fredag 22. januar 2016

Frokostbål på vei til jobb og barnehage


Lillemann våknet innmari tidlig, en heil time før mor bruker å vekke han. Det snør ikkje ute (jippi!) og mor ser stjerner på himmelen. Han har mast på å ta frokost ute på vei til barnehage og jobb igjen, og bruker å peike på plassene har tatt frokost før. Har brukt bæremeis siste dagene, men om tar snowracer, da kan mor ha sekk på ryggen, da kan det blir frokost ute :-) Mor spør lillemann om han vil ta frokosten ute, og han svarer med et strålende smil, og begynner å fantasere om menyen: Egg, pølse, skive, bål.... mor måtte stoppe han, bål no?  "Bål no og egg og pølse." kjem det nikkende ifra lillemann. Mor tenker pakkeliste fort, og ser på klokka. Kan klare det. "Ok," svarer mor "men da må  eg pakke fort no." Mor sender sine stakkars arbeidskolleger en tanke, for ho kjem til å lukte bål heile dagen. Bra ho står litt for seg sjøl, for her blir det inneklemt bål frokost :-)

Klokka har blitt 7 denne morgen, og mor og lillemann starter på veien til barnehagen :-) han er veldig klar for bål!


Lillemann sitter på snowraceren og planlegger kor skal spise frokost no, aller helst langt oppå haugen. Det sier mor er uaktuelt, for må vasse i knehøgde med snø. 2 valg, nesten opp bakken og opp i skogen til høgre, eller rundt svingen og opp til venstre.


Lillemann valgte opp skogen til høgre, mellom trea. Mor angrer på ikkje tok på gamasjer :-P

Første bud, lillemann ville ha spaden, og han skulle grave hull til bålet.Bålet er på plass, og mor tar snowraceren og setter den til som en benk til lillemann. Han tar steikepannen, og fordeler utover smøret, rettere sagt leiker med smøret.Egg og pølse til lillemann, egge og karbonade til mor.

Lillemann har lekt i snøen mens maten var på bålet, og får sin servert på mat-benken.
Så var det mor sin tallerken. Kan absolutt ikkje klage på en sånn frokost! :-D Trur ikkje det er så mange som har dette her denne morgenen.Stille stund i skogen for mor og lillemann. Tiden tikker avgårde, men mor lar være å kikke på klokka. Akkurat no er denne stunden for dyrbar til å stresse eller tenke på tiden.
Lillemann tar det heilt med ro mens mor pakker sammen. Han hevder han ikkje er sulten likevel, og må pent nok spise litt til før han får stikke videre. Mor kikker etter en bil som la merke til lys oppi skogen, og lurer heilt sikkert på kva er det som skjer. Trur det er ganske så sjeldent at det er aktivitet oppi her, og spesielt ikkje før klokka 8 en vanlig torsdag morgen.
Mor ser på han, tenker på kor fort tiden går, kor stor han begynner å bli. Setter pris på sånne stunder, stjålne øyeblikk presset inn i tidsskjemaet, avbrekk i kvardagen. Ser i alle fall en ting, han er innmari glad i bål! Men no lille venn, no skal du få komme deg til barnehagen, slukk bålet du.
Han sitter på snowraceren og prater i vei, snakker om alt og ingenting. Roper plutselig stopp, og mor stopper. Kva no? "Mamma, sjå kor fint det er...." Mor kikker ho også, og ja, det er fint her, og er heldige som har sånn utsikt på vei til jobb og barnehage.

Barnehagen lyser opp i mørkret, og mor og lillemann snakker om kva han skal gjere der idag. Mor leverer en gut som litt stolt sier at han ikkje skal spise frokost på barnehagen, han har nemlig spist i skogen med bål.
Mor stikker ned til jobb, ser Ekornes fabrikken lyser opp, og lillemann har så rett så rett, det er fint her, og det er en utrulig flott morgen. Så får s være at folk kikker rart på mor som kjem med stor sekk, hodelykt, og spade stikkende ut av sekken. Mor er i godt humør, og trur ingen kan ødelegge humøret :-)


Ikkje nok med en frokost ute, så vart middagen også tatt ute heime. Sambo hadde gjordt klar ute på platten med bål, så var berre for mor og lillemann hoppe av snowraceren og rett i meir snø og glede.

Bål, ingenting over, ingenting ved siden.Lillemann syns et er heilt greitt han å hoppe rett i snøen og grave snøhuler.


For en herlig morgen, og for en herlig avslutning også. Var en fornøgd lillemann som til slutt vart med inn etter noen timer ute, og var sliten når kvelden kom :-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar