tirsdag 22. mars 2016

Påske egg jakt og fjøretur i regnværet


Det er en trist påske på Nordvestlandet, dessverre. Regnet høljer ned, litt vind, og er ganske så trist ute. Har fått til en liten skitur med venner, litt uteleik osv, men den store utflukten og det som dei fleste ser fram til med påske, det uteblir. Så her gjelder det å være litt føre var, og tenke seg litt om. Sambo har et sånt popp opp telt, og det har ståhøgde. Tar med det, fiskestenger, påskeegg til lillemann, og har litt leik og bål i fjøra i Søvika, det er mulig. Blir det for masse regn, så er det berre å sette heile teltet over lillemann i fjøra. Lillemann ønske seg kake på bål, så det skal no mor fikse.

Det er fjøre når ankommer Søvika, og første bud i regnet er å få opp popp opp teltet. Sambo og mor har det oppe på 2 minutter. Lillemann er allerede langt ned i leikeposen sin, han er klar for å grave!


Tydelig at det er vår og regnvær, bekkene er over sine bredder, og funnet nye leier. Til stor glede for lillemann som leiker seg i bekken.


Stranden her er ikkje så stor, men koselig. Står ca 5 naust her, og har forstått at det er masse folk her på sommeren. Fint med gjengen her som er uværs kråker da, har plassen for seg sjøl ;-)Lavt skydekke gir ikkje så god utsikt, men ser no fjellene der ute  fjorden.


Sambo har stukket bort på kaia for å fiske, mens mor skal fyre opp bålet. Så roper han plutselig: "Sjå! Spekkhoggere!" Og ute i fjorden ser mor og lillemann fleire plasser der finner dukker opp. Det er både niser og spekkhoggere der ute. Klarte ikkje få inn på bilde, men det var over alt der ute.Både mor og lillemann står og kikker lenge ut på fjorden på finnene som dukker opp, og forsvinner. Lurer på kor dei dukker opp neste gang.
Lillemann fortsatte leiken sin mens mor kikket utover fremdeles. Mor er glad ho tok på han varme regnklær, og kjøpte nye støvler på vei hit. No kan han i det minste vasse litt ut og hente vatn.
Mor tar av seg hetta, og stikker inn i teltet for å lage klart for muffins baking. Ly for regnet er greitt når skal lage til. Ut teltdøra har mor verdens beste utsikt, lillemann som leiker seg <3


Mor hadde ikkje det ho trengte for å lage muffinsrøre heime, så kjøpte en ferdig pakke på vei. Så da måtte mor ta med bolle, visp, vatn og flytende melange også. Treng også stor panne med lokk, og aluminiumsformer. Papirformer duger ikkje til dette her. Formene er kjøpt på Biltema.

Lillemann ville plutselig fiske, og stakk bort på kaia. Sjøl om bålet brenner, så må mor benytte sjansen til å leike påskehare og gjemme noen påskeegg til lillemann.
1,2 og 3 egg blir gjemt der det ikkje er så vått, og i lee. Mor sjekker stadig om ho er ute av syne, og klarer det. Så no er det å snike seg ned att, og rope på lillemann.
Det kom en kar ned, en av eigerene av naustene der. Slo av en hyggelig prat, før han skulle reparere garnet sitt. Så ropte mor til lillemann at ho såg påskeharen! Han kjem fort ilag med sambo, klar for å leite etter egg.
Det er ingenting i veien med øynene til lillemann, for han fann det første ganske så fort. Fornøgd eller? :-D
Lillemann åpner egget, og inni ligger det litt godteri :-)
I snøen var der noen "hare spor" som lillemann kunne følge. Sambo dulter lett i mor, kommenterer at mor lagde sporene feil vei.... ups! Bra lillemann ikkje kan det der, han ser berre at det er harespor han, kan ikkje kva vei sporene går enda.

Så slutter sporene, og lillemann leiter i skogen. Litt vått i marka her, så mor hopper rundt for å ikkje ende opp kliss våt. Men kor er eggene tru?

Egg nummer 2 er funnet! Og et strålende smil lyser opp i heile skogen. "Mamma, sjå! Enda et egg!" Han kjem i full fart, et stort smil, og klar for å finne det siste.Han leiter og leiter, trur mor må hjelpe litt til med retningen :-P

Når retningen var på plass, så var han rett på egget. Og med 3 påske egg som fangst, så erklærer lillemann påsken for startet :-D
Tilbake på stranda hjelper lillemann mor med å grave litt sand og småstein oppi panna. Legg et ca 3 cm tjukt lag i botn.

Sambo står att hos karen som skal reparere garnet sitt og slår av en prat. Ser ut til at han får brukt litt tid på den bøtingen, var stort hull i garnet.Mor legger lokket på pannen, og setter det på bålet. Forvarme grusen før putter muffinsen oppi.

Halv pakke med muffinsmiks, er nok til 2 muffins, og to 4 kantet former. Det følger med lokk på formene, så mor har på.

Får plass til 2 muffins og 1 form i panna, og så er det på att med lokket og vente.Lillemann graver enda han, og mor får no tid til å lage vulkan ilag med han. Praktisk med teltet forresten, alle tingene står der inne, og slipper å bli vått.Koselig å sitte sånn med lillemann og grave, hente vatn, lage elv, og lage vulkan. Bedre dette her enn å sitte inne og stampe i veggene og bli halvgal. Regnet er faktisk verre å sjå på inne, enn å være ute i det.
Sambo hadde funnet ei bitte lita krabbe, og legger den på grusen til lillemann.
Tross liten, så tør ikkje lillemann å holde den, så tryggere å studere den mens sambo holder.

Muffinsen er ferdig! Den litt større tar litt meir tid. Så den får stå litt til. Lillemann får 1, og karen som fikser garnet sitt får den andre. Litt overraska over å få nystekt muffins på stranda, men er kjket å kunne glede andre litt også :-)Sambo og lillemann snur på fleire steiner i jakt på krabber, men finner berre en til. Studerer dei nøye, og veldig artig at dei gå sidelengs med så mange bein :-P

Da er kaka også ferdig. Og den deilige lukten da.... sniffer inn lukten av varm sjokoladekake, og kjenner at magen gleder seg.
Mor tar med kaken for å dele med dei 2 andre, og legger den neste ned i pannen.
Mor joiner lillemann og sambo i krabbe jakten, og lillemann må krysse bekken. Å så perfekt da, og plasker seg i vei over. Bra der er dobbelt opp med strikk på den regndressen i føttene, bedre sjanse å holde støvlene tørre. Trur det trengs denne dagen.Mor setter på vatn til kakao og kaffe, legger 2 rundstykker til varming, og setter på en grillpølse. Snakk om maks utnyttelse av det lille bålet! Dette her kvalifiseres til topp lunsj altså :-P

Lillemann? Lillemann! Kom deg ut av bekken no, du går litt vel dypt!


Tar litt tid å komme seg ut av noe som er så gøy, men trekker lengre ned og hopper i vei. Vatnet spruter i alle retninger, og smilet omtrent lyser som sola tross regnværet. Han er i sitt rette element no, en drøm for alle barn som elsker vatn.

Kjekt med vatn, og i fjøra kan man finne på masse rart. En terrakotta bit som han fann under en stein, vart en tegnekritt. Han kom stolt med en stor bit, og fortalte mor at den kan tegnes med :-)Mor får tegnet litt ilag med lillemann, før han hopper videre til neste leik. Perfekt timing, for pølsa til sambo er ferdig, og mor stikker avgårde for å servere, i varmt rundstykke.Ser ut til at ute på bål, da er det denne kokken her som råder ;-) Mor får fiske en annen dag.
Får litt tid til en kakao i fred og ro mens ser på lillemann leiker seg, og prater med han. 10 minutter i ro og fred og sjå på en lykkelig gut. En dag på stranden, tross regn, har vært veldig kjekt.

I siste liten ville han fiske igjen, og karene stikker bort på brygga, og mor får heller pakke sammen. Det er 2 karer i naustet no, og mor deler siste biten sjokoladekake til dei, ikkje store biten, men er bedre enn ingenting. Vart ingen fisk på denne turen dessverre, ikkje så rart heller med tanke på alle nisene og spekkhoggerene som skremte all fisken. Men har no vært veldig kjekt like vel. Regnet bra da ankom, men lettet i perioder, hatt god mat på bål, fisket og leitet etter påske egg, plasket, hoppet og gravd på stranda. Kan kalle det en god dag i regnværet ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar