onsdag 13. januar 2016

Familietur med kose bål på KambaneLillemann har vært heime ifra barnehagen på grunn av falsk krupp, men kvikner til utover dagen. Så når sambo drar, så spør mor kva lillemann har lyst til. Svaret kom fort, ut i skogen med lykt! Og så bål! Mor foreslår en tur til Kambane, og kanskje spørre tanta hans om å bli med? Mormor kanskje? Lillemann jubler, og etter et par telefoner og meldinger, blir både Søstern, Svoger og mormor med. Og ja, lillemann skulle absolutt ha med seg Snurre Sprett tilbake til trerota dei leika seg i....

Kambane er ikkje lange stykket å gå, o mormor og lillemann speider allerede etter skogens ville dyr, en katt! :-D Med hodelykt så lyser øynene til katten.En av grunnene til at så mange sår her på tur, er at stien er så koselig også, med trær som en alle eller tunnel over deg.


Når tunnelen slutter, dukker opp treet med alle kjukene på. Det må alltid klatres i, har blitt en tradisjon for lillemann når han er her.Turtelduene Søstern og Svoger <3 nygifte, og det merkes :-)
Lillemann kjem seg ned ifra treet og småløper etter. Han vil jo være med på bålet han også! Og han skravler i vei der som den lykkelige utegutten som han er.
Så fint bål tre! Masse fine tørre greiner, også med skjegg på, så dette brenner godt! Lillemann hjelper til med å bære litt. Han syns vedhenting er viktig, for det skal jo bli bål jo.

Framme ved utkikken, og lillemann er raskt oppi trerota. Noe skuffet, for noen har vært der og "ryddet" i greinene og torvene. Det som var full av greiner og små hull over alt, har blitt rensket og kastet utover.


Lillemann klatrer der likevel, men syns det var dumt den var ikkje like morsom lengre. "Snurre Sprett!" roper plutselig lillemann, kaninen må jo også være med på leiken! Mor skal ta på bandet.


Snurre Sprett i mors fang, fått på sele, band og blinkelys. Lillemann kjem for å kose litt med kaninen, og høre om han vil være med å leike.

Mor slapp han ned ved rota, og vips så forsvant han inn eine hullet :-)

Og når Snurre Sprett forsvant inn hullet, for lillemann etter.

Men lillemann er jo meget glad i bål også, ikkje berre klatre, så litt leik i bål måtte han jo. Lage seg egen fakkel er håpet, og har funnet seg en tjukk pinne.Mors Askeladd.... og så stikker han og Søstern på jakt etter einebusker, for det brenner og knitrer sånn!

Ser du  Snurre Sprett? Han har funnet sin hule for kvelden han, og har ingen planer om lange ekspedisjoner uti kveldsmørkret. Ser ut til han virkelig koser seg også :-)


Einebuskene knitrer og flammer opp, mor syns bål er noe for seg sjøl, og her på Kambane har du jo så fin utsikt også.  Du ser lysene ifra sentrum, aner lysene til brua over Sykkylvsfjorden, og alle lysene til høgre, det er Ekornes fabrikken.


Hallo mørkret, du er ikkje så ille når det er sånn som dette.

Lillemann kjem med påfyll av einer, han og tanta er fremdeles på tokt. Dei to ilag, mor berre rister på hodet.Mormor er også en bål-nyter. Sitter heilt stille på stolen sin og berre nyter kvelden :-)


Mormor hadde med en liten matpakke i folie, middagsrest. Ei halv potet, og en bit kjøttpudding. Lillemann la den på bålet, for den skulle han ha. Heilt til den var ferdig, da ombestemte han seg, og ville heller ha brødskiven. Tja, han spiste det i midten av brødskiven, kven trur du fekk skorpen?........ den fekk Snurre Sprett! :-D Og han syns at det er en meget grei avtale, han er glad i skorper han.
Mor syns det er så kjekt når man er fleire på tur som dette. Kjekt å sjå familie på denne måten og være litt ilag. Treng ikkje være den kjempe store turen heller, berre være ute og være sosiale.


Det er på tide å gi seg, og det ryddes opp rundt bålet, og store greiner fjernes så dei ikkje ulmer. Snø hentes og legges på, og dermed er det å begi seg heimover.


Lillemann leder an i begynnelsen, går på den hemmelige stien som han kalte den. Han har vært på Kambane mange ganger, men han liker plassen. Og det er akkurat passelig for små barneføtter. No er det seint på kvelden for en liten, og han er trøtt. Opp på skuldrene til mor. Han sovnet i bilen før rakk heim, med kaninen i fanget i bæreveska. Var berre å bære han rett opp i alle klea på, vrenge av, og legge dyna godt rundt han. Enkelte kvelder får den tannpussen berre være, som denne kvelden her :-)
God natt lillemann, du fekk bålet du ønsket deg :-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar