fredag 19. februar 2016

Når lillemann vil ha mini pizza på bål


Logistikk er et kjent ord for mange, og finne tid til en tur når du skal kjøre tenåringer til trening kl19.15, kan bli en utfordring. Da er det å pakke tursekk, litt ved, og leiker, og tenke ut en plass veldig nært der gutta er på trening. Stranda på Aursneset er perfekt! 5 minutter å gå på bred gruset sti for lillemann, flatt, laget til sand plass, og har bålplass. "Lillemann, skal du på stranda med bøtte og spade?!" Trur du han var vanskelig å be? :-D
Du parkere ved fergekaia på Aursneset, stien går rett ved parkeringa og kiosken. Kun 250m å gå, og som lillemann sier "Akkurat passelig å gå når eg er litt trøtt." Og så daffer han videre med posen med leikene i handa.Mor har med den oppladbare arbeidslykta, brukt til mang en ute tur der unger skal leike seg. Han dumper rett ned i sanden, og begynner å grave og lage veier.


Da får mor tid og fred til å lage til bålet og få fyr på det. Dermed er det å leite fram kveldsmaten. Har med den lille steikepanna med steikespade, og flytende melange. Så er det 2 pitabrød, ferdig oppskåret skinke, osteskiver i en boks, krydder. Og ja, pepperoni til mor. Lilleman skal nok få ønsket sitt oppfylt med mini pizza på bål. Heilt ærlig, mor har aldri gjordt det før, men kvifor ikkje berre prøve?Lillemann fulgte berre halvveis med når mor lagde til pizzaen, han måtte berre forsikre seg at den første var han sin. Så var han opptatt med å fortelle mor og kor sterk bulldoseren var til å grave bane.


Varmer lett eine siden før har på skinke og ost.

Så drysser på skinkebiter, osteskiver, og piffi krydder på toppen. Lillemann har nå fattet interesse for maten, og henger over skuldra til mor. Mmmmm.... lukter deilig! kjem det ifra lillemann. Så legger mor et gammelt pannelokk over så osten smelter.


Så fort den var ferdig, så kom han springende, han som må mases på for å spise! Blåse på litt sprø ost, for er litt varmt enda. Men absolutt fornøgd ;-)


Han klatrer oppå steinen ved bålet for å unngå røyken, og tar synd i mor som må vente på sin pizza som er på bålet no.Altså, mors pizza måtte no test smakes den også av lillemann. Han sjekker at mors ost er akkurat passelig. Da kan det spises ilag :-) Mors pizza vart litt svart under, blir for nær varme. Neste gang skal mor legge ei lita rist i stekepanna, da får pitabrødet ikkje så direkte kontakt.Koselig på bålplassen på stranda her. Lillemann har slottet sitt (den der steinen vart plutselig et slott) og så har han bål og mini pizza. En som er fornøgd med kveldsmaten sin.
Mor har med en liten dessert, siste bananen i huset heime. Skar 2 striper i bananen, som ei kløft på 1cm, og vippa ut. Tok 3 knekk av en Oreo melkesjokolade, delte dei i 2, og stappet ned i sprekken. Pakkes så inn i folie.La den så tett inntil bålet, og så er det berre å vente.
Lillemann har sett noe, og mens venter på bananen, så skulle han og mor sjekke ut.


Det var visst nok en stor stein han hadde fattet interesse for, en som såg ut som ei øy der ute! Den ville han utpå, uten tvil! Og dermed måtte det planlegges, fin øvelse for å trene på samarbeid, og problemløsing. For det var for stor avstand mellom steinene til at han klarte å hoppe, og for glatte til at mor kunne bære han. Så her var det å finne  beste ruta, så ta en stein av gangen, lære å vente og holde balansen til mor kom seg på neste stein, og så videre. Super trening! Og om hadde falt uti, så er det ikkje djupt, og kort vei til bilen. Så var det samme prosedyren tilbake til land. Vart et greitt samarbeid, og ingen vart våte.

Og siden kom ifra ei øy, så kom mor og lillemann på land og måtte liste seg, for kunne være sjørøvere der. Smyge seg framover, speide langs stranda, sjekke at ingen var der og hadde luktet bananen på bålet...Bananen var der heldigvis! En kokt banan ser ikkje så delikat ut, men den smaker desto bedre, lover :-D
Varm banan med smeltet Oreo melkesjokolade, perfekt avslutning på kveldsmaten <3

Og så fort mor fekk pakket sammen alt, og ryddet opp, så hadde mor tid til å grave i sanden med lillemann, noe som var til lillemanns store glede :-D Lage bane, grave grotter, teste styrke osv.
Men den klokka den haster alt for fort avgårde, og det er faktisk over hans leggetid, igjen. Er litt for gøy og kos ute på tur, og han vil ikkje heim. Så mor gjer det til en leik å hente vatn i sjøen for å slukke bålet.
Det er ikkje alltid like lett å få tiden til å strekke til, få gjordt alt man skulle ha gjordt, men sånne inneklemte turer er vel verdt det. 1,5 time var som blåst bort i kos og tid ilag, og den hybelkaninen under sofaen, den får mor heller ta når lillemann har lagt seg ;-)

Stranda på Aursneset blir holdt ved like av folket der, og er kjempe flott tilrettelagt. Trur faktisk du skal klare å komme bort med rullestol også no, barnevogn er absolutt ingen problem i alle fall. Ca 250m å gå i veldig barnevennlig område. Fiskemuligheter ifra berga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar