lørdag 5. mars 2016

Randonee tur til Langfjella 1118moh, tradisjon tru


Kvar vår så er randonee ski drømmen Langfjella. Mor ser opp dit kvar vinter, og venter på den dagen det er bra forhold, fridag og har muligheten til å gå opp på Langfjella. Er nok en tur lillemann ikkje kan bli med på, så er en del som må klaffe. Men en dag der pent.no viste en vakker fredag (som er mors fridag egentlig), så bestemte mor seg, no er det tid for Langfjella! Å ja da, mor har knapt nok hatt turer i familietrekket i skitrekket på Sunnmørsalpene skiarena, og da ilag med lillemann. Kan ikkje kalle det ski øving på noen måte :-P Men der det er vilje, der er det mot! Kanskje idiotiskap, men kva så? Og i det mor sa det til MissMon, så jublet ho i: Eg blir med! Ja ha, det var slettes ikkje dumt. Blir MissAL med da? Og det vart ho, så gøy! Det er da faktisk samme 3 kløveret for nøyaktig 1 år siden som dro ilag til Langfjella, og når det skjer 2 ganger, da kan det vel kalles tradisjon?
Siden mor har fridag fredager, så var det å levere lillemann i barnehagen, plukke opp MissAL, og dra til hytta der MissMon var. Dei har seinskift på jobb, og burde være tilbake til jobb kl14, derfor starte tidlig.Etter mor har vært tilbake i bilen 2 ganger for staver og solbriller, så var det å starte i fra denne koselige hytta.


På vei opp fjellsiden, i det truge trakket sporet til MissMon og hennes mann, praktisk for denne gjengen.
God morgen dere :-) Mor gleder seg innmari til turen, den er etterlengta som berre det! Opp går det bra, men det er verre med ned, det er der mor er elendig :-/ Men er lykkelig på tur, uvitende om sine ferdigheter på turen ned. Tar det etter kvart ;-)Litt uvant å ha dei på beina igjen, men samtidig så kan ikkje mor la være å smile heller :-P

MissMon på vei opp. Flott utsikt til Nysetervatnet ca 330moh.

Du føler deg litt priviligert der du går i winter wonderland og ser målet i sikte der bak. Puddersnø under skiene og det lover en flott nedfart akkurat her.


Flotte Lafjellet 1161moh til venstre, og Høgnykjen ca 1180moh til høgre. Mor ser snøen mellom der, der bruker en del å gå opp, for å kjøre ned. Snøen ligg i bølger der oppe, dit hadde ingen fått mor opp no, rasfarlig. Tryggere dit gjengen skal.
Sola er på vei, skyene letter, og humøret stiger i takt med sollyset som kjem. MissMon hadde tenkt å gi seg nede i fjellsiden, men det var no ikkje resten så enig i. Vart enige om en matpause på kanten, så ho karrer seg videre. Hardere å gå i det trakket vanlige sporet opp, så slepp den løse snøen som tar litt krefter.Du får no ekstra krefter og energi berre av utsikta! <3 Mitt vakre Sunnmøre!

Ser noen steiner der bak, dit er målet for første pause. No skinner sola også, og er ikkje et vindpust! Fra en grå morgen til dette, kan jo knapt bli bedre :-DMy ladies, my ladies, dette her er jo berre fantastisk! En fredag kan vel ikkje bli bedre enn dette her.Kjære ski og Høgnykjen. Mor har no ikkje tenkt seg dit opp for å renne, det får dei flinke ta seg av. MissMon sier at ho vil dit en dag berre for å ha gjordt det, mor trur ho held seg her.

Ahh..... legge seg ned i sola, ikkje et vindpust, og sender en tanke til dei på jobb akkurat no.

Skive med brunost smaker så godt på tur! Veit ikkje kva det er med den brunosten, men den gir ekstra energi når man er på tur som dette.Kjekke MissAL, alltid en glede å gå tur med henne :-) Sprek som pokker også, og alltid blid.

Mor tar inntar horisontalen og berre nyter det å være ute på tur. Tur skal ikkje berre være stress for å nå målet, turen og gleden er det du opplever på vei til målet også.
Tross ikkje er vind, så blir man kald etter en stund. Har både spist, drukket og slappet av, og er berre å pakke sammen og ta sats på siste delen opp. Kjekke damer dette her å være på tur med, og alle 3 kjem på etter kvart korleis det var på samme turen for 1 år siden.


At det har blåst i det siste, det vises. Snøen har fått seg små skavler her og der, marmor mønster og er hardere.

Men no er første tanken å komme seg opp, og MissAL er på vei.


Sjekk sollyset da :-) Sætrefjellet 877moh stråler der i sollyset. Skitrekket går heilt opp dit, er noen år siden mor var der oppe. Er nok fordi mor ikkje er så glad i bratta når skal ned att. og lillemann på slep. Men veldig flott å renne der oppe.


Sollyset forsvinner sakte men sikkert. Dei der skyene hadde bestemt seg for at damene ikkje skulle få den perfekte turen. Men smiler likevel ;-)

Er kun denne kneika her som er litt tung, men den er fort over.
MissAL går først, mor i  midten, og MissMon bak. Mor fokuserer på turen opp, turen ned kjem fort nok :-P
Det går i rykk og napp, og mor ser på damene. Du kan knapt finne meir glade damer på tur enn dei to der å gå ilag med :-)Dette er det Sunnmørsalpene er meint for! Å bestige dei! Og på ski vinterstid med kvite topper rundt deg, er absolutt nydelig.Dit opp er målet. Henger ikkje så store skavler som trudde. Den eine er formet som en bølge.

Når kjem opp på kanten og skal svinge til venstre, så møter mor for første gang skavler der. Denne her er jo virkelig søt også :-)
Når du kjem opp på kanten, så begynner det å vise seg litt kva du kan vente deg av utsikt. Meir er i vente!

Mor, veldig klar for utsikta som kjem til å dukke opp no snart. Er ikkje noe ski menneske sånn egentlig, men det er veldig praktisk for å komme deg opp til et mål. Noen går på topper for å glede seg til å renne ned, mor går på topper for turen og toppen sin del :-P


MissAL er nesten framme, mor vart litt vel opptatt av utsikten. Men utsikten er vel verdt å nyte også!

No skal mor vise deg kva ho meiner som er så magisk med å komme opp hit. Du får først et lite glimt av noen topper................så kjem det meir og meir og du kjenner smilet brer seg. Hammarsettindane er virkelig rå å sjå på her ifra!
Og så får du havet også som er der ute, ilag med tindane.

Andre siden med MissMon får du dei kvite toppane. Du har fjell som Borgundkollen 782moh, Aurdalsnibba 1126moh, Auskjeret 1203moh osv.
Toppen! Den er like kjekk å sjå kvar gong :-)1 åe siden sist, føles ikkje sånn. Men det er alltid Langfjella som starter randonee sesongen.

Sjekk det her da folkens! Toppen nærmest, litt til venstre er Høgnykjen ca 1180moh. Til venstre for den ser du veien som går over fjellet til Stranda ifra Sykkylven. Så har du toppen til høgre i bildet, det er Urfjellet 1267moh. Og fjella mellom dei to toppene, der har du et hav i topper! Ser faktisk akkurat Slogen 1564moh, og Jakta 1588moh. Litt av ei utsikt :-)
Damene skifter til tørt, og det er snart matpause. Mor skal komme seg tilbake til sekken ho også, måtte berre kikke litt på utsikta :-)

Ferdige å skifte, fått på meir varmt og mor kjenner at magen ikkje blir lei seg for ei brunost skive til. Bere ha på litt meir varmt mor også først.
Nydleig ut mot havet også. Å sjå ut i det uendelige. Der har du havet, andre veien et hav i fjelltopper. variert utsikt, ikkje verst :-)


Brødskive med brunost, og en kopp med Rett i koppen Nudelsuppe. Snadder mat på tur.

Og esken med sjokolade hjerter er perfekt å åpne på en plass som dette. Julegave som no kom til sin rette ;-) Perfekt til å deles også.

 Mor klatrer opp på varden for å sjå lengst mulig, for har ikkje lyst utpå den skavlen. Havet med fjelltopper.

Et blikk til den veien, før må stikke, blir ikkje lei av synet der.
Fornøgd mor! På dagen 1 år siden sist ho stod akkurat der. Begynner å bli en tradisjon dette her.


Girlpower!! :-D Damene klare for turen ned att. Kjekkeste gjengen på tur :-) Hjelmen er på, gjelder å passe skallen!


Litt uheldige med lyset, er vanskelig å sjå konturene, tross skibriller. Og mor kjenner at der er null teknikk inne, null egenskaper, så her går det seint ned. Da skulle ned i fjor også var damene uheldige, og fekk snøvær og totalt blindeføre.Vart noen ganger på bakenden for alle 3. MissAL først, mor i midten igjen, og MissMon bak. Som du ser, veldig vanskelig å sjå konturene kor du skal renne, og kor bratt det er. Noen plasser treff du pudder, noen plasser litt hardt at du bryt akkurat gjennom når du svinger. Litt uheldig.


MissMon på vei ned :-)


Tok litt tid å komme seg til kanten, men til slutt så var man der. Håper på bedre føre nedenfor.Meir pudder på denne siden, og lettere å kjøre. Var sånn at mor faktisk fekk til å svinge! :-D Det er håp jo!Og så var gjengen nesten nede, MissAL skuer nedover siden. Var å sikte seg inn på hytta, og kjøre skogen. Mor kjenner det litt i lårene, har forstått det på MissMon at det gjer ho også, ho påstår at ho la dei att en plass i fjellet. Er jo bra trim dette, og den kjekkeste trimmen man snart kan ha. Trim, nyte naturen, være på tur, frisk luft, flotte fjell, og et meget hyggelig selskap :-D No har dette 3 kløveret gjordt denne turen 2 ganger, og da er det en tradisjon, ikkje sant? Så da håper mor at denne turen gjentas neste år også ;-) Andre turer ilag i mellomtiden er heller ikkje å forakte!
Tusen takk damer for en aldeles nydelig tur, i vakre Sunnmørsalpene <3 Mor drar heim, meget lykkelig og fornøgd.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar