torsdag 18. februar 2016

Camp Skogstroll på tur til Trollskogen i Straumgjerde


Mor har litt dårlig samvittighet for den barnegruppa ho har. Har vært lite tur for dei, har rett og slett ikkje vært vær eller forhold til det midt i uka. No er jo Kom deg ut dagen over også, og da har mor senket skuldrene litt. Med nye medlemmer i gruppa, så har jo mor lyst til å ha dei med på tur også. Dato vart satt, og destinasjon grillhytta og hytta ved Trollskogen i Straumgjerde vart bestemt, og invitasjon vart lagt ut på den lukka gruppa. Lillemann gledde seg sånn! Fra å være skeptisk til å ha med andre, og også ukjente på tur i starten, så gleder han seg no til dei.


Oppmøte og det blåser opp. Pytt sann, det klarer denne gjengen. Heldigvis er bålet innendørs i grillhytta, og den er romslig. Fleire kjem til etter kvart, og det blir noen biler på Slettegjerde. I sekken har mor ved, vaffelrøre, fleire grillpinner, sitteunderlag, ekstra papir, pølser osv. Gjerlder å være forberedt, alltid noen som glemmer noe, eller en unge som ikkje ville ha i utgangspunktet, vil ha fordi andre har.
Mange fine stier i området her, og den tavla der har oversikt over dei. For å komme til stiene og hytta, er det gjennom den  porten. Hytte er rett opp til venstre.Kvifor gå gjennom porten når det er masse meir spennende å klatre over? Vindkasta kjem fykende, men er no berre å prøve seg på tur. Heller avbryte om det blir for ille."Kjem du?" Lillemann passer på at mor kjem rett bak. Litt tungt for små føtter å gå i høg snø, er ikkje trakket spor opp. Så mor og ei ny i gruppa trakker spor, og håpte ungene ville trakke i sporet.

Litt spredt opp, og fleire er på parkeringsplassen og kjem etter. Flotte Straumshornet 976moh i bakgrunnen.
I mange år har det vært ei stor åpen hytte her. Nytt er grilhytta til høgre som kom ifjor, også åpen. Fantastisk innsats ifra straumgjerdinger som har fått den opp til folket. Og veldig kjekt for oss med småbarn å komme hit for hyggelig stund ilag :-)


Granskogen ser kanskje mørk og skummel ut no, men det skal mor gjere noe med seinere ;-) Den er faktisk veldig kjekk å leike seg i, lover! Det er ikkje en sånn tett granskog, men innbyr til leik og gir åpen følelse samtidig.Det er en bålplass akkurat rett ved slengen, men den er dekt i snø. Dessuten i sånn vind er det ikkje forsvarlig å tenne noe som helst, det blåser rett til værs heile bålet. Men slenga er gøy!
Inne i grillhytta er det meir romslig enn det ser ut til uten ifra. Perfekt!! :-D Mor tømmer sekken og får oppi ved og fyrer opp. Får tent opp noen lys som henger der også. Ungene er raske med å få pølsene sine og samler seg rundt bålplassen.

Herlige unger <3 Den som var liten igjen med samme uskyld og undring som dei. Resten av gjengen kom etter og kom inn døra. Vart til slutt 6 voksne og 8 unger der inne. Gikk fint det :-) Det kjekke er at alle deler på ting, mangler noen noe, har andre. Veldig gode eksempler dei voksne for ungene, viser at kan dele.

Lillemann har akkurat spist middag, men har med pølse uansett, for kan hende vil ha. Og så har mor lagt vaffeljernet i bålet til oppvarmning. Var fleire små som kikket langt etter det, og spurte kva det var, og om dei fekk smake :-) Selvfølgelig skal dei få smake, mor har laga ei stor røre, og fylt ei stor 750ml flaske.Rakk aldri å få tatt bilde av ei ferdig vafle, dei vart delt i 2 og forsvant fortere enn rakk å steke :-D :-D dei smakte visst nok godt.  Ungene leikte seg inne i hytta, og mor henta fram store lykta. Dagslys!Var ikkje like lett heile tiden med røyken, for det blåste sånn ute, at røyken av og til vart blåst ned. Døra måtte blokkeres for å holdes att, blåste opp likevel et par ganger. Skal sei at vinden ute slo ifra seg! Greitt da å være inne ;-) Noen unger vart lei, og dro. Er jo trøtte etter en lang dag i barnehagen, og gå opp, det er lov. Resten gikk ut for å leike. Tok sin tid, men vinden løyet akkurat her no.

Mor tok ut store lykten (en oppladbar arbeidslampe) og hengte den opp i et tre. Mor og 3 unger stakk til skogs på jakt etter den største steinen.

Skogen vart ikkje så skummel med litt lys, og dei var over alt til slutt. Dei påstod at mor var for stor til å gjemme seg bak et av trea, og ho måtte krympe seg å bli et barn igjen. Ellers ville alle finne ho når leika gjemme og leite :-P Sukk, mor er for stor, men fekk beskjed at ho skulle få være med likevel, for ho er super til å ha snøballkrig med!

Etter masse leik ute, snøballene hagler, og mor kald i nakken, så var det litt inn for drikke.Og inn for å berre sjå korleis det er inne i store hytta, for ut att etter 1 minutt. Meir gøy å finne på ute.
Lillemann er rask å ville på slenga når mor skulle på en tur.

Vart populær den slenga, og gøy er det :-)


Altså, snøballkrig kan gå hardt for seg, mor ligger langflat i snøen og blir bombadert! Aldri undervurder 4 åringer, dei er tøffere enn du trur :-P


Det er mildt ute, og snøen er kram. Perfekt å lage snømenn! Tja, ikkje alle snøballene som vart snømann, noen tok en flygetur for å sjå kven som kaster lengst.Gøy med snø! :-D Mor, MissMa og 3 unger vart att og hadde det ganske så gøy. Seint begynner det å bli også.
Alle mødre og fedre som ikkje lar sine barn spise snø, snu dokke bort! 3 barn som smaker på snømannen samtidig, nam nam!


Mor kikker etter, har snømannen minket tru? I så fall lite.Ungene koser seg  det minste.Pakke sammen og kikke over grillhytta. Den er virkelig et flott tilbud for folk :-) Plukker med litt søppel, og forsøker å lukke døra. Den er litt ødelagt, en planke ser ut til å fått seg et spark innen ifra og ut. Mor skal få ringt noen som styrer med den og få den fikset.


Det er slitne, men glade unger som til slutt går heim att. Alt er ryddet opp, døra lukket, lys slokket, og tilbake er det masse små og store fotspor, litt reduserte snømenn og snøballer over alt. Noen har hatt det kjekt her ;-)

Priviligert som mor er, så hadde mor en unge i kvar hand halve veien ned, sang på typiske barnehage humor sanger, og syns at det gikk jo strålende tross vinden heile turen. Om noen unger vart lei, slitne osv, så er det akkurat det som hører til med unger og tur. Dei er akkurat slik som dei er, ikkje meir, ikkje mindre. Det er derfor det er verdt arbeidet med å arrangere sånne turer som dette er verdt det <3 hadde aldri byttet mot noe!


Her finner du hyttene :-) ca 450m å gå opp på grusvei.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar