tirsdag 8. mars 2016

Med venner på langrennstur og bål, Fjellsetra


No har mor vært på Fjellsetra 3 dager på rappen, og skiene har blitt smalere for kvar gang :-D Startet med randonee ski på fredag, slalom på lørdag, og no denne søndagen, langrennski! Startet med at MissMa med Kompis skulle på langrenn på Fjellsetra, og da ville lillemann også. Pakket sekk og ski i en fei, for dei hadde allerede dratt. Og vips, så var mor og lillemann på tur igjen :-) Flinke gutter, koselig i løypa, fann fin haug og tente bål. Så kom der venner til, og det vart ekstra kjekt!
Starter ifra den nye flotte parkeringsplassen, der MissMa og Kompis venta. Skulle vente på noen til, men gutta var for opptatte med å komme seg avgårde, og Kompis hadde venta så lenge. Lillemann langt der framme!En så nydelig søndag å være i langrennsløypene på :-) Fjellsetra har noe for alle med ski på beina, uten tvil.
Og med en sånn plassering som dette, så har du alle mulighetene rundt deg. Samme kor du snur deg så ser du fjell i alle vanskelighetsgrader. Er berre å plukke deg din form for ski, og nyte det <3Idag er fjellene best å nytes i langrennsløypene ilag med lillemann. Løypene her er veldig fine også, du kan gå langt, gå kort, finne deg en haug å nyte landskapet, eller finne en akebakke og tenne opp et bål. Det siste er målet for denne gjengen.Hittil har mor kikket opp med lengsel, og skrekkblandet fryd, opp til Langfjella, ikkje no lengre. Ser sporene ifra dagen før da mor og 2 damer var opp dit. Ser det har komt en heil masse fleire spor. Ikkje så rart med en så flott dag som dette, og helg. En flott dag så kan du sjå masse folk på vei opp eller ned der.
Endelig på tur igjen med dei 2 her! :-D Like glad MissMa også ;-)

Og sjå der, harespor! Tenk om Snurre Sprett hadde vært her, kanskje han hadde hoppet etter? Hadde blitt umulig for mor å fått tak i han igjen, det er sikkert.Om stilen ikkje er inne, så er no viljen der i det minste. Og det å være 2 på tur er meir motiverende. Ja ja, ikkje alltid enige, og blir lett fornærma, så er det noe som hører til.

Det er en del hytter her, men ligger ikkje tett som sild i tønner, heldigvis. Koselig faktisk å passere hyttene.Til slutt gav lillemann opp stavene, og det var like greitt. Blir litt å holde styr på, så dei tok mor. Så kom han til et nytt kryss, dei hadde kjørt opp nytt spor! Det måtte no prøves :-)
Han syns ikkje at det gikk særlig fort ned bakkene, gikk fortere igår, altså på slalom. Men han roper på at mor skal sjå når han kjem ned bakken og om han faller.
"Mamma! Kom å være heis!" Du skjønner, han kan ikkje fiskebein enda, og opp bakker uten skistaver, da går mor bak, og omtrent dytter han opp som skiheisa og han berre lener seg bakover. Praktisk syns lillemann.Mor roper til MissMa om skal innta den haugen der? Mor, lillemann og sambo har rastet der før og tent bål, og er en grei plass. Og fin plass for akebakke!
Mor trakker opp bakken, med lillemann på slep. MissMa kjem etter med Kompis, som skal klare sjøl.

Oppå haugen er der akkurat passelige trær for små barn å klatre i, perfekt!

Parkering av ski er viktig, skal være rett plassert også. Mor jobber med å grave ut bålgrop og sitteplasser. Tok ikkje med spaden denne gangen dessverre, men et rompeakebrett fungerer absolutt også.Klart! Mor stabler opp ved og fyrer opp. Om ikkje så lenge blir det mat på gutta.


Mens bålet god gjer seg, så hjelper mor med å lage en akebakke. Mor er litt tyngre, og dermed blir det en løype passelig for gutta. Bra mors bakende og et rompeakebrett kan fungere til noe positivt da ;-)Om gjengen har humør på tur? Joda! Er jo litt opp og ned, men mest opp da :-)

Dermed er pølsene på plass over bålet.
Den gode gjengen :-D Det som er så godt med dei her, alle kan være seg sjøl 100% og slapper av i kvarandres selskap, på godt og vondt. Det kalles godt vennskap!
Mor har ikkje så lyst på pølser denne dagen, men har rasket med seg diverse rester ifra kjøleskapet. Kyllinglår ligger å god gjer seg i steikepanna, en liten dose med fisk og litt grønt ligg i folie ved bålet. Lukten av krydret kylling brer seg, og mor gleder seg til middag :-)Lillemann har det gøy i snøen han, og mat er ikkje akkurat første prioritet.


Mor skal absolutt ikkje klage over dagens kjøkken. Større takhøyde finner du ikkje noe plass.
Lillemann spiste den pølsa veldig fort, og forsvant opp i trea igjen.
Mmmmm...  trur det var mange som kikka opp ifra langrennsløypene som både lukta og såg gjengen med pølser og kylling. For dette er rein luksus mat ute på tur :-P


Fisken i folien vart fort ferdig. Mor fekk i lillemann kun litt kylling, men protesterte på fisk, for han hadde jo spist! Leik var meir gøy,så mor vart i alle fall mett.


Henger ikkje så høgt, men akkurat passelig. Han klatrer, henger, snurrer rundt, og hopper ned i snøen. Siden snøen er så dyp, så forsvinner en fot fra både mor, MissMa og gutta litt langt ned. Men som regel med et smil :-)
Mor måtte jo også opp i trea og klatre, opptil fleire ganger. Gutta syns det var litt "ape" når mor klatret ifra et tre, over til neste, så til det tredje. Fordel å ha litt lengre armer og bein enn gutta ;-) Om noen som passerte kikket rart på mor, det bryr mor seg ikkje, har ikkje meir gøy enn det man gjer det til sjøl ;-)Kjekt å være i trea når det er fleire som klatrer også. Gutta koser seg i alle fall.
Ikkje verst utsikt ifra treet heller ;-)Går det bra der nede? Mor og lillemann i kvar sitt tre, leiker aper.
Vatnet har kokt opp på bålet, og en varm kakao gir ifra seg deilig sjokolade lukt som kiler mor i nasen.Det kjem en gjeng til der som vil være med, og lillemann og Kompis kikker langt etter dei. Minste går i samme gruppe som dei i barnehagen, og begge syns ho er så kjekk å leike med :-)


Mors barndoms venninne kjem opp bakken med familien rett bak. Jo fleire jo bedre!

Koselig når det blir sånn som dette. Fleire ilag, ute på tur, slapper av i snøen men mat og bål.

Mor var litt uheldig etter en klatretur, og dumpet ned i snøen, langt ned. Hullet syns lillemann var heilt supert til å sitte i.


Mors tyngde kan brukes til andre ting enn berre lage hull, lage ny akebakke, og reparere når den vart ødelagt også. En glede å kunne glede :-PTrivelig når man er fleire på tur ilag, blir en annen stemning, og ungene har fleire å leike med, og kjem på andre ting.

Frøkna hadde akebrett, som dei 3 minste delte utrulig fint. Og så gøy som det var med full fart ned bakken! Nesten så dei ikkje turde til slutt :-)

Juhuuu!! Det kiler i magen! Mor var opp og ned den bakken som "vaktmester" for vedlikehold, eller plukke opp akebrettet når det var fullt med snø.

"Rakett!!" roper lillemann og suser ned.
Haugen her ligg så fint til ved Sætrevatnet 347moh. Og for ei utsikt du har her! Fantastisk <3

Sola er borte, og det begynner å bli seint utpå dagen. Alle sammen pakker sammen, og hører at noen unger er litt slitne. Samme vei tilbake, og lillemann forsvinner ned bakkene uten staver.Liten gut, store fjell, akkurat slik som Sunnmøre er.

Ja ha, mors knekte solbriller, ser man det. Når skjedde det tru? Aner ikkje. Lillemann jobber i alle fall på med staver opp bakken, han skulle visst klare sjøl."Mamma, eg får ikkje fart! For liten bakke! Gikk fortere igår i storebakken." En som savner farten ifra slalom :-D
MissMa og mor på tur igjen med gutta :-) Har blitt noen turer ilag, og er ganske så sikker på at det kjem til å bli veldig mange til også. Kjekt å ha sånne venner som dette, kan berre hive seg rundt å bli med, og slappe av ilag med. Om gutene inni mellom er uenige, så er det en prosess når man er 4 år og skjønner at man er en person som skal finne sin plass i samfunnet, og er litt følsomme for kritikk fra den andre. Men sånt ordner seg utrulig fort, og visp så maser dei om tur ilag igjen.

Mor er glad berre ho får være ute ho, og tar det meste som det faller seg. Gjelder å benytte seg av dei mulighetene man har, og ta dei små turene man får også. 3 dager på rappen på Fjellsetra er slettes ikkje verst, bilen kan snart veien hit sjøl. Og siden skiene har blitt smalere for kvar gong, så trur mor at ho tar en fridag i morgen, for smalere enn langrenn har ikkje mor.

Og mens mor dytter lillemann opp bakken, hører at han er litt sliten, så fantaserer han og mor om den hytta der. Ei helg der, rett ved løypa, akebakke ned der fra hytta, kos på kvelden, og en rolig morgen etterpå. Det er lov å drømme, for kva har man uten drømmer? Og veien til drømmen kan ofte være den mest fantastiske opplevelsen i seg sjøl. Og her på Fjellsetra, her blir mange drømmer oppfylt :-) Kva er din drøm her?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar