lørdag 9. januar 2016

Første gang på skøyter, Tuvatnet


Lillemann fekk mast seg til et par skøyter tidlig ifjor, restesalg en plass. Siden da har han gått å ventet på is en plass, slik at han får prøve skøytene. No satte en skikkelig kuldeperiode i gang, og vatna her frøs til. Det er skøyteforhold! Men en feber satte lillemann ute av spill ei lita stund, og han gikk og ventet, og ventet, kikket ut vinduet, og ville ut. Så kom lørdagen og lillemann er feberfri. Om han ville på skøyter? Tuller du? Og dermed bar det avsted til Tuvatnet.


"Kjem du?" lillemann venter på mor. Han er på vei til Tuvatnet, og det er masse folk der. Tydelig mange som benytter muligheten til skøyter når vatnet er testet av kjentfolk og erklært som trygg.

Dette er barndommens plass for mor. Gikk på skule rett ved vatnet, og ser til heimplassen herifra. Fjellet der er Hovdeåsen 369moh, og mor er oppvokst ved foten av fjellet.Mor prøver å ikkje ta bilde av alt folket her, men så du skal få sjå kor fint vatnet ligg til. Ser du dei snødekte toppane langt der bak? Det er faktisk Molladalstindane :-)


Det er ganske så kaldt ute, -10 her, så er lillemann godt kledd. Tar litt tid å få på skøytene skikkelig for første gang, og lillemann begynner å få litt smånerver om han klarer. Mor trøster med at alle faller første gangene, og han har jo hjelm på, den passer på hodet hans.


Mor hadde kjøpt med bruskasse som lillemann først prøvde å holde på. Men isen ved kanten var full i snø, så måtte litt lengre utpå der dei har måket isen. På snowraceren går det fort unna! Mor har nok med å stå på sine skøyter, og henger litt bakpå :-P

Ja da, mor kjem! Lillemann og sambo venter på mor. Mor hadde aldri skøyter som barn, så alt har mor tatt att som meget voksen. Aldri forseint, eller?

Mors lille tøffing <3 han har det kjekt han, og det var heile vitsen med turen. Sjå andre gå på skøyter, bli inspirert, og suse litt rundt. Han får bestemme sjøl tempo på prøvingen, men mor rekner med han snart er på isen han også igjen.Ikkje berre mor som er Bambi på isen og litt vinklete med brei beinføring. 2 søsken som mor kjenner er også på isen, og han er på samme nivå som mor, mens søstra elegant sklir avgårde. Alle 5 held følge et stykke, og det er alltid like kjekt å treffe folk når man er ute på tur som dette :-)Lillemann venner seg til skøytene, og er utpå isen han også. Jobber med å finne balansen gjennom leik.


Mor? Ho kjenner anklene jobber hardt, Bambi vingling, og føler seg ganske så ustø. Hatt på skøyter før, men ikkje fått gått så masse, og det er det samme kvar gong når vinteren kjem og skøytene kjem på føttene. Brei beinføring, ukontrollerte veivende armer, og ser ut som ei feilplassert ku. Men prøver jo!Så er lillemann i gang igjen. Finne balansen no da, og sambo hjelper han i gang.


Litt tryggere å krype på alle 4 og leike med snøen på isen også. Pause!Men han jobber iherdig med å komme seg opp sjøl, og vil ikkje ha hjelp opp. Og sjå! Står sjøl og går framover! :-D Mestringsfølelsen lyser av lillemann, og han er stolt der han roper "Sjå, eg klarer!"Han prøver seg litt på glattisen, litt på snødekte isen, berre for å kjenne forskjellen. Men stolt over å faktisk gå sjøl.Og siden snowraceren var ledig, så fekk mor spørsmål om å sitte på en runde? Joda, mor får plass ho og fekk seg en tur i full fart med innlagte piruetter.

Blir litt små fall, og det jobbes med å komme seg opp sjøl. Heldigvis tar han det med godt mot og gir ikkje opp. 4 år og stor gutt :-)

Stolt eller? :-D Trur denne dagen står i mestringsfølelsens tegn.

Dei 2 søskene har tatt att gjengen, og går videre ilag.Ho også vart overtalt til en tur på snowraceren. Sambo er kjekk som trekkdyr :-D Han har gått en del på skøyter i sin oppvekst og har en god del meir øvelse i dette enn mor.
Siste biten er det mr som drar lillemann, han vil helst ikkje dra, han vil være her litt til. Men skal gjengen rekke å bore testhull på Andestadvatnet, så er det på tide å dra. Men mot løfte om å gå på skøyter snart igjen.Styrkeprøve? Lillemann forsøker etter beste evne, men sambo blir nok alt for tung. Men lov å prøve seg da :-P
En vellykket dag på Tuvatnet og fargene lover nok en fin dag i morgen. Lillemann syns skøyter var kjempe kjekt, og vil meir en annen dag også. Skøyter er super balansetrening og styrketrening, og mor har ikkje noe imot nok en dag på isen :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar