lørdag 23. januar 2016

Nydelig dag i skiløypene på Skaret, Molde


Mor og Sambo er sjelden aleine, men med logistikk, barnevakt, avtaler osv, så vart mor med sambo når han skulle hente dattera si. Etter leiting av skiløyper en plass, så falt valget på Molde, og løypene i Skaret. Der var det i det minste trakket løype, og er nært frøkna som skal hentes. Og ikkje minst, det er sol på himmelen! :-) Noen timer  uten barn, og i strålende løyper.Du kjører til Molde, og i rundkjøringa ved flyplassen, tar du av mot Eide og Elnesvåg. Så tar du av på gamleveien, ikkje inn nytunnelen. Før du kjem til Skarstua, så møter du skiltet Skistadion. Er ca 1 mil ifra Molde til skistadionskiltet. Store parkeringsplasser, og et stort område.

Alt for stort område for mor, og så mange sporvalg! Tross mor hadde løypekartet, men det var så mange spor så nært kvarandre. Gjorde det enkelt, spurde en eldre kar som såg ut til å ha vært her før, om tips til kor begynne. Mor er ikkje redd for å spørre, for du kan få en så masse bedre tur utav det, og treffe stadig nye fine folk på den måten.


Så kjem sambo, og mor berre peiker ut dagens retning :-D Kjære, den veien der ;-)

Du har veldig mange turvalg her, uten tvil! Her skal det siktes mot Langdalen. Berre synd det er i skygge her, er faktisk ned i -12 grader, og sola skinner der en plass.

Men kva skuer mors øyne? Sola!! :-D Yess! La mor få nyte litt sol!

Til meir mor går, til meir kjenner mor at ho smiler. Har aldri vært her før, men du store kor flott det er her :-) Flotte spor, tross ofte berre et spor, men du har god plass til skøyting, noe sambo liker.
Men hallo, la være å smile når det er sånn ute? Da må du være gal.
Mor er allerede i ful gang i hodet med å tenke på kva fjell er dette, kvar er det der osv. Veit at fjellet der er Skårsfjellet 755moh, men er spent på kav som venter rundt haugen.
Vinterens magi <3 tross iskaldt ute, så har du skikkelig vinter følelse med ca 1 meter med snø, snøtunge trær, sola som lyser opp fra blå himmel, og ikkje minst ski på beina!Bunnen av bakken, en dal. Sola dessverre borte, men fine lyse blåtoner.
Er så kjekt å være på nye plasser og sjå nytt. Nyte omgivelsene etter kvart som dei åpenbarer seg. Som kva er der tru?
Litt godt å faktisk kun være 2 på tur også, litt aleine tid. Men mor har allerede tenkt tanken på at pulk og lillemann her, det hadde gått supert.

Mor som ikkje klarer å stoppe å smile :-)Vinterlandskap, aldeles nyyyydelig!
Kan du ikkje kjenne sjøl kor det kribler i kroppen etter å få skiene på føttene, og berre nyte omgivelsene?

Mor ser på skiene sine, smiler, og tenker at tross hatet vinter og ski for 4 år siden, så har mor virkelig funnet tonen med Kong Vinter, og nyte det.

Hallo utsikt! :-D Og fjell! Mor aner ikkje kva fjell som er der, og stopper en eldre kar igjen som ser hyggelig ut. Joda, han kunne navnet på 2, Urfjellet 979moh ser du så vidt litt av ryggen til heeeeilt til venstre i bildet. Så er der et fjell med to topper som han ikkje visste navnet på (er Butippen 880moh) men så visste han navnet på toppen rett bak, Bjørnen 933moh.Skilting, det betyr sikkert krysset karen snakket om. Til høgre fortsetter du til Langdalen og Feskarbu og Langdalsbu. Til venstre kjem du til ei seter og så til Skarstua, og så til slutt til skistadionet igjen.Hittil har det ikkje vært så mange hytter å sjå, og mor måtte berre kikke på det litt forfalne utedoen. Er nok noen år siden sist dette her var i bruk.Løypa videre til Langdalen, men skal ikkje dit no. Er litt over 5km til dit.


Sambo står og venter, lurer på kva mor skulle dit etter? Mor skulle berre kikke....Om sola ikkje er på mor og sambo, så lyser den virkelig opp Bjørnen og Butipp.
Mor og han der :-) Deilig med egentid også! Virkelig kjekt å være på tur ilag, og ha tid for seg sjøl. Noen drar på kino, og noen drar på skitur.Dette her er jo berre en drøm å renne på! Lang slakk nedoverbakke og fint spor. Lykke!Passerer ei seter, Malmesetra. Ligg fleire hytter der nede også.

Skisporet går faktisk i grusveien her, og mor merker at ho har utrulig dårlig gli i forhold til andre. Sambo berre glir avgårde, en kar til passerer mor. Heile tiden har sambo hatt bedre gli, og mor stopper meir opp i bakkene, og må jobbe meir på flata. Eineste plusset er oppover, der han mor bedre grep. Ja, ja, får meir trim da. På tide å vokse skia.
Der oppe ligg en gård litt for seg sjøl. Mor og sambo kikker etter aktivitet, for ser stadig folk på ski oppi Urfjellet i retning garden. Dei må vel starte på randoneeski ifra der?Treff masse folk og hunder i løypene, tross tidlig på dag. Nærmer seg no Skarvatnet 213moh, og har da på en måte gått rundt. Tidligere så gikk mor og sambo bak den fjellryggen til venstre.

Mot sola, og du får den vakre vinter følelsen igjen :-)

Rart kor masse magi sol tilfører snøen! Du får den lysende kvite gløden, glitteret, og dei lange skyggene. Vinteren er ei vakker tid når du får det sånn som dette her.Og vinter og ski, det er stadig lange blikk opp "tråkket" randonee folket bruker opp til Urfjellet. Ser folk som går opp, folk som renn ned. Sambo skal hente seg randoneeski no (jippi!!) og da skal han og mor prøve seg på en tur en plass. Kanskje her en dag? :-)
Trallala la! :-D Kan ikkje den sola vare heile dagen? Den gjer mor så glad!Går videre, og havner i skyggen igjen. Så begynner hyttene å dukke opp. Den her, den falt mor og sambo for, brun med skikkelig mintgrønt listverk, og det passet fint ilag også. Tenk å hatt den hytta der da, så nært skispor på vinteren, nært Skarstua, og på sommeren rett ved vatnet. Heldige dei som eiger denne her.Ikkje lange stykket så er man ved Skaret, en flott plass med kiosk, mat, hytteutleige osv Hit vil mor ei natt eller to! Virker som en fantastisk plass :-DPasserer heile tunet, og i enden av vatnet så dukker det opp en plass andre har krysset før. Kvior det tru? Og dermed så legg man i vei. Er også på utkikk etter en plass å ta lunsj, men det er høg snø over alt. Må vel finnes et tre man kan gå under eller noe?

Når kom over var der faktisk et skispor der, pluss rett ved såg sambo et stort furutre. Fin utsikt ifra under treet, som ei halvveis hule.Dagens kjøkken, kvite vegger, kvite omgivelser, minusgrader, uendelig takhøgde, enkel ovn, men liflig luft av store fiskeburgere med paprika og purre som tilbehør :-PSambo under treet, eineste plassen der du kunne være og ikkje hadde 1 meter med snø. Koselig under der da :-)God lunsj dette her da, og så masse bedre det smaker ute enn heime på sitt vanlige kjøkken.
Varm Szechuan suppe varmer godt kalde hender og kald kropp. Rett i koppen er rett og slett genialt!Og med varm suppe, kjekt selskap, kvite omgivelser, og tak som dette, kan vel ikkje ha bedre lunsj :-) Om ikkje noen kjem og rister i greinene så.....


Pakker sammen, vasser i snø tilbake, og mor ser på treet. Koselig med lunsj på sånne plasser.
Det har skyet over, varmegradene som er meldt er vel på vei. Følger sporet retning skistadionen, og ser at sporet var på, går rett nedenfor dette. Er et nettverk av spor her.Ser du den kvite fine toppen der? Det er Tussen 705moh. Der er ei stor mast, og et skitrekk. Skal være langrennsløyper der også. Er visst en masse å utforske i Molde enda! Kunne sikkert vært her ei uke på skitur av ymse slag.
Mor klarer ikkje å holde følge med sambo, mor må jobbe hardere for å holde tritt, men han venter på mor, justerer farten, og venter. Er man på tur ilag, så er man på tur ilag :-)
Utsikt til skistadion plassen, og mor ser skiløyper over alt! Går både her og der, lysløype, spor opp, spor ned. Mor har studert det løypekartet, og det er mange løyper og retninger. Heilt fantastisk! Så er du i nærheten, eller skal forbi, så er langrennsløypene her verdt en stopp, lover! Du skal få linken til oppdatert kart ifra Skisporet Her Mor og sambo gikk vel 1 mil denne dagen, med masse stopp for å kikke og diskutere, Mor virkelig elsker å dra til nye plasser og oppleve! Er så kjekt å sjå andre steder, nye opplevelser, finne nye muligheter, og så er det godt med det trygge vante heime. Og ikkje minst, det var utrulig godt med en dag med sambo aleine, litt kvalitets tid ilag :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar