mandag 8. februar 2016

Mor og Lillemann inviterer til Kom deg ut dagen!


Mor og lillemann er medlemmer av Turistforeninga, og brukt hyttene dei har en  god del. No er der ikkje organisert Barnas Turlag i Sykkylven, og det er tid for "Kom deg ut dagen" Mor har tatt på seg å arrangere den dagen for Turistforeninga, uten å tenke seg godt nok gjennom. Hallo, masse folk og du aner ikkje kva vær du får tildelt, planlegging, lage til osv. Nerver. Mor er nervøs, veldig nervøs for korleis dette her kjem til å gå. Kjem ting til å gå bra? Husker mor alt? Kjem det folk? Kjem det til å bli en flopp, kjem folk til å kjede seg, eller blir det berre kaos? Joda, er noe annet å arrangere tur for 20 personer, til kanskje en heil masse folk. Men dagen er der, og det er berre å hoppe i det. Takk og pris for fantastiske venner og familie som stiller opp som hjelp <3 dei er gull verdt!Etter å ha fylt opp bilen med ved, telt, do, mat, drikke, spader, snowracer, Turistforeningen si kasse, litt klær og mat for 5 timer, ekstra underlag, ekstra grillpinner, ekstra drikke osv. Har med ekstra av en del ting, sånn i tilfelle noen ikkje har eller trenger. Så lempet alt over på trakkemaskina til Sunnmørsalpene skiarena, så rusler mormor og Syste til dagens mål.
Det regnet masse i natt, og blåste, så mor trudde at dagen skulle regne vekk, rett og slett. Snøen har minka kraftig, den er våt og tung. Håper berre vinden som er att gir seg, og at folk trosser gråværet og kjem opp.


Lillemann ville sitte på trakkemaskina han, og dermed ville han ikkje gå. Opp i armene til mor, og trakke i vei sjøl. Han er spent på om ungene kjem, for han har pratet og ventet på denne dagen siden torsdag. han har gledd seg sånn! Mor? Ho har en sommerfugl farm i magen...

Mor ser mot fjella, og ser at det blåser en del på toppene. Håper det held seg der. Men vakkert er det å sjå på.
Så fort alt utstyret er lastet ut, og trakkemaskina dro, så var lillemann rett i akebakken. Mannen som kjørte trakkemaskina denne morgenen her, hadde trakka til akebakken for dagens arrangement. Kjekke folk som jobber for skitrekket :-)


Teltet er oppe på 2 minutter, og så berre å plugge fast. Det er perfekt for sånne dager som dette. Og praktisk å sette doen i, om noen skulle få behovet for det.

Var ikkje særlig med tre i nærheten av plassen, men litt bortenfor var der noen små trær. Trakket opp til låret i snø, og fekk opp banneret til Turistforeninga. Blåste, men med hjelp av mormor så kom det opp :-)

Lillemann har ikkje noe problemer med å finne på noe, og kjører lastebilen i snøen.

Grov også til 2 snøborger, og hadde snøballkrig. Noe å gjere på mens venter og håper på at det dukker opp noen. Er ikkje så høgtidlige denne gjengen, så var så snøballene haglet med alle :-)
Det begynte å dukke opp folk, kl11 på en søndag er jo tidlig på dagen. Mor måtte teste snøen, om det er mulig å lage snømann og ha en konkurranse.Lillemann syns den trengte fleire gulrøtter til hår. Dagens pønker har sett dagens lys! Mor har kjøpt med 2 poser gulrøtter for konkurransen, og plukket med en pose småstein.

Tross en grå dag, så kom det en del folk etter kvart :-) Mor og lillemann måtte jo ake litt dei også i den lange akebakken. Teltet står plassert på toppen av bakken, bålet er rett bak, snøborgene også. Folket har gravd seg sitteplasser på begge sidene av teltet.Fellesbålet som alle kunne benytte seg av. Mor hadde ingen anelse om kor masse ved som kom til å gå med, og hadde med 4 plastkasser med ved. Skal alltids få stekt både pølse, pinnebrød eller annet denne dagen.

Ny vri på middag og dessert i samme slengen? Pølse med marsmallows.... Lillemann så fornøgd med å ha fått til å tre den på pølsa :-DVart en del folk som kom og gikk til bålet for å grille. Pølse er og blir en favoritt såg mor.
Var nok gjengen som brukte borgene mest, en snøballkrig er jo gøy!
Vart litt folk da ;-) Mor er overraska over at det kom så mange, og veldig glad når man først arrangere noe. Mor som har gruet seg sånn til denne dagen, om alt kom til å gå bra, om folk var fornøgde. Ser ut til at det går greitt enda.

1 stk meget fornøgd mor i enden av akebakken etter tapt et løp mot 2 jenter :-D


Dei 2 jentene der knuste mor skikkelig i akebakken! Og MissMon som skulle sitte bakpå for runde nr 2, datt av :-P Skal love deg at det var 2 jenter som gliste fra øre til øre over å ha gruset skikkelig :-D
Var fleire familer som kom, og noen prøvde seg på pinnebrød for første gang. Mor endte i diskusjon om pinnebrød og fleire varianter av den. Nesten så mor angrer på ikkje hadde med sjøl, vart jo sulten av alt pinnebrød-praten.


Hoppet i bakken vart flittig brukt, både med ski og rattkjelke. Mange hadde ski, og der var mange som var utrulig flinke til å hoppe! Mor hadde garantert tatt svalestup på ski.
Sjekk stilen! Ikje nok med den gutten hoppet, men han snurret rundt i luften også! Imponert! Lillemann syns også at han var flink, sånn skulle han også gjere når han  vart stor.

Utrulig men sant, men fekk antydning av sol bak skyene. Det til tross for hadde en liten svak yr byge. Folk hadde med seg spader, eller lånte av mor sine 2, og grov seg sitteplasser uti snøen. Ungene var flinke til å leike seg sjøl så fleire foreldre fekk sitte og slappe av litt.
Mor gikk og ventet på at dei fleste hadde fått spist ifra seg, for hadde ikkje lyst til å avbryte maten til ungene. Så tok mor posen med gulrøtter og steinene, ropte ut om noen ville være med på snømann konkurranse! Heilt ærlig, mor måtte trekke pusten 4 ganger før ho turde å rope ut til folk :-P Men klarte den biffen også. Og etter hanket inn noen unger, så vart det liv uti snøen :-)Vart noen festlige snømenn etter kvart! :-DSøstern hadde også komt, og ho og lillemann måtte no også lage en snømann. Ser ut til å bli en blekksprut!

Ta da!! :-D Litt ketschup gjorde susen.2 jenter meget opptatt med å bygge.....

Det kom til fleire etterkvart i den konkurransen, så mor og lillemann tok noen runder i akebakken mens ventet. Han har fått aket en del, for han har både Syste og Søstern til å  ake ilag med han, så sånn har han det veldig bra. Så masse folk! Mor er litt overveldet over at så mange tok turen, kom til og med folk ifra nabokommunen som ikkje har vært her før. 2 tomler opp for dere :-) Det var faktisk 100 stykker innom på dei 4 timene denne dagen, heilt utrulig!


Fremdeles full aktivitet i snømann området :-)Problemet vart no å velge ut 2 vinnere..... det blir ikkje lett! Så mange fine snømenn, så mange artige varianter. Skal vise deg et utvalg. Denne her har snø-ski.

Og denne har fått ekte ski.

Denne her ser ut til å kikke etter solen bak skyene, sikkert redd for å smelte :-)Var fleire som ofret luene sine for sine nye kalde venner i snøen.
Så herlige snømenn! Og så artig å sjå ungene, og foreldre, i leik i snøen i fri fantasi.Vinneren av Turbo matboksen vart denne skjønne frøkna her. Gratulere frøken :-DVinneren av Turbo bamsen vart dei 2 jentene med snømann med ører på. Flott jobba dokke 2 :-)
Skulle virkelig ønske hadde premier til alle, for der var så mange flotte snømenn, og så mange som var så flinke. Gjorde litt vondt å ikkje kunne dele ut til alle, det er mor vant med når ho har hatt Dyre bingo på sine barne turer. Skal mor gjere noe sånt igjen, så skal det bli en orden på. Men det var velfortjente dei som vann, flotte snømenn og kjempe flinke unger :-)
Mor har god tid til å være mor også, og lillemann ville vise når han for ned bakken, stående opp på hoppet.


Mange små barn var også å finne i bakken med en forelder bakpå, da med store smil og noen med frydeshyl.

Vart mange koselige plasser i snø gropene. En lå i pulken og sov, og var faktisk sin 1 års dag! For en måte å feire dagen sin på, sovende i pulk i akebakken :-)


En liten gutt hadde akkurat våknet, og faren rigget seg til ved bålet og hadde med vaffel røre. Mor hadde pølsepakke liggende ved bålet, og gutten fekk seg litt "middag" før vaffel dessert.
Å ha en utedag i en akebakke er slett ikkje dumt. Unger i full aktivitet, om det er akebrett, akematte, ski eller rompeakebrett. Det er plass til alle. Dessuten så varr det 2 bakker, så plass nok.Etter premie utdelingen, dro dei fleste. Klokka er over 14 også, og mange har vært ute lenge. mens folk drar, så står det att et stort område med ny lagde snømenn der du ser gulrøttene lyse opp, og folk som er på vei heim. Blir nok noen glade harepuser som får servert mat her :-D Eller kven veit, kanskje snømennene får liv på natten og tar seg en hyggestund i bakken?


Tross vært her i snart 5 timer, så er smilet på i akebakken på både mor og lillemann! Juhuu som det går ned bakken! Og litt au på mor i det ho lander etter hoppet :-P
Når det nesten er tomt for folk, og klokka har passert 15, da var det å pakke alt sammen igjen. Det har begynt å yre litt også, så heilt greitt. Mor stakk over til skitrekket, og en hyggelig kar kom og hentet lasten. Lillemann er så spent på trakkemaskinen, og håpte inderlig på å få sitte på med den. Store maskiner er alltid spennende!
Og kven trur du smilte ifra øre til øre når han fekk klatre opp i trakkemaskina? Jo, lillemann :-D Snakk om å være lykkeliten! Mor er også glad, veldig glad. Glad for at dagen her som ho har gruet seg litt til, gikk bra og er over. Så takknemlig for dei som hjalp til på denne dagen, både praktisk og moralsk støtte: mormor, Syste, MissMon og Søstern. Dokke er gull verdt! <3 Så en stor takk til folkene på Sunnmørsalpene skiarena for hjelp med å trakke bakke og plass, kjøring av utstyret fram og tilbake, og for stille med premie på et dagskort i trekket.Alle som skreiv seg inn i boka var med i trekningen, og vinneren er kontaktet, og kortet blir sendt i posten i morgen. Det var 88stk som skreiv seg inn, og så var der folk mor ikkje fekk huket tak i og fekk skrevet seg inn (beklager den) Og så var der folk som var innom, for så å ta seg tur i dei fine langrennsløypene der. Til sammen 100 stykker var innom på denne dagen. Så tusen takk til alle dokke som kom på arrangementet, håper så inderlig at dokke hadde en fin dag og at ungene koste seg. Utrulig kjekt at så mange ville ta turen, og det har vært utrulig givende å arrangere en sånn dag. Var utenfor mors komfortsone dette, men er en opplevelse som mor aldri kjem til å glemme, og er veldig glad for at ho gjor.
Tusen takk alle sammen for at dokke gjor dagen så fantastisk :-D

PS bilder har mor spurt om tillatelse til å bruke ;-)

2 kommentarer:

  1. Family gathered on all tours is something fantastic.

    SvarSlett
    Svar
    1. I do really agree with you Alberto, it is so great to see the whole family out together, enjoying the outdoor life :-)

      Slett