lørdag 2. januar 2016

2016 og årets første tur. Fisketur og bålmiddag i Søvika.


Det er et nytt år, et ubrukt år med 365 blanke og uskrevne dager. Opp til seg sjøl å fylle dei med det man måtte ønske av innhold på fritiden. Mor skal i alle fall gjere en ting, prøve å rette opp den fadesen med muffinsene som tok fyr siste dagen av året som var. Nytt år, nye muligheter! Må no få det til en eller annen gnag vel? Og en fisketur i fjøra i Søvika er alltid like koselig, da får sambo fiske, mor passe bål og middag, og lillemann får grave og leike seg i småsteinene på stranda. Nesten som et kinderegg jo, 3 ønsker på en gang ;-) Og Snurre Sprett, han får være att heime, for er røyskatt i fjøra der, og den sjansen tar ikkje mor.
Søvika er en koselig plass. Der er et hus med fint område rundt, så har du stranda her med naust både her, og borte ved huset. Vika her ligg litt for seg sjøl.


Flott utsikt utover Storfjorden, det er sikkert.


Lillemann savner å grave, så når valget stod mellom bøtta og grave i grusen eller fiskestanga, så vart valget stranda :-) Sambo står på kaia og fisker, og mor skal lage bål og middag.


En fornøgd lillemann, det er sikkert! Har jo kjempe stor sandkasse :-DHar vært å fisket her før, men ikkje fått særlig, men mor hører stadig sambo roper "Har napp!" og så mister han fisken. Men får noen på land også, så det blir fiskekaker en dag ;-)

Mor og lillemann må no bort å kikke på en og annen fisk også.

Titt bort på bålet. Er full flo no, så lite strand, men meir enn nok for denne gjengen.
Lillemann har laget sandmuffins, og skal steike den ved bålet. Mor stopper han ifra å sette den på bålet, for plastikk smelter. Får heller varme seg ved bålet, blir ferdig der og beroliger mor han med.

Mens sambo fisker og koser seg, skal mor være Askepott ved bålet og lage middag. Lettvint lapskaus står på menyen, og muffins på bål til dessert. Du trenger dette: 1 pose frossen lapskausblanding, 1 pose potetmos, ca 1,3dl vatn, 2-3 grønnsaksbuljongterninger, 1 pose kjøttboller, litt krydder.Mens mor lager klart maten og finner fram sleiva og kjele, så nyter lillemann bålet. Han er på en måte oppvokst med bål, og er like glad kvar gong han får leike med et bål.Sambo har fisk på kroken igjen, og hevder den er kjempe stor! Mor og lillemann jogger bort for å sjå. Trur du ikkje den falt av?! Typisk.... men da vil lillemann også fiske, og mor henter redningsvesten.
Mor har så i vatn og grønnsakene, og setter det på bålet. Så lokk på.Karene står att på brygga og fisker. Så mor har en stille stund ved bålet og passer gryta.Tross stadige rop om napp, eller noe annet, så er det noe eget å sitte ved bålet og sjå på flammene. Hypnotisk på en måte? Mor er glad ho kjøpte den kjelen, tross vart svidde muffins i den igår. Men skal forsøke på nytt etterpå, gir ikkje så fort opp denne dama her nei.

Mor deler kjøttbollene i 2 så dei ikkje blir så store. Og tar en og annen joggetur bort til gutta for å sjå fangsten.
Lillemann får være med på å ta fisken, og sambo holder handa hans over kniven. Viktig å lære mens man er liten ;-)
Lillemann ville være med mor tilbake, og tar en runde på å skremme alle måsene som går meget nært. Ingen problem, lillemann er veldig flink til å brøle, og vips så er dei borte.
Lillemann leiker seg og har det kjekt mens han venter på maten. Han lager mat til ørna, og legger den ute på steinen. Han håper den dukker opp, men mor forteller at den er litt redd folk, så den kjem nok når alle har dratt heim.Krise!! Han mistet skeien ned mellom steinene, og bølgene tar den! Mor til unnsetning!
Så kom det et rop ifra kaia, sambo har en stor en! Og den var stor også! Lillemann syns den var kjempe stor, og tung :-)


Tilbake til bålet, og lillemann vil lage seg fakkel, venter litt utålmodig på at det skal ta fyr.

Mors lille men geniale salt og pepperbøsse. Du skrur en og en del av, og innholdet er like tørt inni. Bitteliten er den også, 5cm sånn cirka. Betalte vel 20 kr for den, og får den på Xxl og Gmax.
I alle fall, mor har oppi kjøttbollene, krydrer litt, lar kjøttbollene varme seg i noen få minutter, så har i posen med potetmos. Rør godt, la trekke i 2-3 minutter, og middagen er klar :-)


Den minste får først, og det er han fornøgd med, for han er sulten!
Sambo kjem til slutt han også, var kjekt å fiske når det faktisk beit på. En koselig stund i fjøra med middag, mens mørket tar over.
Når middagen er spist, har mor restene i en boks, for mor skal bruke panna igjen. Vasker den i fjorden, og leiter fram det ho trenger for å lage muffins. Du trenger litt røre ferdig på flaske, og muffinsformer i aluminium. Mor har ei litt større form også, så blir som ei mini kake.


Fyller kjelen med smågrus, ca 3cm tjukt. Har på lokket, og forvarmer kjelen og den kalde grusen på bålet.Så setter mor begge formene i kjelen, har på lokket, og setter det på bålet gjen.


Mens venter på muffinsene skal bli ferdige, så er det tid for litt stjerneskudd :-)Lillemann er utålmodig, veldig utålmodig, og må kikke oppi. Nesten ferdig! 2 minutter til kanskje.

Et stjerneskudd til så ventetiden går fort ;-)


Lillemann tinger på den lille muffinsen, og den forsvinner fort! Nam nam! :-D Han syns den er perfekt.

Men den store var jo så masse større enn den lille, om han kan få meir? Selvfølgelig får han det :-) Mor fekk da endelig til å lage muffins på bål, det var berre å bruke aluminiumsformer, ikkje papir. Lærer så lenge man prøver ;-)


Og med en fornøgd lillemann som spiser muffins, så pakkes det sammen. Klokka er ikkje meir enn 17, men er bekmørkt ute allerede, og fisken ska gjeres opp. Men mor syns at dette var en veldig fin start på det nye året, og etter fiaskoen dagen før med svidde muffins, så startet året med perfekte muffins. Mor har allerede nye planer for mat på bål i hodet, så dette året her må bli i matens tegn :-DIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar