mandag 29. februar 2016

Hundeslede tur er rå gøy!!


Mor var på skitur i Skaret i Molde, og kom over Eventyrlige Skaret. Via nettsiden såg mor at der er muligheter for hundeslede! Mor har hatt lyst til å prøve hundeslede i sååå mange år no :-P Sjekket pris og muligheter, veldig overkommelig! Men å dra aleine ho og lillemann blir ikkje så gøy, så mor inviterte berre med seg fleire :-D Og for en dag det vart! Å du store for en opplevelse! Ikkje minst, hatt unger som har telt ned dagene i en uke ;-)
Etter 2 ferger, x-antall mil i bil, så var det å parkere på Eventyrlige Skaret i Molde/Fræna. Du betaler parkeringsavgift på 40kr inne på Skarstua. Så var det å finne den hyggelige karen som skulle kjøre hundeslede... bil og hundehenger med sleder stod i alle fall der, men stille i hengeren.

Retning Skarvatnet bak Skarstua, planen var å kjøre på vatnet med hundesleden. Det snør tett, og er ikkje akkurat lovende vær for en lang utedag dette, men trur ikkje været blir noe hindring.


Mannen var allerede ute på vatnet med 2 av gutta for å bore hull til isfiske. Men måtte gi seg på det, for masse overflatevatn. Mor har skjønt at dette er en friluftsmann som liker å fiske.
Samlet, og meget spent gjeng som skal opp på parkeringsplassen der hundene står. Er dette en frøken som gleder seg tru?For et hundeliv!! :-D Hundene merket at eieren kom, og det var litt av et leven når hundene vart slept ut en etter en. Bjeffing og hopping, dei var virkelig ivrige i etter å dra på tur! Alle ungene stod og såg på og gliste! Dei forstod at hundene gjødde fordi dei ville på tur, og dei logra jo med halen også. Mor hadde snakket med lillemann om akkurat dette før dei dro, så han var klar over bjeffingen, og at dei berre er ivrige, ikkje sinte.
Trur du dei hundene her er klare? Så absolutt! Eieren har på dei seler, og hundene gjør og hopper.Tross levenet, ingen som var redde, annet enn aller minste som ville opp til mamma sin. Trur noen av ungene heller vart litt paff over noen som bråkte meir enn dei sjøl ;-)
Tja, mannen skulle ha ballast til første runden. Skulle kjøre via skiløypene og byggene på tunet her. Mor var veldig frivillig ballast :-D
På med skibrillene, og hundene raste avgårde.


Litt ruskete hundene i starten, er jo så ivrige, og finne seg til rette med mange folk i løypene, og andre hunder. Mor smiler allerede fra øre til øre der ho sitter :-P


Etter å ha lurt i så mange år på korleis det er å sitte på med hundeslede, så sitter mor endelig på! :-D Og ja, det er kjekt! Tenk å endelig få prøvd!

1 stk meget fornøgd mor :-D Og hils på mannen som er dagens helt for ungene (og mødrene), Stian. Om du vil hit du også å kjøre, så tar han på seg små grupper, også diverse arrangement har mor forstått, har akkurat hatt en barnehagegruppe også. Mobil nr 91834428, og det er virkelig å anbefale!Neste mann ut, MrRob! Klar, ferdig, gå!Dermed forsvinner dei ut i løypene, lett bjeffende og full fart.Ungene som venter på tur klatret opp i en diger snøhaug som var der. Vart full leik der oppe, og ingen problem med så mange unger ilag å ikkje finne på noe.Heldigvis så letter været, og du fekk litt utsikt utover området.

Skulle egentlig kjørt utpå Skarsvatnet der, men ikkje alltid ting klaffer, overflatevatnet satte en liten stopper. Flott område å kjøre med hundeslede da, og det er absolutt flott å gå på ski her i løypene også.
Neste ut! Ingen fare med at hundene skal stå stille i alle fall :-)Det er ingen unger som maser om sin tur, ingen som kjeder seg heller. Snøhaugen er jo som et fjell, slott, akebakke og høgt oppe. Ei lita frøken er trøtt, men det er lov når du er så liten.Barn i snøen, mødrene venter ved løypa på at hundesleden skal komme tilbake, og få avgårde neste.


Samtlige som kjem tilbake, kjem med et fett glis om munnen :-D Ingen av ungene har prøvd dette før, og ser ut som det innfridde forventningene også :-)Noen unger turde ikkje aleine, og da er mors fang kjekt å ha. Trur at mor gleder seg snart meir enn ungen :-PHerlige MissL :-D Dette her var gøy!!

God tur! Mor kjenner at ho smiler, tross stå att og ser på. Ivrige hunder, forventningsfulle unger, mødre med stort smil, da kan mor ikkje be om meir på en sånn dag <3
Lillemann haster ikkje med å få kjøre, han veit at han også får. Kaster snøballer og leiker seg med andre ungene. Livet er kjekt for en liten turgutt :-)
Og om du trur det skal så masse til for å aktivisere unger ute, finn nærmeste snøhaug :-D

MissMa med Kompis kjem inn for stopp etter sin runde. Trur det er 2 veldig fornøgde som kjem tilbake etter runden sin.
Da var det lillemann sin tur. Han sa på forhånd at han skulle sitte på aleine, men trakk seg i siste liten. Men etter litt så forsvant han oppi, og klar var han. Tenk etter så mange dager med nedtelling, så sitter han endelig i sleden og er klar som et lys :-D


Mors lille tøffing!
Det er berre ikkje hundeslede som du kan leige her på Eventyrlige Skaret, men her er hest og hesteriding også, og slede. Hører hester der inne, og mor kunne tenkt seg hest og sledetur også :-POg der kjem lillemann tilbake. Ingen tårer, men et stort glis! :-D Det der er en stykk veldig fornøgd gut, det skal eg love deg!Og nest siste runden, MissC med gut runder svingen like fornøgde som resten av gjengen som har sin runde. Dette her vart no så kjekt!

Siste runden vart på MissSi. Glede? Nei da! :-D :-D


Etter siste runden så var det å trekke ned til vatnet og bålpanna som stod der. Fyre opp et bål og grille litt mat, og ungene fann seg nok en ny snøhaug. Problemet løst ;-)
Og der det er snø, der er det unger :-P
Da er det tid for litt mat på en sulten gjeng. Veden vart litt våt mens gjengen var på sledetur, men tok no fyr til slutt. Notat til mor, etterfylle med kvite tennposer.Minste frøkna er trøtt, men veldig klar for ei pølse :-)
Sjokkerende! Det er fyrt opp et bål, men lillemann bryr seg ikkje :-P han som alltid står og roter i bålet, er meir interessert i leik. Men ville ha ei pølse da, men mor skulle grille den. Å ja, det vart løsningen denne gangen?Noen som koser seg? ;-) MissC og gut griller ei pølse mens pakningen med fisken deres ligger på bålet og godgjer seg.
Lillemann fått pølsa si, så skal mor fikse litt annen lunsj enn berre pølse. En pakke med fiskepudding, liten boks med kokte potetskiver, og en liten dose med opp kuttet purre, flytende melange.
En liten dose pommes frites krydder, og voila! Smakfull lunsj på bål er ikkje så vanskelig, verre er det å få lillemann ned ifra snøhaugen for å spise meir. Viste seg å bli en umulig oppgave, påstod han hadde spist når spiste pølsa, og ville ikkje ha meir.


Vart livlig rundt bålpanna etter kvart, det er kjekt å være ilag på denne måten. Veldig kjekt er at man deler på det man har, passer på kvarandre, og hjelper kvarandre. Har man glemt noe, så har en annen, og det er en veldig bra ting å lære ungene også, og mødrene her er prakteksemplarer!Har også en hund med denne gangen, sånn delvis. Ikkje gamle saken Alaska, og det passer fint i denne gjengen. Bortskjemt vart den også, kva trur du den vart gitt av pølsebiter, marsmallows, fiskepudding og enda fleire pølsebiter? Er man på tur, så er man på tur :-P

MissMa prøver seg på pannekaker, vart no ganske så fine der på bålet. Og lukta, den er god!


Mor tar med seg minste frøkna så mora fekk pakket sammen litt, og slappet litt av. Ho glemte å være skeptisk, for skulle jo klatre opp på den kjempe store haugen til dei andre ungene, og sjå kva dei gjor på. Kva er det dei gjer tru?
Aha! Dei har lånt spaden til mor og graver snøhule på toppen! :-)
Og etter litt graving, så forsvant en inn i hullet også, og skulle forsøke å komme seg gjennom tunnelen til andre siden. Mor med lille frøken i armene, og vart stående å sjå på dei grov og leikte i hula.Tunnelen er ferdig! Og store søster til lille frøken forsvant inn tunnelen. Lille frøkna lo og strålte, for det der såg så gøy ut!
Dermed forsvant MrRob også inn. Men han var litt større, og mor fryktet han kom til å sitte fast. Lille frøken glemte å kikke etter mor si, og var små leende over ungene som forsvant inn tunnelen.


Vips! Der forsvant lillemann også :-OEkte glede eller? :-D


Lille frøken har så inderlig lyst ho også, tok ut smukken og ga til mor heile 2 ganger, men trakk seg. Så mor lovte å holde henne i handa inn, og ta i mot ho i andre enden. Skulle ønske du kunne fått sett det kjempe store smilet da mor dro henne ut med foten i andre enden, det smilet strålte! :-D Mestringsfølelsen var til å føle på! Og det beste var den lykkelige gode klemmen mor fekk av lille frøken etterpå <3 smelt.....
Tross dei store gutta som gravde snøhulen ikkje fekk gravd i fred, så var den til stor glede for dei mindre ungene. Dei store var rett og slett helter den dagen, og det er alltid stor stas å ha noen litt større gutter ilag med seg, dei er flinkere og sterkere og blir sett opp til. Lillemann syns snøhulen var kjempe kjekk, og skulle ønske han hadde en sånn heime også.


Noen vart litt meir slitne enn andre, har tross alt vært en dag med lang biltur, mange nye unger og voksne, leik, hunder, og inntrykk. Og har ikkje vært heilt i form tidligere i uken, og da tar kreftene til slutt tomt. Han sovnet rett og slett.
Trur også det var en haug andre unger som var slitne. Mange har gledd seg lenge til denne dagen, telt ned dager, og var virkelig spente. Det tar på det for en liten kropp! Men må no sei at dagen har vært heilt utrulig topp! Mor er så glad for ho kom over telefon nummeret til denne karen Stian, og at tålmodige og flinke han gjor denne dagen så kjekk for alle sammen. Dyktig kar, det er sikkert! Tusen takk du for en fantastisk dag med dine flotte hunder, vært en utrulig kjekk opplevelse for både liten og stor :-) Vil du ta deg en tur til Eventyrlige Skaret og kjøre hundeslede, ring 91834428, eller sjekk siden bålkos.no og facebooksiden deres. mange muligheter!
Og til alle mødrene og ungene, tusen takk for en fantastisk dag ilag, mange gleder og opplevelser. Og ikkje minst, tusen takk for at dokke blir med på tur når mor invitere <3

4 kommentarer:

 1. Så utrolig kjekt :-) Skal absolutt vurdere å kontakte Stian engang jeg er i Fræna på denne tiden av året. Er så fint på Skaret også da!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må du gjere Monica :-D var store smil på alle sammen, samme kva alder ;-) Skaret er absolutt en flott plass, har lyst til å leige hytte der ei helg og gå på ski, og prøve hest og slede :-D

   Slett
 2. Vi var også på Skaret på søndag :) Så jeg såg dere holdt på. Kjekt at en drøm har gått i oppfyllelse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei men! Såg du oss altså? Du skulle jo sagt hei :-D Det må du gjere neste gang. Alltid kjekt å oppfylle en drøm, spesielt når du får dele gleden med andre, og oppfylle andre sine drømmer i samme slengen ;-)

   Slett