lørdag 27. februar 2016

Lillemann og jentene på skogstur i sludd


Mor er bonus tante til 2 jenter, FrøkenA og FrøkenS. Lillemann syns det er så kjekt å leike med dei, så mor spør om dei 2 ville være med i klatreparken i Eventyrskogen. Tross masse sludd, regn og litt vind, så ville dei være med :-) Så mor laget pannekakerøre, vann til kakao og toddy, pakket sekk og ved, og dro til Eventyrskogen.Jentene leder an, lillemann rett etter. Han syns det er så kjekt å ha dei med! Alltid leik og liv rundt dei.


Etter funnet en plass under dei store granene som var snøfritt, så forsvant ungene rett i klatretauene og netta.Er litt snø i skogen her, men den er kliss våt, og frister lite å leike i. Da greitt å henge i trea i leik ;-)Mor hadde opp en presenning som tak, for å beskytte mot meste av sluddet og regnet. Godt å ha som pauseplass når leiker og springer mellom trea i en slags sisten.Så var det rett ut i leik igjen. Mor får heller prøve å få fyr på bålet. Allerede bytta ut et sett med votter på jentene, så det er ikkje det beste været nei. Men bedre enn å sitte inne.Jentene oppdaga det store nettet, og forsvant oppi. Lillemann står att på bakken og lurer på om han skal orke klatre opp. Tar 1 minutt, så er han og oppi.Beste plassen mor fann på dette føret. Var litt bart under granene heldigvis, ellers kunne det blitt riktig så vått. Hadde med spade i alle tilfelle, men vart koselig under der :-)


En gut som har det kjekt, og vil vise mor når han hopper sånn som jentene.

Vart no fyr på bålet og fart i pannekakene, til tross for bra med sludd på flammene. Pannekakerøren blir naturlig utvatna for å si det enkelt :-DFrøkenS vart sittende hos mor ei stund. Sjekke ut pannekakene, og slå ut vatn ifra presenningen. Vart en bra dam oppå der, og stå midt under å få elv på eine siden når dyttet opp.Pannekake spising pågår! Vart litt mørke noen av dei, ikkje heilt enkelt når 3 stk roper og treng hjelp til votter eller luer som blir skjeve under hopping og klatring :-PSer kaotisk ut, men trur der er et slags system en plass.... passe på å holde ting tørt.


Dagens lunsj i skogen :-) Pannekaker er sjelden feil, og mor setter på vatn til kakao og toddy. Våte barn og varm drikke trur mor er en god kombinasjon.Kjekt å høre rop og latter som dette, du veit at dei har det kjekt :-)
Store nettet henger høyere, og er en del større. Lillemann syns klatreplassen er artig, og gler seg til å ha med barnegruppa hit igjen. Han ville smelte vekk all snøen sånn at dei kan komme tilbake :-D

Etter ropt  noen ganger på mor, så kom ho også oppi. Måtte berre rydde opp først. Jentene hopper så godt dei kan for å riste på nettet.
"Mamma, hopp med meg og!" roper lillemann og kjem små hoppende og vil være med på bildet han også.


Og så hører mor en halv kvalt hyl ifra dagens leirplass. Kva no?? Der står Frøken S stiv som en pinne og gisper. Ho som har vært med på å dytte opp taket for å lage elv, ho hadde stilt seg på utsiden, og så tatt tak i taket. Dermed fekk ho heile elva rett i hodet og ned i dressen! "Det der var ikkje lurt...." kom det stille ifra ho. Mor spurte etter kor våt ho var, og om ho burde gå heim att. Ho dro litt på det, ville ikkje innrømme kor våt ho var, for virka som om ho ikkje hadde lyst heim enda. "Går bra litt til" kom det til slutt. Mor foreslo en varm kakao kunne hjelpe, og det var ho veldig enig i.

Lillemann fattet interesse for slenga mens jentene drakk kakao. Fortere, fortere! ropte han mens mor skubbet.

Slenge midt i skogen, beste leikeplassen du kan få :-)
Sjekk bakken, kliss vått! Og dette skal liksom være februar og vinter :-/ Hadde berre snøen komt, blitt liggende og fått noe stabilt. Litt sol hadde absolutt ikkje skada. Vinterferie for mange unger, og dette er været dei har fått heile ferien, trist.En halvfull kakao kopp står att, jentene har stukket tilbake til nettet. Mor plukker opp våte votter, også dei mor hadde med ekstra er våte. Ei våt lue ligg også att, godt mor hadde med ei ekstra av det også. Ikkje lett når det er så vått ute å være i leik, så mor er glad ho hadde på lillemann den tjukke foret regndressen.

Siste på dagens meny, Twix. Perfekt å dele :-)


Sjokolade pause ;-)


Lillemann syns no at toddyen er kald nok, liker ikkje noe varmt. Han har det så kjekt, at spørsmålet om heim att, er utenkelig. Mor begynner å tenke på våte FrøkenS, ho burde nok få på seg noe tørt.

Mor fulgte FrøkenS halvveis ned att, og så opp att til 2 stk som hadde det super kjekt i nettene :-)
Mor også måtte jo oppi ifølge ungene. "Bilde!" roper FrøkenA og hopper opp i armkroken til mor :-)

Heim no tru? Ikkje det nei.....

Mor misstenker FrøkenA for å være temmelig våt ho også, så mor lover en siste runde i store nettet, men da må ho berre gi seg.


Klar, ferdig, hopp! Kvar sin gang å hoppe, til latter og hyl.
Men alle gode ting har sin slutt, denne turen også. Mor rasket med seg alt sammen, og får med ungene ned. Skliende, hoppende, og kliss våte men glade. Det sludder store flukser som treff mor i nakken, og mor kan ikkje annet enn å smile, kva anna kan man gjere når det er sånt vær? Fekk no vært ute i det minste og ungene har hatt det kjekt ilag. Innrøkte og våte, men er berre å dra heim, skifte og ta en dusj. Får prøve på att med en tur når været blir litt bedre ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar