mandag 28. mars 2016

Den første vårturen med Kompis, Lassegjerdet


Det som har vært litt dumt med denne påsken, er alt det dårlige været. Vært fri, ja, men du kan knapt gjere noke når det enten regner som berre det, eller blåser deg snart bort. Og ja, tar det været man får, men hadde vært så kjekt med ei flott påske når alle kan være ilag. Men siste dagen i påska, da vart det stille utpå dagen, og det var klart for første vårtur ilag med Kompis og MissMa :-) Målet vart Lassegjerdet, for å sjekke ut korleis det står til med teltplassen, og vise dei en ny plass for dei.Gutta som hadde leika ilag i mange timer allerede, var veldig giret på tur. Dei forsvant sjøl opp bakken, uten noe problem. Lillemann veldig lyst til å vise Kompis teltplassen, og vips så for dei opp.

Sikkert vårtegn er store elver pga snøsmeltingen. Litt godt også å sjå bar bakke, sjøl om kvitkledde fjell og snøtunge trær er vakkert.

Opp til Lassegjerde er absolutt ikkje flatt, er ikkje en plass mor kunne tenkt seg å skubbe opp en barnevogn nei. Sist lillemann, mor og sambo gikk her, var det litt sutring og klaging på lillemann, men er noe heilt annet når man er barn ilag og vil vise noe :-)

Og det er tyelig det er vår og 10 grader ute, av med klær opp bakken ;-)
Ikkje vert utsikt heller du. Storfjorden og Sykkylvsfjorden møtes, og ser kvite toppen av Sulafjellet.

Tydelig at det er lenge siden gutta har vært ilag, for dei prater snart uten stopp tross vært ilag lenge allerede, og er kvikke og glade. Har savnet kvarandre :-)


Oi da, ikkje snøfritt her enda nei. Det var dette nor skulle sjekke, og om teltplassen ser ok ut. Det er dette som er så vanskelig med vår, snøen er smeltet her og der, og den snøen som er att er råtten å gå på.Litt hopp og sprett etter kor det er vått, og gutta forteller kvarandre kor gå eller ikkje.


Liten søt bru over elva, og lillemann er overlykkelig over å være tilbake.
Idylliske plassen <3 både mor og lillemann liker plassen her veldig godt, veldig koselig her, og veldig barnevennlig tross elva.
Barn og vatn? En uslåelig kombinasjon. Får berre håpe ingen av dei plumper ut og blir våte. Elva er ikkje dyp her heller, så det er veldig greitt.Skulle egentlig ikkje tenne noe bål, skulle berre en tur. Men når mor kom fram, såg alt småkvist etter vinden, da vart trangen for å tenne et bål litt for stor. Gikk sånn automatikk i å plukke opp til bål, og fyre opp. Prikken over i-en på tur, et bål <3


Endelig er venninnene på tur igjen! Og 2 glade gutter, gir to glade mødre. Og ut på tur slapper dei to der av, og med bål så er det nesten perfekt. Mangler berre telt...Mor har med kopp med varmt vatn og Rett i koppen suppe, nudelsuppe en soleklar favoritt! No koser mor seg :-)


På en stubbe lager mor til for gutta, kjeks og sjokolade. Ikkje at mor trur dei kjem til å spise så masse av det, for dei er veldig opptatt med leiken.
Mor spør dei kva dei styrer med, for ser veldig opptatt ut. Jo, forklarer dei, dei held på å lage bål! Men berre sånt liksom bål, forsikrer dei mor, og springer rundt for å sanke meir spesiell ved. Lillemann ville ha sånt grønt nåler på bålet, for det lager sånn lyd, det liker han.


Kompiser eller? ;-)Mor tar en sjekkerunde rett ved, berre for å sjå korleis ting er. 20 skritt ifra bålet og du ser innover og fjell. Fint område her siden det blir beitet. Sommeren så går her hester, så da e det ikkje særlig å være her på tur eller telte.Smetter under noen greiner, og finne er åpning. Nesten som en hemmelig skog jo, og roper på gutta.
Kompis forsvant rett opp i et tre. Ikkje særlig overraskende akkurat det nei....

"Gutter, kom og sjå! En masse hestebæsj!" mor roper inn til dei, og får et kjapt svar: "Ææææsj!" Tydelig her hestene liker seg.


Når du går og surrer akkurat rundt plassen, så tenker mor stille for seg sjøl kor avslappende det er å være her, fredelig plass, rolig, og det er på en måte litt bortgjemt plass for hus. Kort, men likevel vekk. Ser rett heim, og mor tenker på kor mange ganger ho sitter ved kjøkkenbordet, ser rett ut og hit bort.

Sjølve bålplassen og teltplassen. Perfekt under store grantrær, med elv rundt, og en bålplass. Må få til en telttur hit snart! Var hit lillemann ønsket seg neste gang. Vær så snill vær å la oss få en natt her snart. Ikkje kjekt i sterk vind og regn berre. Bålforbud snart også :-(Har vært her en stund, og det lille bålet hadde nesten sloknet. Men det varte ikkje lenge ;-) Siden gutta ikkje hadde lyst heim enda, så var det berre å få opp flammene igjen. Mor er ingen pyroman, på ingen måte, men det er noe med den kosen med bål ute på tur, varmen og samlingspunkt. Sambo kom med et sannhetsord her forleden: Noen har ved og brenner det inne, veden heime blir brukt til å fyre opp ute....Og sant er jo det, for når mor tenker seg om, så har ho brukt utrulig masse ved ute på tur siste halvåret. teltturer, mat turer, koseturer, barnegruppe turer osv. Snakk om å fyre for kråka! :-P
Ei annen ei som også er glad i bål :-D Mor og MissMa prøvde seg på en halv yoga sittestilling og lukket øynene. Såg kanskje dumme ut der dei satt, men det er nærmeste kjem "husmor ferie" dette her. Men ut på tur som dette er terapi for dei to der.Hører at dei to gutta begynner å bli litt slitne, og har tross alt vært ilag i snart 8 timer. På tide å snu nasen heim, for begynner å bli seint også. Men kaste litt kongler i elva, det er lov. Må no sjå kor fort dei flyter avgårde under brua og nedover.
Og med nesten samme energi som dei kom, så svinser dei tilbake. Litt glatt på snøen, men går no.

2 glade gutter, fremdeles i godt humør, og fremdeles aktive og går sjøl. Ingen som klager, men tuller og hopper. Mor hinter til MissMa at hit kan dei jo gå som kveldstur etter jobb med gutta no som det lysner også, er jo perfekt gåavstand for små føtter. MissMa ganske så enig. Da gjenstår det berre å sjå når hestene kjem ut på beite :-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar