med mozzarella, faktisk veldig god.Lillemann er i alle fall fornøgd, det er det viktigste. Litt kaldt når sitter stille, så mor putter ned i skoen til lillemann slike små varme element. Fungerer supert på turer der sitter stille, og ingenting e verre på tur enn barn som fryser.


Mor har med en overraskelse til lillemann :-) Samme sjokoladenisse som lillemann pakket inn til julenissen.

Lillemann gikk, rettere sagt sprang på heimveien. Men som advart, når han springer sånn, så blir han fort sliten. Dermed så ba han om å få sitte på sambo sine skuldrer til slutt. Og med Sunnmørslapene i sikte, som om man vandrer på verdens tak, sitter lillemann på skuldrene og skuer ut på verden.
"Bær meg på dine skuldre, og vis meg verden"

Og herifra er verden absolutt flott å sjå til <3 mor berre elsker fjella her ho bor, stolt av å bo her i Sykkylven i dette flotte landskapet!


Etter litt så gikk, delvis sprang lillemann sjøl ned att til bilen. Det er jo tross alt så masse lettere nedover enn oppover :-P Det skumrer no ute, og himmelen får fine kveldsfarger. Og med en liten hoppende, ropende, akende, snøkastende på vei heim, går turen raskt tilbake til bilen. Vart noen timer ute denne dagen også, og mor kunne ikkje tenkt seg en bedre måte å tilbringe romjula på <3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar