torsdag 28. april 2016

Alltid koselig med venner på tur


Sambo drar ut på sjøen om 1 døgn, og dermed så er det å bruke siste kvelden godt ilag, da ut på en kveldstur. Enda kjekkere er det jo med selskap av gode venner. Så mor ringte MissMa og dei ville være med en plass? Det ville dei, men en kort plass, er litt seint. Dermed tilbake til Aursneset, og masse av grunnen er at der er sol langt utpå kvelden, bålplass og fint for ungene å leike seg.
Tilbake her da, men heilt greitt, kjempe flott plass og koselig å være.


Lillemann jobber fremdeles med det å sykle, og sykkelen er med denne gangen her også.Flaks denne dagen her og, plassen for seg sjøl :-DDenne gangen er Snurre Sprett med, og lillemann ville lufte han litt før mor satte han i løpestrengen.Gutta hentet det halve røret som ligger der, og vart fin tunnel for kaninen.
Ser du kva som flyger i luften? MissMa blåser såpebobler!


Kompis fryder seg over å jage såpeboblene, og det slår nesten aldri feil.Er litt mette alle sammen, men koke vatn til kakao og kaffe er alltid like godt.Kjekk plass, ikkje sant? Sambo og MissMa sitter og prater og slapper av ved bålplassen, sola skinner og der er faktisk fuglekvitter.


Mor hadde med 2 av lillemann sine badebåter, knytte på tau, og dermed så forsvant dei til vannkanten med kvar sin båt på slep.
Lillemann og Kompis, 2 gode venner i leik. Er godt å ha en bestevenn med på tur og dele både leik og opplevelser.
Trur det er noe som ligger i oss menneskene med bål som samlingspunkt. Blir en naturlig plass å sitte ved, både for matlaging, varme, men også hygge.Mor er så glad for at lillemann liker seg ute, at han klarer å finne på ting å leike seg med når han er i naturen. Blir tidsnok nettbrett og anna data når han blir større. Håper berre mor klarer å gi han nok grunnlag til at han kjenner dragning mot å dra ut.


Spesielt når man er liten er ute så masse meir gøy! Bygge hytte ilag, og få hjelp av mor til dei store stokkene. Rekved er her nok av.
Mors venninne MissMa er også glad i å være ute, heldigvis Storebror også. Kjekt å ha dei med på tur som dette her :-)Snurre Sprett liker seg også ute, og vårsolen nyter han i fulle drag. Trygt å ha han i løpestreng, slipper å passe på han så masse.Vart ikkje store hytta, men akkurat plass til 2 gutter.
Plass og plass, dei lager seg plass :-D Kjekt er det uansett.Snurre Sprett koser seg også, og får en fersk kvist med bladskudd på, nesten lørdags godteri det for en liten kanin :-PLillemann kom på at han også ville ha litt toddy, og skulle skjenke oppi sjøl. Full konsentrasjon.......

Mor lager til ostesmørbrød med pizzafyll, ost og pepperoni til sambo, og det lagt i toastjernet på bålet. Ikkje verste kveldsmaten det altså ;-)


Bak på berga så er sola på vei ned. Utsikta her er alltid like flott på kvelden. Tenk å hatt dette som utsikt ifra stuevinduet? Da skulle mor hatt et stort vindu, en god stol og sagt god natt til sola ofte.Flotte stranda her, litt dumt at sola forsvinner litt på grunn av berga, men uansett så er det snart leggetid for gutta. Berre å nyte det som nytes kan, og utsikta blir nytt til det fulle.


MissMa er i gang med kveldsmat til sine gutter, Falunkorv. Mor har aldri prøvd den sort pølse, og får smake en bit ho også.
Du skjønner, når gutta har sett at mor vandrer rundt på nye stier, så skal dei også finne ut av det. Og når dei forsvant, så måtte mor stikke etter så dei ikkje for på dumme plasser på berga. Men det kom fort en Kompis på stien og suste forbi mor. Kor er da lillemann tru? Han kom rett bak i like stor fart!


Var ikkje lenge dei stod still, før dei forsvant inn i einekrattet. Kratt og kratt, meir stor trær dei her og blir som ei borg for dei to."Kano!!" roper lillemann og padler i vei. Ikkje noe problem med fantasien på denne guten.
Tja, eskimorulle er vel meint for kajakk, ute i vatnet, men lillemann prøver seg på en med kano på land. Kanskje får prøvd liten kajakk på han en gang? Finnes det tru?

Kjekt at gutta har det så artig ilag, er alltid kjekkere å være fleire på tur enn aleine. Og så lære dei av kvarandre også, og lærer å dele og samarbeide. Ikkje alltid like enige, men kven er no det? Men enige om en ting er dei, dei er bestevenner!

Snurre Sprett nyter utelivet han, og lagt seg til å sove i vårsola. Han bryr seg ikkje om bråket ifra gutta, MissMa og sambo som prater ved bålet, eller mor som sniker seg innpå han. Tar livet med ro, koser seg ute som dei andre, og nyter det at sola er her endelig :-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar